|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Натурална, био, органик козметика
|
|
Автор |
Cl (color index) |
Публикувано | 04.07.08 08:44 |
|
Много твърдят, че техните продукти са такива. Има различни организации, които правят подобни сертификати - EcoCert France, BDIH Germany и т.н.
Какво влиза в състава на тези продукти:
1. Натурални - 100 % всички съставки трябва да отговарят на критериите - не 1 или 2, не 90 % - всичките! По-лесно е да се каже какво не може да има:
1.1. PEG, PPG -еди какво си- разрешават се само глицеринови производни.
1.2. Продукти на нефто-химията като вазелин, течен парафин.
1.3. Никакви конвенционални консерванти като парабени, бронопол, тиазолинони. Разрешени са сорбати, бензоати, бензилалкохол.
1.4. Никакви неорганични вещества - соли, уреа и т.н.
1.5. Никакви производни на изопропанола: например изопропилмиристат, палмитат.
1.6. Никакви животински продукти.
Всички суровини трябва да са добити от растения, като се допускат процеси естерификация, неутрализация и хидрогениране. Също така технологията на производство на суровините трябва да бъде екологично чиста- т.е. без използване на тежки метали като катализатори.
GMP-сертификат на производителя на козметика.
За органик - същото + гарантиран географски произход (мястото, където е расло съответното растение), non GMO, никакви торове и пестициди!
Ясно става, че такива истински са изключително малко и са скъпи.
| |
Тема
|
Re: Натурална, био, органик козметика
[re: Cl]
|
|
Автор |
tetty71 (стрелец) |
Публикувано | 04.07.08 14:41 |
|
Значи гореизброените точки съм ги виждала в продуктите на Амоуей, в бялата козметика Артистри , която верно никак не е евтина.
| |
Тема
|
Германия-Марки сертифицирани продукти с BDIH-знак
|
|
Автор |
surfline (СтихияБалканска) |
Публикувано | 04.07.08 15:48 |
|
Марки сертифицирани продукти с BDIH-знак "Контролирана натур-козметика" - Германия - http://www.kontrollierte-naturkosmetik.de/hersteller_naturkosmetik.htm
Страницата на "Контролирана натур-козметика-BDIH" на английски, немски, френски и шведски - http://www.kontrollierte-naturkosmetik.de/index.htm
Хубаво е, че отвори темата CI. Благодаря.
п.п. Извинявам се, че линковете не са активни, но поради някаква неизвестна ми причина дир-ът не ми позволява да ги дам като директни.
Редактирано от surfline на 04.07.08 16:22.
| |
Тема
|
[re: surfline]
|
|
Автор |
tetty71 (стрелец) |
Публикувано | 04.07.08 16:05 |
|
Дано не се лъжа, ама тука се говори май само за немски фирми. А останалите?
| |
Тема
|
[re: tetty71]
|
|
Автор |
surfline (СтихияБалканска) |
Публикувано | 04.07.08 16:13 |
|
Не се лъжеш. Фирмите са немски и няколко швейцарски. Малък процент се предлагат вече и на българският пазар (Веледа).
Останалите по нататък все пак е петък, а и другите клубари може да имат желание да се "изявят", нали?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Cl (color index) |
Публикувано | 05.07.08 11:28 |
|
BDIH е немска асоциация, и сертификата им е валиден само за Германия, макар и да стъпват на ясни критерии. Но това наистина е проблем, и в момента върви процес на учредяване на нова, Пан-европейска асоциация, която да валидира продуктите за цяла Европа.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
tetty71 (стрелец) |
Публикувано | 06.07.08 21:41 |
|
Аз пак да включа една питанка - като свършите дневния си крем, даже и да сте много доволни от него, след това сменяте ли го с друга марка или пак купувате от същия? Щото аз редувам две фирми, ама основно съм доволна само от едната. И се чудя дали да не си карам само с нея...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kamych (green) |
Публикувано | 07.07.08 20:24 |
|
Нещо си в грешка!
Чела ли си състава на продуктите? (ползвала съм доста неща на Артистри)
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kamych (green) |
Публикувано | 07.07.08 20:28 |
|
Добре, а защо не допускат животински продукти? Защо ги отричат? Дори те биха били по-натурални от растителните (извинявам се за невежеството си).
А и дали е толкова ефикасна такава козметика? То ясно скъпа, но има ли защо!
| |
Тема
|
[re: kamych]
|
|
Автор |
Cl (color index) |
Публикувано | 08.07.08 01:45 |
|
Mного добри въпроси! Май се позволяваха в някои стандарти такива животински продукти, при които животното не е било убито преди това. Пчелен мед, восък и ланолин например. Но пък те влачат алергии...
Иначе дали са ефикасни? Хубав въпрос. Мотото е, че са от природата и ерго-почти бевредни и хипоалергични.
Моето мнение е, че баланса прави перфекционизма.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|