Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:42 13.07.25 
Непрофесионални
   >> Козметика
*Кратък преглед

Тема проблеми с кожата на лицето (не само акне)нови  
АвторETи (Нерегистриран)
Публикувано15.11.07 22:04

Здравейте!
Имам проблеми с кожата и се надявам на съвет, така и не получен от дерматолозите, които знаят само "Ааа, ми ползвай Скинорен и Зинерит за акнето и айде чао". Та като се започне с акне(макар и да съм вече на 24 години!), мине се през пукнатини в сухи места, до някакви релефни безцветни образувания (не са пъпки обаче). Кожата ми има невероятното свойство да е хем мазна и поддатлива към пъпко-образуване, хем прекалено суха на места, където се пука, лющи и прочее, и отделно (а може би точно в следствие на предните две) е осеяна с малки хълмовидни неравности/образувания.
Ако се съсредоточа само върву акнето, то тогава кожата ми изсъхва прекалено много и другите два проблема се засилват. Ако ползвам хидратиращ крем с нещо против акне, тогава пък акнето се появява. Но при всички случаи грапавините си остават. Съдейки по това, че кожата ми навсякъде другаде е мека и гладка, ми се иска да вярвам, че и лицето ми би могло да е такова.
Има ли начин да се премахнат и трите проблема или поне да се подобри положението? Всякакви идеи ще са полезни.
Благодарности!
ЕТи

Тема Re: проблеми с кожата на лицето (не само акне)нови [re: ETи]  
Автор kamych (green)
Публикувано16.11.07 21:07

Разбира се, най-добре е да отидеш при дерматолог.
Имам същите проблеми като теб, само че нямам участъци, където да ми е суха кожата. Та, аз си правя почистване на лицето с киселина - химически пилинг вкъщи. (става на въпрос за този на Ейвън)

Тема Re: проблеми с кожата на лицето (не само акне)нови [re: ETи]  
Авторkoзмeтиk (Нерегистриран)
Публикувано17.11.07 12:40

Отиди при дерматолог, за да разбереш дали акнето не е съпътствано от някое кожно заболяване, нямащо нищо общо с акне, и ако е така първо излекувай него. След това отиди на козметик за акнето! Успех!

Тема Re: проблеми с кожата на лицето (не само акне) [re: koзмeтиk]  
Авторxия (Нерегистриран)
Публикувано27.11.07 23:14

виж какво ще ти кажа
ама никой не ме слуша
накисни чесън 2 дни в оцет и мажи лицето си

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.