|
|
|
Тема
|
Нужен ли препарат след бръснене
|
|
| Автор |
Linjack (...) |
| Публикувано | 31.05.11 05:19 |
|
|
По принцип ползвам гел за след бърнсене, но днес тата се случи, че забравих - станах късно и за да не закъснея за работа карах всичко като робот: всех си бърз душ, обръснах се, обякох се и хукнах. Чак по пътя се сетих, че не съм си сложил гел за след бръснене, защото леко ме засърбя кожата.
Ъ! Викам си - лошо, ще пъпчасам, но по-късно забравих въобще за случката и едва вечерта се присетих: огледах си кожата и няма дори една пъпчица или възпалено фоликулче.
Та? Защото така - нужно ли въобще да се ползва гел за след бръснене? Допускам, че кожата ми е била добре овлажнена от душа, но все пак ми е странно, че пропускането на гела ми се размина така безпроблемно.
----
бял подпис на бяло поле
| |
|
Тема
|
Re: Нужен ли препарат след бръснене
[re: Linjack]
|
|
| Автор |
bebflower (блондинка) |
| Публикувано | 02.06.11 17:44 |
|
|
Здравей!
Не става ясно какъв е гелът, но да, мисля, че е необходим препарат за след бръснене. Дали ще е гел или друго, зависи от предпочитанията на кожата, но трябва да е овлажнена и защитена, защото плъзгането на разни остриета отгоре не е най-приятното нещо, което може да се случи. Смятам, че моментните леки сърбежи се дължат на неовлажняването след ексфолиацията. Ако един или два пъти пропуснеш не е беда, но ако изобщо не ползваш, ефектът няма да е добър.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
TCNQ () |
| Публикувано | 04.06.11 09:10 |
|
|
Ако си ползвал крем за бръснене да не те е засърбяло. Ако си гледал по-стари филми, когато се е ползвал сапун (то и крема е такъв, но предимно калиев) за бръснене, процедурата свършва с попиване на пяната с кърпа и готово. В геловете за бръснене има голямо количество СЛЕС, който дразни и изсушава кожата, затова е необходимо, точно както дамата любезно е обяснила. Аз лично избягвам емулсиите за такава дейност, афтършейва е незаменим - хубавите си имат всичко необходимо. Но пък и ползвам крем с четка - съдържа много глицерин, омекотява косъма и при нанасяне четката масажира кожата, подготвяйки я за хард процедурата.
| |
|
|
|
аз пък никога не си слагам. Проблеми досега не съм имал, а кожата ми се води чувствителна.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Black Wolf (ловец) |
| Публикувано | 17.06.11 15:44 |
|
|
Ох... Вода човече, вода. Може и одеколон (вътрешно).
Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
brightsky (непознат
) |
| Публикувано | 17.08.11 22:38 |
|
|
до този извод трябва да стигнеш сам ,според твоите възприятия...общо взето май основното почистване е мн.важно и не бива да се пропуска :)
| |
|
|
|
Аз не слагам. За почистване засега разчитам единствено на сапуна, но мисля да си правя разни китайски билкови маски със ексфлоалиращ ефект.
| |
|
|
|
|