Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:37 15.07.25 
Кучета
   >> Дакел
Всички теми * *Кратък преглед

Тема как се справяте с този инат?!?  
Автор flicka_an ((Flicka))
Публикувано23.05.08 17:42

Моята калпазана направо ме побърква напоследък. Беля след беля. На 10 месеца и си мисля, че я гони някакъв кучешки пубертет.

- скимти като не става на нейното (е аз не поддавам)
- (резултат) намирам вече няколко пъти огромни локви (наказва ме явно)
- започна да се катери се по дивана, масичката, кухненската маса...Да не можеш да я оставиш сама.
- днес изръфа едно дистанционно. Това беше върха...(няма зъби за смяна, а и си има нейни неща за ръфане).

Направо ще ме подлуди, 2 педи живот, откъде толкова бели и то изведнъж! Иначе, като и се караш е една смирена, знае отлично, че е направила нещо нередно, подмазва ти се....

Как ги възпитавате вашите животни?

Тема Re: как се справяте с този инат?!?нови [re: flicka_an]  
АвторДakeлoвa мaйka (Нерегистриран)
Публикувано24.05.08 22:51

Ох,не знам не знам.И аз съм отчаяна.На 10 месеца сме и младежа е шефа на къщата!!!Побърква ме.Като не става на неговото-гризе,хапе ме понякога,скимти.Направо ще полудея вече.Но много го обичам.Знае как да използва всяка моя ласка и ме манипулира.Прави нон-стоп бели в къщи и го затворих на терасата.Сега побърква целия блок със скимтене.Купих го за 100лв,а ми костваше 10 00лв.ремонт на апартамента и продължава да се напикава и нааква.Особено когато не му обръщаме внимание и гледаме телевизия,прави белите пред телевизора.А го разхождаме под час и сме супер грижовни.Не мога да се разделя с него защото го обичам,но ако знаех че са толкова проблемни животни дакелите,много щях да се замисля.

АвторB*E*T*A (Нерегистриран)
Публикувано08.06.08 20:15

При нас няма такъв проблем.ако е много сериозно се консултирайте с ветеринарл.може да ви даде съвет

Тема Re: как се справяте с този инат?!?нови [re: B*E*T*A]  
АвторДakeлoвa мaйka (Нерегистриран)
Публикувано09.06.08 21:37

Здравейте!Редовно чета темите и ми е много мъчно,че все по-рядко някой пише в този форум!Ами да кажа....след месец нашият приятел коренно се промени.Стиска се по цяла вечер,нежен и ласкателен е,много добър.Когато беше по-малък(преди месец),ядеше като прасе,сега едвам го карам да си изяде храната в купичката преди да го разходя.Не прави бели,по цял ден спи,промени се много.Даже му позволявам отскоро да ходи във всички стаи и да спи при нас на спалнята,защото не безпокои нито мен,нито съпруга ми с присъствието си.ИЗВЕДНЪЖ ПОРАСНА!!!Моля кажи какво е станало с твоя дакел,месец след този пост,защото при нас има пълна промяна,изглежда е нещо като пубертет това,кои знае!:

Тема Re: как се справяте с този инат?!?нови [re: Дakeлoвa мaйka]  
Автор_koteto (Нерегистриран)
Публикувано26.06.08 12:30

Здарвейте,и ние от скоро си имаме дакел,вземахме го на 40 дни а сега вече сме на 4 месеца. голмя купонджия е много забавен но ми направи впечатление,че нещо не е много игрив напоследък в смисъл играе си но предимно гледа да е легнал излизаме на вън гледа все да си полегне,да си поседне когато аз тръгна тръгва и той ясно е че няма проблем с крачетата а при вашите любимци как е ?все гледам другите малки кученца играят, скачат а нашето момче все да си полегне играе си в къщи гони си топки и разни негови забавления но после доста спи и все да си е полегнал ако някой има подобни наблюдения моля да пише.не мога да разбера от мързел ли е от спокойствие или има някакъв проблем водих го на ветеринар няма проблем но досега беше по игрив а е само на 4 месеца не че не си гризе всичко наред и не си се разхожда на забранените места докато ни няма но нека да е жив и здрав че без него неможем

Автор kremenskata (оцветявка)
Публикувано09.07.08 10:21

И нашият е така! Като не стане на неговата и прави беля след беля! Ако не му е дошла разходката достатъчно, като се върна от работа имам препикано легло и възглавница! ако скрия възглавницата - на мястото, където ми е главата е препикано и то доста добре! Вече не мога да спя защото навсякъде мирише от матрака. Като затворя вратата препикава саксиите или ъглите. Вече се чудя на терасата ли да го затварям че да съм спокойна ???

От друга страна е много мил и обичлив... такова хубаво куче просто разкошно... добричък и гальовен...

ще вържа тази буба на възел накрая

Тема Re: как се справяте с този инат?!?нови [re: _koteto]  
Автор Чaeнo.мoмичe (разбита)
Публикувано23.07.08 17:02

Според мен е добре да го заведете на лекар.

Тема Re: как се справяте с този инат?!?нови [re: kremenskata]  
Автор tara_7O (непознат )
Публикувано05.04.09 01:54

Не че разбирам много от дакели,но за нашата Тара мога да кажа само хубави неща

От миналата година е у дома и още първата вечер,когато пристигна,застана по средата на хола,погледна ме умно и се изпишка тържествено на килимаВзех един вестник,навих го на руло и усмихвайки се я хванах за нашийника,тя се дърпаше,но аз внимателно и упорито я завлякох до локвичката,заврях и муцунката и леко я поступахТака тя разбра кой е водача на стадото и до ден днешен не ми е правила такива белиСега март месец се заплоди за първи път и чакаме с нетърпение резултат,или липсата на такъв но почти съжалявам за запложданетоМисля,че преди това беше по-игрива и весела;Иначе е умница и обича да спи много,но също така обожава разходкитеМного си я обичам!

АвторДakeлoид Пъpви (Нерегистриран)
Публикувано25.12.09 16:24

Голям Човек е Дакела! - рекоха в един филм...
Е, оттук трябва да започнем,защото какъвто стопанина, такова и кучето - говоря за нрав, т.е. всичко зависи от възпитаването - което особено при Дакела не е просто дълъг процес, а БЕЗКРАЕН ПРОЦЕС... Моята Дакелка е вече на сериозната възраст от 10,5 години, и НОМЕРАТА продължават като във цирк...
Много мога да говоря за Дакела, много се и понаучих от него ЗА ЖИВОТА... а, че и Нейно Благородие се понаучи - това е без съмнение...
Иска ми се да бъда кратък, но това е абсурдно желание, ако трябва да описвам нрава на Дакела, и все пак ще понапиша туй-онуй за Нейна/Негова Слава! - и за добруването на Бъдещи Стопани на Дакела.
Така!
Нейна Милост си има Зодия - Лъв, правих и хороскоп и пр. глезотийки (за начесване на първоначалния ми мерак)... И още от самото начало си знаех с КАКВО се захващам,но явно било писано да се науча НА ТЪРПЕНИЕ... и то не "волско", а нещо много по-необятно, като Космоса например... защото Дакела е един безкраен извор на НАЙ-РАЗЛИЧНИ НОМЕРА, БЕЛИ, ШМЕКЕРИИ И ДИВОТИИ!!! - страшно Изобретателен е!
Имало е моменти на Всеобщо и Взаимно Веселие, Забава и Игра, но е имало и страшен "кютек" - дозиран, съответен на белята и според "статистиката" - оправдан. Много трябва да се внимава с Дакела - защото е много умен и Всяко Неоправдано наказание (което всъщност е вече Насилие) - ще нанесе непоправими щети в нрава му. Според мен Дакела не е Инат - напротив - твърде послушен е, но има Характер (като при Интелигентните хора!), и ако не бъде проявено Разбиране - следва направо Апокалиптичен Контраудар. Ще пикае и ще сере където му падне, и то точно тогава, когато вече ви е преминал яда от някоя негова беля... Ще прояжда и ще разръфва всичко, което му попадне пред очите... и... изобщо направо ще ви влуди... Не го ли хванете на "местопрестъплението" - откажете се - той вече не помни предишните забрани, като НЕ СЪЗНАВА, ЧЕ И ТОВА КОЕТО ТОКУ ЩО Е НАПРАВИЛ - Е БЕЛЯ... но както при всички животни - Пръчката и за него е най-добрия Съветник... Само я дръжте наблизо до него (и до вас) и ако тръгне да прави нещо нередно - само (рязко) посегнете към нея и кажете с остър глас: Пръчката! - естествено трябва предварително "да е изпитал Вълшебното и Действие"! Оттук - с ръка е допустимо да го напердашите САМО В КРАЙНИ, ИЗВЪНРЕДНИ СЛУЧАИ!!!
Обучаем е до края на дните си... (което още не не съм проверил, но имам пресни факти и от най-близкото й ежедневие - а си е вече на 10,5 х 7 = 73,5годишна).
Живя милата и в София 4 години (в началото), и всеки божи ден катереше и спускаше стълбите на втория етаж по седем-осем пъти... Сега е с мен на село... има двор и ... елате да видите - навсякъде е в дупки с всякакви размери... Но не й го забранявам, защото не ми пречи, пък и то кучето само си знае силата... нека оре!!!
Обожава да излезнем из нивите и да подуши всяко стръкче... и тича през цялото време - та чак пяна и излиза от устата... Носете с вас вода - да има да пие, че от голяма жажда е това - иначе ще залочи от първата срещната локва...
И така ако продължа, цяла книга ще излезе, затова - точка. Мислете Му!
Голяма ОТГОВОРНОСТ поемате, и много Грижа ви чака за Вашият ДАКЕЛ - като за едно ВЕЧНО ДЕТЕ!!!

Тема Re: как се справяте с този инат?!?нови [re: Дakeлoид Пъpви]  
Автор djoki (ku4eto mi)
Публикувано26.12.09 20:22

Това е куче любимец за всички.
На всеки му прави впечатление,с всички е много мила.Иска всички да целува и да бъде нацелувана.
Нямаме кой знае какви проблеми ,само не иска да яде всичко.
Избира си нечия домашна чехла и ляга върху нея да спи ,или си навира муцунката вътре.
Другата и дяволийка е ,че посред нощ ходи от стая в стая и ни посещава всички ,буди ни да играем.
Голяма ни е сладурана.

Всички теми**Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.