Тема
|
Izpolzvane na COUNT v Perl DBI
|
|
Автор |
Teшkapcko_koпeлe (grrrr) |
Публикувано | 02.12.03 17:19 |
|
Vazmojno li e tova ili ne stava i ako da kak? Zashtoto na men edinstveniq rezultat koito mi izkarva e 1 (Toest adskata mashina e uspqla da izvyrshi procesa broene)
|
|
|
?
|
|
|
Kakvo ozna4ava tazi pitanka ?
Neznaesh kakvo e Perl ili kakvo e DBI ?
|
|
|
Кое е "това" дето "не става" ?
Въпросът ти е зададен като за клуб Ясновидство. Не зням дали има такъв ама ако има по-добре питай там.
|
|
Тема
|
Re: Izpolzvane na COUNT v Perl DBI
[re: salle]
|
|
Автор | Zeos (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.12.03 18:27 |
|
Покажи си заявката бе човек :) и структурата на базата данни (ако нещо по-завъртяно), това пита salle :>
|
|
|
Проблемът ти е изцяло в перл кода (това без да съм го виждал) и няма нищо общо с ДБИ. ДБИ праща заявка и ти връща резултат. Можеш да пратиш каквато си искаш СКЛ заявка и ДБИ няма да си има идея дали тя е валидна или не.
Повечето методи връщат масив, така че просто трябва да вземеш първия елемент. И изобщо въпросът ти не е за тука.
|
|
|
От няколко дни се чудя за какво е искал да попита Teшkapcko_koпeлe
или по-точно какво се опитва да направи и какво не го кефи, та снощи май ме се осени вдъхновението :
Най-вероятно прави SELECT COUNT(*) FROM table WHERE ...
и след това търси Number of rows in result, който по разбираеми причини винаги е 1 !
Няма смисъл да продължавам нали ...
Е тук нищо няма:
|
|
|
В докумнетацията на DBI си пише че не можеш да преброиш просто ей така резултатите от Select израз, т.е. не можеш да направиш:
$rows = $dbh->do("Select * from Table");
за твоя случай просто можеш да направиш например това:
$sql = 'SELECT COUNT(*) AS Rows FROM Table';
$sth = $dbh->prepare($sql);
$sth->execute();
$res = $sth->fetchrow_hashref();
$rows = $res->{Rows};
Като, разбира се, правиш необходимите проверки където трябва.
|
|
|
Blagodarq ti.
Imenno za tova popitah.Nqmashe nujdadrugite po-gore da se nahvyrlqt kato hieni na myrsha. Ili da bqha otgovorili ili da me popitat za douto4nenie.
Ama to po princip si e taka v toq forum bahti.4ovek da go e strah da pita neshto.
Aide sas zdrave..
|
|
|
> Кое е "това" дето "не става" ?
Е от това по-ясно ... че и да го молим да ни каже ...
ей това наглоста ходи по хората не по дърветата
Е тук нищо няма:
|
|