|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема
|
феминизъм - има ли почва у нас?
|
|
Автор |
eneya () |
Публикувано | 23.12.99 20:12 |
|
Интересувам се дали има организация, която не "защищава", а воюва за правата на жените в България.
Вече започнах да мисля, че само по този начив можем да отстоим правата си.
На книга сме равни с мъжете, но в действителност правата ни не са гарантирани.
Например, какво означава да има отделни класации за университетите - за жени и мъже. Обикновено мъжете влизат с много по-нисък бал от жените. Какво ще стане, ако започнем да класираме кандидат-студентите на общо основание? Защо се допуска това нарушение на конституционните ни права? Обикновено подобно насърчаване се прави за малцинства и пр., като то има временен характер, за да се преодолее някаква допусната в миналото несправедливост и минало нарушение на правата. В случая защитаваме не жените, а мъжете!
По отношение на езиковите гимназии и пр. съм съгласна, защото момчетата изостават в пубертетното си развитие с около 2 години средно след момичетата, така че ако нямаше класиране отделно за момичета и за момчета, щяхме да имаме много малко випускниЦи на елитни гимназии :))).
Но при възрастните нещата стоят различно.
представете си как би се изменила страната ни, ако се премахне класирането по пол.
Една колежка веднага вметна: Че за кого ще се женят тогава висшистките?
Ето заради това е необходим феминизмът. Нормално ли е волът да слави ярема си? :)))))
| |
Тема
|
феминизъм - има ли почва у нас?
[re: eneya]
|
|
Автор |
anonimous () |
Публикувано | 24.12.99 02:45 |
|
e i tva dojivqh...
ne stiga 4e sa ni stypili na vratovete (i na nqkoi drugi mesta:), ami tyrsqt owe prava!
napravo ne znam kakvo we byde blizkoto bydewe
| |
|
Определено -да!!!!!!
а и има нужда... Виж:
MONEE доклада за положението на жените в Изт. Европа: http://www.unicef-icdc.org/monee/ ,
databases :
http://www.unicef-icdc.org/information/databases/countries.htm)
През септември /23.09, ако не се лъжа/ във Financial Times се ляха ееееееееееей - такива крокодилски сълзи...
Woman is the nigger of the world, sis......... :-(
| |
|
Преместих темата в Клуб "Философия"...
Весели празници!
| |
|
И да я местиш, и да не я местиш -
това си е определено най-тъпата и неползотворна тема, която съм виждал някъде:)
| |
|
Eto zatova ima nuzhda ot feminism - ne e dostatuchno da kazhesh, che e tupa i nepolzotvorna, ami da se argumentirash!
Spored men muzhete u nas sushto tryabva da sa pod zashtita, zashtoto sa na izchezvane (istinskite) :-)
| |
|
верно е че са на изчезване
затва всеки път като се събудя (а също и преди да си легна) се поглеждам в огледалото, за да е жива вярата ми, че истинските мъже все още не са изчезнали докрай
| |
|
Obadi se, ako iskash, da produlzhim temata, kogato izlezesh ot ogledalnata faza (Lacan) ;-)
Mezduvremenno, veseli praznitsi!!!
| |
|
ква е темата?
| |
|
Изчезват, защото ги смачкват с коварство ......
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
|
|
|