Тема
|
Нещо старомодно !
|
|
Автор | Oнзи (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.02.05 17:35 |
|
Здравейте,
Ситуацията е следната - има едно РС, до което в момента имам достъп, но след време няма да е така. Ще ми се, когато това време дойде /или малко след това/ информацията на харда да изчезне. Мислех си за някакав .ВАТ файл, казаха ми за някаква програма HARAKIRI /която неможах да намеря/ ....
Ще се радвам да получа помощ или поне съвет от експерти.

|
|
Тема
|
Re: Нещо старомодно !
[re: Oнзи]
|
|
Автор |
DrFrancky (Keen on Yelling) |
Публикувано | 08.02.05 19:01 |
|
da unistozis informaciata kogato sa te izgonili poradi nekadurnost ne e mnogo dobre
a ako si tolkoz "silen" zasto ne napravis "format" bred ochite na shefa ?
DrFrancky
|
|
Тема
|
[re: DrFrancky]
|
|
Публикувано | 08.02.05 21:27 |
|
Абе Franky,
поради некадърност не са и няма да ме изгонят скоро. Пък и ти едва ли си този който може да ме съди. Но като поставяш въпроса, ще ти отговоря, че да си спокоен. За тези хора направих много, АМА МНОГО, и сега когато трябва да получавам се оказа, че не им се дава. Говорехме едно, а се оказа друго, но аз съм доверчив човек и не взех мерки когато можех, за да защитя интереса си. Сега научавам за ситуацията предварително от хора, които ме уважават и са вътре, но ако изтрия инфото, ще ги издъня /за "благодарност", че са ме предупредили !!!/. От друга страна ми се ще да се изгавря малко с гадовете. Аз инфото си го свалих и си мисля, че е добре да ги оставя да си мислят, че са ме прецакали и в един момент да останат с пръст в устата.
Па такива ми ти работи драги ми Смехурко!
С поздрав най-сърдечен, твои приятел вечен, весел Патиланчо!
|
|
Тема
|
|
|
Публикувано | 08.02.05 21:33 |
|
И още нещо,
казах че чакам помощ от експерти, та в тази връзка се чудя като какъв експерт ми предлагаш да направя FORMAT, като дори аз знам начин за възстановяване на данни даже след Format c: /u !!!
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
bbwolf (blah blah) |
Публикувано | 09.02.05 09:44 |
|
dd if=/dev/urandom of=/dev/hda1 bs=512
после и господ не може да възстанови
буутваш от кнопикс и мажеш
или със един силен магнит до хдд-то;)
мдааам
зимаш един жсм за 15 кинта, слагаш му една прима за 10 кинта праиш един електромагнит за примерно 15 кинта слагаш го във компира до харда и го връзваш със жсм-а та като звъннеш на жсм-а и се включва и праи мазало в кутията
баси гледам твърде мноу шпионски филми явно
друг вариант е да си криптираш инфото и да не им даваш ключа докато не ти платят
хях
Everlasting souls...
And your love for me
|
|
Тема
|
[re: bbwolf]
|
|
Публикувано | 09.02.05 11:18 |
|
bbwolf, благодаря, че се отзова.
Има само един проблем - аз не разбирам особено от тези неща. Затова " dd if=/dev/urandom of=/dev/hda1 bs=512 ", което ти си написал не ми говори нищо. А що се отнася до GSM- ма и т.н., братле .... !?!? /ти сам го каза/
Мислех си за нещо готово, което да инсталирам /по възможност малко и незабележимо/ и което след няколко стартирания или след определена дата да направят диска /или поне инфото на него/ неизползваем. Казаха ми, че е имало някаква програма HARAKIRI, която след като я инсталираш при всяко пускане трябва да въвеждаш парола /без тя да те пита за това, за да не се усамнят тези, които незнаят/ и като не го направиш има 50% вероятност да скапе инфото безвъзвратно. Така че ако не на пълвото пескане, то на второто, на третото /зависи колко касмет имат/. Но неможах да я намеря!
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
ethernall (mastermind) |
Публикувано | 09.02.05 14:25 |
|
тва батка е Линукс команда... идеята е че има Линукс дистрибуции (напр. Knoppix, има дори и изцяло на български VS Live) които се стартират и зареждат от ЦД, и ако имаш физически достъп до машината и можеш да бутнеш от цд тва е командата която трябва да изпълниш след зарждането на Линукса. А иначе имаш ли идея пц-то има ли достъп до интернет? и ако да дали е директен или е през прокси? ако има директен достъп ще е супер лесно:))
Има принципно програми които "убиват" диска - KillDisk например - пишат няколко пъти единици или нули на всички сектори (най-общо) - работят под ДОС. За целта обаче трябва пак физически достъп... тва ми идва за сега
|
|
Тема
|
[re: ethernall]
|
|
Публикувано | 09.02.05 16:11 |
|
Това горе-долу разбрах, достъп до РС-то имам /за сега/. На него няма интернет. Никакъв. Аз по принцип мога да прецакам диска, като например го форматирам, а след това му махна дяловете /инфото е на D: дял/ предполагам, че това ще е достатъчно, проблема е в това, че искам това да стане след като вече няма да съм там, а тогава няма да имам достъп!
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
ethernall (mastermind) |
Публикувано | 09.02.05 16:26 |
|
мдааа, ми не знам аз до толкова ми стига ъкъла, не знам дали не можеш да скедюлнеш нещо в Вин-а, ако намериш програмка за Виндовс който може да затрие диска може да се зададе например да се старира след 3 дни и да се изтрие от тасковете а след това да се даде и изтриване на програмата, ма не знам програмче което може да ти свърши работа
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
ethernall (mastermind) |
Публикувано | 09.02.05 16:38 |
|
Я пробвай тва софтваре дали няма да ти свърши работа:
http://www.heidi.ie/eraser/download.php
Хем е фрее, хем можеш да го инсталнеш без да прави секви икони, и можеш в него да си направиш график за изтриване на квото си искаш
|
|
Тема
|
|
|
Автор | aяьвoнт (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.02.05 17:25 |
|
w NT/2000/XP ima komanda "AT"
napishi ot konsolata at/? za poweche informacia.
mnje da punsesh s neia bat fail ili programa
w ukazano ot teb wreme, daje na drug komputyr ako
imash prawa
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
DrFrancky (Keen on Yelling) |
Публикувано | 09.02.05 23:21 |
|
stom dori ti znaes ... znaes li za kfo sluzat "" ? na populiaren ezik "format" znachi istrivane ... ma na teb celta ti e da se zaiazdas ... ama pak kato i v tvoita situacia iskas da se "zaiazdas" ama otdaleche /v sluchaia forum/ a ne da zastanes lice f lice :-)) ae Patilancho zdrave i sledvastia put kato pravis "mnogo nesta za tiah" si opichai akula :-))
btw. dai 50lv i ste ti napisha "istrivachka" koiato da ne mogat da vastanoviat i koiato da se startira kogato si poiskas i da ne mogat da osetiat tolkova lesno ...
da si a imas i za v budeste
 Редактирано от DrFrancky на 09.02.05 23:23.
|
|
Тема
|
|
|
Публикувано | 10.02.05 22:19 |
|
БЛАГОДАРЯ на отзовалите се !!!!!!!!!!!!
ще пробвам - най-мното да си скапя моето РС, докато разбера какво да направя.
Не всички сме разбиращи и се дразним от незнанието на другите.
DrFrancky
Не искам да се заяждам с никого. Просто искам да не могат да се възполват повече от това, което съм направил, след като вече неискат да плащат. По принцип не ми пука да го кажа в лицето им, но това нищо няма да промени. Само че тези типове ще продължат да си печелят по 30 - 40 % на месец, от система, която съм мислил и тествал 9 месеца. А единственото което ще получа аз е, че ще си излея гнева - и какво от това? Понякога е по разумно да накараш врага си да си мисли, че те е надхитрил, докато стане в положение от което няма да има правилен ход /т.е. всеки ход за него ще е губещ/.
Освен това не си прочел добре това, което съм писал. Предупреди ме човек, който неискам да злепоставя, защото когато трима знаят нещо и го научи четвърти не е много трудно да разбереш от къде е изтекла информащия.
И последно - на мен не ми е за парите, аз ще ги изкарам - вярно малко по-бавно, но това не е голям проблем. Подразни ме отношението. Може и да ти изглежда странно, но има и такъв бизнес, във който е от голямо значение доверието /това се отнася за всеки сериозен такъв/, А в сферата, в която съм аз, таже намек в разговор по телефона се счита от сериозните играчи за дадена дума /колко сме наивни нали!/. Аз имам и друг начин да ги "накажа" достатъчно е в информащионния обмен да спомена какви всъщност са и до 2-4 месеца с тях ще се занимават само новаците. Но пък защо да им давам толкова време?
Ако си прочел всичко това ще е добре! А пък и ако си разбрал какво искам да кажа - БРАВО !!!
И ако намираш смешни неща смей се - смехът е здраве!
|
|
Тема
|
Нещо старомодно !
|
|
Автор | 2=3 (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.02.05 20:43 |
|
Просто развакуумирай харда...два дена след това можеш да почерпиш!
|
|
Тема
|
[re: 2=3]
|
|
Автор |
ethernall (mastermind) |
Публикувано | 14.02.05 23:47 |
|
hahaha тва ми хареса:) е тва се вика хардуерно решение на софтуерен проблем, като класическата сцена от американски филм в който добрите накрая проникват в бърлогата на лошия но той вече е пуснал изтриващата програма която трие от диска суперсекретните кодове - едва ли не светът загива, суперк спеца на добрите се вайка че защитата е много добра и не може да го спре и в този момент една от баретите се навежда и изключва компа от контакта:))))) хитово просто
|
|
Тема
|
Нещо старомодно !
|
|
Автор | 2=3 (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.02.05 00:51 |
|
Поне получи широк спектър решения,та сега сам да си избере...аз бих се насочил към софтуеърно решение...
|
|
Тема
|
Re: Нещо старомодно (и като удобство...)!
[re: 2=3]
|
|
Автор | spec (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.03.05 01:30 |
|
Не че съм фен на бозата, ама случайно се натъкнах на нещо, което май ще ти влезе в употреба, пък и никой няма да се усъмни в някаква чужда намеса... условието е да си с М$ XP. С десен бутон на my computer, manage, local users and groups, users. Сега пак с десния на administrator примерно, set password и там хубавичко прочети какво пише
От там нататък вариантите са няколко, мързи ме да ги описвам...
Иначе това с dd си е най-ефективното, така че имаш решения много
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Goose () |
Публикувано | 19.03.05 11:48 |
|
Както се казваше в една стара поговорка не е луд този, който яде баницата, луд е този, който му я дава ...
Така че бъдещите ти бивши шефове не са виновни за това, че ти не си се подсигурил, за тази цел си има договори, не устни обещания ... Търси вината в себе си, не в тях ;-) Да не говорим, че няма начин да не разберат какво е станало ... при това положение оставяш доста лоша атестация за себе си, а бранша не е голям, при всички положения някой ден ще зависиш от тяхното мнение, помисли и за това преди да почнеш да правиш простотии.
|
|
Тема
|
[re: Goose]
|
|
Автор | cyцkep (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.03.05 05:29 |
|
ето ти най-леснто решение, за д алишиш "шефоветеШ от удобството, което си анрпавил за тях, а те искат да ти отнемат... няма ли да е най-лесно уж че не знаеш за тяхните намерения да почнеш даречем да упдейтваш виндовс с някви съмнителни ъпдейти от диск и съвсем случайно един от дисковете да скапе систеамта много яко :) пък после да ходат да доакзват че си го направил нарочно...
|
|
Тема
|
|
|
Автор | Pepe (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.03.05 13:55 |
|
Ако си готов да платиш за това "удоволствие", мога да напиша една програма на асемблер, която да изтрие данните на диска, след определено време. Програмата работи на много ниско ниво и работата й въобще не зависи от инсталираната операционна система.
|
|
Тема
|
The Bomb Atack is The Hack
[re: Pepe]
|
|
Автор |
C.McRae (непознат) |
Публикувано | 09.04.05 01:57 |
|
Nai genialnata ideia:) Pravi6 ili si pora4va6 edna malka bomba s 4asovnikov mehanizam. Slaga6 ia v compa " The Bomb Has Been Planted" kakto se kazva. posle pravi6 'Fire In The Hole" i vsi4ko e ok:))))
|
|
Тема
|
[re: Pepe]
|
|
Автор |
ethernall (mastermind) |
Публикувано | 12.04.05 17:01 |
|
заинтересува ме, колко би ми струвало подобно "удоволствие"?
ethernall@yahoo.com
|
|
Тема
|
|
|
Автор | DrFrancky (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.04.05 11:29 |
|
heheheh ila f moito magazinche ... sti dam edna na primocia :-))
DrFrancky
|
|
|
мчи пусни ино майлче да са разбирем де ти е магазинчито и ко включва примоцията:)
|
|