|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Кой клуб ми препоръчвате?
|
|
| Автор |
Vali_Pehlivanov (непознат
) |
| Публикувано | 21.11.06 18:06 |
|
|
Кой клуб за латино танци бихте ми препоръчали?Искам да ходя в клуб по латино танци за да се науча да танцувам латино танци,тъй като много харесвам южноамериканската музика,да се разнообразя,да се срещна с нови хора и да прекарам поне един час от ежедневието си различно.Дали се организират партита в клубовете?
| |
|
|
|
Навсякъде е различно, но пък и навсякъде е готино :) А партита има почти всеки ден, даже по няколко на вечер, стига да си в София :)
Mixy
| |
|
|
|
най-разумно е да си избереш сам. т.е. разходи се на по един урок в различните школи и виж къде ти допада.
защото различните хора търсят различни неща. когато аз си избирах клуба, за мен беше важно да се науча да танцувам (т.е. добри инструктори, методика на преподаване, структурирани уроци, зала и т.н.). за мои познати по-важно да им е фън, което ги прави невзискателни към изброените неща.
моите наблюдения до момента:
- салса калиенте - бях там преди около две години: нула внимание към начинаещите; мърлява зала; урокът - както дойде; оттогава насам, обаче, смениха залата си (новата им е умопомрачително готина), има промени и при инструкторите, така че нямам идея какъв е случаят в момента;
- памбос - екзалтирани тълпи жени завряни в прашно помещение с ужасен под и никаква вентилация; ниво на преподаване под всякаква критика; всеки щрапа както му падне, гледката напомя племенни танци на сакати индианци; нещото, което не може да се отрече, обаче, е умението на памбос да въвлича хората - някакво такова витаещо усещане за веселба и принадлежност към група; ако си фен на масовите прояви, това е твоето място. но със сигурност няма да се научиш да танцуваш;
- алфредо - добра школа, но ако си напреднал; внимание към детайлите, но на високо ниво. т.е. предполага се, че основата вече я имаш и сега се учиш да тацваш наистина красиво. недостатък - леко хаотичен в преподаването;
- вамос по времето на мони и моника - най-добрата школа; не съм била само при моника, иди и виж;
- стрийт салсерос - най-доброто на пазара на уроци по салса в момента - прилична зала, малки групи, персонално внимание от инструктора (а младежът е отвратитерно добър танцьор, който умее да преподаде танца - рядко срещано качество в тези среди), отново внимание към детайлите, но вече в комбинация с изграждане на стабилна основа; напоследък - колективни мероприятия като екскурзии, партита и т.н.
- мигел - нещо като памбос, но в по-мек вариант; добър под и никакви огледала в залата; стайлинг и пластика просто забрави, но пък се учат стъпчици и интересни ефектни фигури; не умее да обяснява добре (мислех, че българският му е проблем, но на испански е същата история)
другите школи, в които съм била са извън софия.
подробно инфо -
| |
|
Тема
|
Re: Кой клуб ми препоръчвате?
[re: indra]
|
|
| Автор |
Mixy (@#$%^) |
| Публикувано | 22.11.06 15:27 |
|
|
Доста изчерпателно описание, браво :)
Само да попитам, понеже явно си доста навътре с нещата около школата на Памбос, какво ще кажеш за Кики? За стила му на танцуване и начина му на преподаване?
Mixy
| |
|
Тема
|
[re: Mixy]
|
|
| Автор |
indra (macondo) |
| Публикувано | 23.11.06 01:13 |
|
|
за почти две години понасъбрах впечатления
нямам преки наблюдения върху кике в тази светлина. за почти четирите месеца при памбос бях в група, с която се занимаваше памбос. кике се е мяркал тук - там, но нищо конкретно, от което да си направя някакви заключения.
като цяло начинът на танцуване на пребиваващите в тази школа не ми харесва - липсва стил, жените танцуват като боксьори, залага се на някакви странни хореографии, липсата на пластика се компенсира с внезапни опулвания в ключови моменти, да не говорим за сценичните изпълнения от които лъха на соц уют и прашни завеси от зала за партийни събрания и читалищна самодейност...
в това няма драма, обаче, защото целта на повечето хора там е да се запознават с други хора, да им е относително весело, да се усещат част от някаква общност. т.е. качеството на самите уроци не е от значение тъй като целевата група е различна.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Mixy (@#$%^) |
| Публикувано | 23.11.06 16:25 |
|
|
Да ... доста точни наблюдения относно Pambos DC.
А какво можеш да кажеш за Мони - танцувала ли си при него след като се разделиха с Моника? Аз го засичам само по партита, най-вече на неговото си , което засега е доста обещаващо и нямам преки впечатления от школата му.
Mixy
| |
|
Тема
|
[re: Mixy]
|
|
| Автор |
indra (macondo) |
| Публикувано | 23.11.06 17:43 |
|
|
при мони изкарах почти година - всъщност най-дълго се задържах там и продължавам да ходя, като се договорим с партньора.
мони е много добър танцьор и почти толкова добър преподавател - ужасно рядко срещана комбинация. при него преподаването започва с теория на движенията. не е натрапчива лекция, на която да водиш записки, просто междувременно ти разяснява практиките на хармоничното движене в пространството. фигурите се изграждат на части - от скелетостъпките, през пластика на тялото до детайли като пръсти, поглед или наклони и равнини. групите са малки поради спецификата на залата и има персонално внимание за всеки. атмосферата е като в студио за танци - място, на което се преподава танцуване (не пространство за компенсиране на социални недостатъци). чисто и приветливо е, задължителните огледала са си на мястото.
това си е моята школа - там намерих нещата, които търсех.
обади се като се мернеш на парти - ще ми е интересно да побъбрим и на живо.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Mixy (@#$%^) |
| Публикувано | 23.11.06 21:05 |
|
|
Аз танцувах при Мони и Моника няколко месеца преди да се разделят и беше наистина невероятно. След това останах при Моника, която смятам за един от най-добрите инструктори в София, но след като прочетох твоите думи ми се прииска отново да посетя урок при Мони, за да си припомня какво беше . И най-вероятно ще го направя, може би веднага след празниците на Нова година.
> обади се като се мернеш на парти - ще ми е интересно да побъбрим и на живо
На мен също - писал съм ти на лична бележка по въпроса .
Mixy
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
*Aniara* (=^..^= ) |
| Публикувано | 23.11.06 23:32 |
|
|
Обръщам се към теб, защото виждам, че си понатрупала доста опит Имаш ли идея в коя школа преподават меренге и меняито, да речем. Защото ми се струва, че в повечето наблягат главно на салсата. Не, че не я обичам, даже напротив! Ама някак ми се танцуват и други неща
*Памбос го знам, че от време на време пуска по някое меренге. Другите ме интересуват, че не съм ходила другаде, освен при senor Agapiu.
| |
|
Тема
|
[re: *Aniara*]
|
|
| Автор |
Mixy (@#$%^) |
| Публикувано | 24.11.06 11:15 |
|
|
Menaito май само Памбо го показва . Иначе Владо и Моника правят през събота social dances - меренге, бачата, ча-ча, а от скоро и бразилски танци - самба и ламбада.
Mixy
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|