Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:19 15.07.25 
Непрофесионални
   >> Козметика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Маски за косанови  
Автор edna selianka (любопитна)
Публикувано15.01.10 23:09

След гадното боядисване - русо, косата ми просто вече не расте. Последното ми боядисване ще е в някакъв кафяв цвят, уж близък до моя (доколкото си го спомням). Искам да си върна хубавата дълга естествена грива.
Сега търся възможности за маски за коса - домашни, купени, всякакви. Купих си един спрей на Gliss Kur и една 2-минутна с отмиване на L'oreal. Не помагат особено или още е рано, не зная.
Чух за някаква домашно приготвена с газ, мас и оцет - добра ли е? Чух също, че трудно се отмива.
Пробвала съм тази с тривитаминол, зехтин, жълтък + кисело мляко и мед.
Някакви други идеи?

Гледай ся, к'ви въпроси ма вълнуват.

Тема Re: Маски за косанови [re: edna selianka]  
Автор пpoбa (непознат )
Публикувано17.01.10 08:33

постоянно си правя маски, и то тези, които ти споменаваш. Нито веднъж не съм ползвала от купените, защото се съмнявам в ефективността им. Дълги години си правех газ, мас, жълтък и изцедено кисело мляко - по една лъжичка от всичко. Измива се нормално - както тази, която си правила с тривитаминола. Но ефекта не е по-добър от тривитаминолната, която вече редовно си правя и зарязах маските с мас и газ. Смесвам равни количества тривитаминол, бадемово масло и масло от пшеничен зародиш, може и един два жълтъка. И хубаво се омазваш. После стоиш към час и половина, най-много два. Отмивам я с гореща вода и два пъти обилно насапунисване и масажиране с шампоан на Лореал за боядисвана коса. После слагам балсама на Лореал и съм готова. От тази маска съм най-доволна - блясък и живост на косата ненадминато. Правя я всяка седмица преди да тръгна да си измия косата. Освен това косата почти не се замърсява и честото миене отпадна, като стигнах до една седмица превъзходна лъскава и здрава коса.

Тема Re: Маски за косанови [re: пpoбa]  
Автор N_7O (free)
Публикувано19.01.10 16:29

постоянно си правя маски, и то тези, които ти споменаваш. Нито веднъж не съм ползвала от купените, защото се съмнявам в ефективността им.
Тъй, тъй, само парите да си даваш!
Обаче:Отмивам я с гореща вода и два пъти обилно насапунисване и масажиране с шампоан на Лореал за боядисвана коса. После слагам балсама на Лореал и съм готова.
2 пъти обилно шампуниране (така се казва, като ползваш шампоан, човек се насапунисва със сапун) - той този продукт няма според теб кондициониращи съставки?
Че и балсам си слагаш накрая, а какво за маските?
Ако е толкова ефикасна тази маска, защо не се измиеш със сапун, или с шампоан за 1.50 лв?
И защо слагаш балсам накрая - нали не вярваш в ефективността?
Че и 2 часа стоиш - е това жените съм ви признал за уникални мазохисти!

Тема Re: Маски за коса [re: edna selianka]  
Автор bebflower (блондинка)
Публикувано19.01.10 19:00

Здравей!
И от готовите маски има много добри и подхранващи, трябва само да вземеш точната за твоята коса и наистина да е хубава. Има специални продукти с по-дълъг престой върху косат, с много масла, които се поставят преди измиване , ( пре шампу им казват), както и по-широко използваните след измиване на косата. Доста интензивно подхранване се получава с Шисейдо маската, както и тази на Канебо. От по-натуралните много добре подхранва тази с орхидея на Леонор Грейл, а преди измиването поне 15мин с палмовото масло пак на ЛГ. За професионалните продукти на Лореал си знаеш, предполагам, макар и времето отразено на опаковките да е далеч недостатъчно, на моята коса са нужни около 20мин. Колкото до растежа на косата, през студения сезон при всички е така, хапвай са повече авокадо, ако харесваш, а то и на маски е хубаво, остави тези оцети и газ. :)

Тема Re: Маски за косанови [re: N_7O]  
Автор пpoбa (непознат )
Публикувано20.01.10 08:15

Заяждането по форумите не върши работа. Ако имаш да кажеш нещо позитивно, което да е от полза, само тогава се изказвай. Ако не уважавах достатъчно отношенията в този форум и полезността, която всеки по форумите се опитва да наложи и да я съчетае с добрия тон, въпреки че няма правила и закони в мрежата... бих ти го забила яко. Ще те пощадим, това не е моята битка. Но един съвет: Никога не знаеш кой стои срещу теб и като решиш да пишеш глупотевини, първо си спомни за това.

Редактирано от пpoбa на 20.01.10 08:22.

Тема Re: Маски за косанови [re: edna selianka]  
Автор 7karina (член)
Публикувано20.01.10 12:49

Подкрепям мнението на bebflower

. Олио, зехтин, мляко и др. са за консумация в кухнята , зарежи ги! Има страхотни и качествени продукти, козметичната индустрия не спира да се развива в посока напред и нагоре.

Трябва да има нещо повече в живота, от това да имаш всичко.

Тема Re: Маски за косанови [re: пpoбa]  
Автор N_7O (free)
Публикувано20.01.10 14:35

брех, че закани!!!

Да, казал съм истини, които явно и очевадно не са ти се харесали! И също така не разбираш какво съм написал - питай де!
Ми не ме чети!!!
Незнам за какви битки говориш въобще!
Всъщност, явно и ти незнаеш кой съм, затова си тръгнала с този тон.
И понеже незнаеш, пишеш глупотевини - да, точно ти!
Нека сега ти кажа - тривитаминола е предназначен за ветеринарни цели, т.е. продукта не е фармакопеен/ козметичен. Има примеси - за животни е, за хората има съвсем други изисквания. Второ - косъмът е 100% мъртви и кератинизирани клетки - което се полепи по него, това е. В случая маслоразтворимите витамини (каквито са тези) биха могли да имат отношение единствено към скалпа, и там да направят белята - да си чула за дразнимост при превишаване на дозата?
Друго - казах - каквото полепнало, това е. Ама след 2 шампунирания... колко си мислиш, че остава? Затова съм дал насоки как може да се оцени този експеримент. В шампоаните ИМА кондициониращи съставки, в балсама - също, даже в балсамите са в много по-висока концентрация, понеже се търси бърз ефект, а и след тях косата се плакне (в случая е така). Т.е. 99.99 % от ефекта в случая се дължи на шампоана и балсама.
А съм казал за мазохизма понеже е адски загубено да стоиш 2 часа омазан! Има ред продукти, които работят за 5-10 мин, както голяма част от потребителите искат.
Мога и точно да ти обясня за маската газ/мас/оцет - кое какво прави. Но хайде първо нека получа едно извинение?
Въобще това с тривитаминола ми е познато и от други сайтове. И затова съм саркастичен, а в писаното има и ред други нонсенси.

Автор Wildberry (bitter)
Публикувано23.01.10 11:28

В отговор на:

Има примеси - за животни е, за хората има съвсем други изисквания

В отговор на:

Какви примеси?
Освен слънчогледово олио не виждам друго.
Нима съдържа нещо неупоменато на етикета?

(Питам сериозно, не се заяждам.)

Тема Re: Маски за косанови [re: Wildberry]  
Автор NQ_7O (free)
Публикувано23.01.10 18:42

тези витамини най-често се добиват синтетично. Има разлика между 96% и 99.5% чистота, нали. И да, не се упоменават примесите на етикета!

Автор edna selianka (любопитна)
Публикувано30.01.10 02:29

Щом е доказала, че тази комбинация от козметика за коса е най-ефективна в нейния случай, ще се сапунисва колкото трябва.
Нали така!

Гледай ся, к'ви въпроси ма вълнуват.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.