|
Тема
|
българска натурална козметика
|
|
Автор |
drosophila (melanogaster) |
Публикувано | 01.11.07 09:35 |
|
за стотен път не ми работи търсенето, затова ще питам, а се извинявам ако сте говорили за това:
някой пробвал ли е rodiolla и adda - български марки, които твърдят, че са до 100% натурални? много се интересувам, защото познавам много световни марки натурална козметика, но ми се искаше да разуча за родни такива - не само заради вероятно по-ниската цена, но и заради подкрепата на родния пазар ;)
мерси за отговорите предварително!
пс: веднага видях, че най-отгоре на темите изскочи тази със списъка на български козметични марки, но ме интересуват специално органичните - има ли такива, знаете ли със сигурност, някому да е известна производствената процедура на някоя от тези фирми?
Редактирано от drosophila на 01.11.07 09:38.
| |
Тема
|
Re: българска натурална козметика
[re: drosophila]
|
|
Автор | Cl (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.11.07 13:37 |
|
С две думи - няма такава (българска натурална козметика), ако не се броят розовата и лавандуловата води. Мераклии - ясно - колкото искаш (те са повече и от китайците), но като се опре до принципи и пазарна смелост...
АДДА - дори и на сайта дадените продукти с даденото съдържание има вазелин и течен парафин - нефтодериватите абсолютно нямат нищо общо с натурална козметика. Да не говорим за емулгатори и консерванти какви са използвали...
| |
Тема
|
[re: Cl]
|
|
Автор |
drosophila (melanogaster) |
Публикувано | 07.11.07 15:03 |
|
мерси за отговора. жалко е все пак да го чуя.
..
| |
Тема
|
[re: Cl]
|
|
Автор |
Krisito1234 (непознат
) |
Публикувано | 06.05.10 16:47 |
|
Имаш много здраве ползваи първо продуктите на карлово и казанлак и ако си савест след това си кажи мнението.
Има също и представителен магазин на Българска роза карлово които съм виждала пред Фестивалният комплекс -до входа, в ляво от централния вход. Последно пазарувах от там преди няколко дена , спомням си, че продавача беше едно много любезно, усмихнато и добре информирано момче. И съм много доволна от продуктите които си купих големи грамажи на ниски цени. Козметиката е на високо ниво без консерванти. Всеки един продукт е награден с най-различни медали , показа ми ги момчето отзад на каталозите. Останах много изненадана от кремовете! Глицериновите сапуни са изтцяло обогатени с етерични масла и са на много ниски цени за разлика от тези на рефан. Магазина е с табела Натурална Българска Козметика и Етерични Масла Маслата несам ги пробвала но много приятелки казват че са на най-добрите. Мисля че няма да збъркате ако се пробва една наистина българска изцяло натурална козметика. Късмет!
Реклама.
Редактирано от surfline на 09.06.10 12:08.
| |
Тема
|
[re: Krisito1234]
|
|
Автор |
TCNQ () |
Публикувано | 09.05.10 16:20 |
|
Мнението ми е отпреди 2.5 години и нещата мало са се променили.
Но не и за Българска Роза Карлово.
Както съм казал, не броя екстракти (в това число и води), масла и сапуни към каква да е козметика. Медали и прочие не правят нещо такова. Без консерванти може, но не значи натурално.
ПП Някои думи направо ме изумиха, тоз диалект на българския не го разбирам - "савест"?
| |
|
От Родиола имам впечатления, кремовете са много сполучливи.
Единствената италианска дума, която знам, е Bvlgari.
| |
|
|
|
|