|
|
|
Тема
|
Трябва ли козметиката да се сменя?
|
|
| Автор |
Щe видя... (ще видя...) |
| Публикувано | 04.01.10 19:59 |
|
|
Чувала съм, че крема за лице, пастата за зъби и въобще всякаква козметика е добре да се сменя, а не да се ползва постоянно. Например за месец да я заменя с друга и после пак да се върна на старата.
Това мит ли е или действително има ефект?
Защото при мен нещата не се получиха. Когато си смених козметиката по кожата ми се появиха червени петънца и въобще нещата не преминаха към по-добро.
Със козметиката която ползвам от години съм много доволна, но като, че ли свикнах с резултата и в един момент реших да я заменя за по-добър резултат, но се оказа по-лош.
| |
|
Тема
|
Re: Трябва ли козметиката да се сменя?
[re: Щe видя...]
|
|
| Автор |
surfline (СтихияБалканска) |
| Публикувано | 05.01.10 16:57 |
|
|
Аз също не намирам причина за смяна, ако кожата/косата/зъбите/и пр. не показват необходимост. За пример - от почти 15 г. използвам една и съща паста за зъби. За това цялото време + 2 бременности имам всичко на всичко 2 соникакви кариеса? Е за какво трябва да си оставям изпитаното чистило, само и само защото от рекламите ме убеждават, че имам нужда от някоя от 35-те нови пасти за зъби, които са по-ароматни, по-избелващи и с по-голям обем от всички останали?
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
PPP (една) |
| Публикувано | 07.01.10 12:08 |
|
|
Относно пастата за зъби знам от стоматолог, че е хубаво да се сменя, защото организмът след 20 дни свиква с активните съставки.
Относно другата козматика, също е добре да се сменя, защото през различните сезони кожата и косата имат различни нужди.
| |
|
|
|
Здравей
Хубаво е да познаваш и наблюдаваш внимателно нуждите на кожата, косата, зъбите и да променяш употребата на продукти спрямо тези изисквания. В зависимост от сезоните, водата, храната, кожата има различни нужди, но наистина трябва наблюдение, защото при дадена кожа, която е по-чувствителна само смяната на водата за няколко дни води до нужда от друг крем, а друг път може с години да се чувства добре...
Малко ми е странно как зимата и лятото с един и същ крем? В България ли си?
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
7karina (член) |
| Публикувано | 10.01.10 15:48 |
|
|
Подкрепям мнението на bebflower, научи се да познаваш нуждите на кожата си, тя ти показва най-добре какво и е потребно.
Трябва да има нещо повече в живота, от това да имаш всичко.
| |
|
|
|
Кремът за лице се сменя, да, защото кожата привиква към неговите свойства и те (лаишки казано) престават да действат както е било в началото.
Гледай ся, к'ви въпроси ма вълнуват.
| |
|
Тема
|
[re: PPP]
|
|
| Автор |
N_7O (free) |
| Публикувано | 20.01.10 14:54 |
|
|
при пастите за зъби е едно - там има контакт с устната кухина, с лигавица и хранителен тракт.
Кожата е съвсем друга бира!
Ако имаш козметичен проблем, и даден продукт ти влияе добре, защо, аджеба, ще го сменяш???
Привиквала кожата, ама някой друг път!
| |
|
|
|
Ха, колкото и да сменям пак се връщам към любимото - така е със пастата за зъби, козметика и всичко друго
| |
|
|
|
|