|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
лицето през лятото
|
|
Автор | bead (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.06.07 11:39 |
|
момичета, как чувствате лицето си през лятото - аз искам просто да го измия с вода, да сложа спирала, гланц за устни и да приключа, но според всички козметични правила трябва:
- да го измия със специален сапун
- да му сложа тоник
- да му сложа околоочен крем
- да му сложа крем за лице
- да му сложа крем с UV-фактор
- да му сложа фон-дьо-тен
- да го гримирам
струва ми се, че е прекалено много мазане, а на вас?
| |
Тема
|
Re: лицето през лятото
[re: bead]
|
|
Автор |
bubanka (зла вещица) |
Публикувано | 20.06.07 12:08 |
|
не е ли въпрос на личен избор? нали го правиш за себе си?
в тези жеги не знам как ще си измия лицето с една водица само, а за крема с УВ защита - там изобщо не коментирам
гримът, влючително и фдт-то, са според настоението и случая , а околоочен крем започнах напоследък пак да ползвам; единствено тоникът и кремът без ув не слагам сутрин
|
|
Автор | tyfi (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.06.07 12:54 |
|
Ами то си е за теб като не искаш не прилагай вси4ки процедури ходи си без слънцезащитен фактор който е задължителен и един ден ще съжаляваш.
Така 4е се залавяй да правиш каквото трябва.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Diva (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.06.07 13:36 |
|
И на мен ми се вижда много
Сутрин бързо и лесно:
- измиване с хладка вода
- хидратиращ крем (в офиса въздуха е сух от климатика) или със слънчева защита за събота/неделя
- молив и спирала
| |
Тема
|
|
|
Автор |
PPP (една) |
Публикувано | 20.06.07 13:43 |
|
На мен ми се иска да се измия и направо да изляза, ама... ще взема да уплаша хората. Откакто и фризьорката ми каза, че не трябва да си реша косата, а само да я мачкам сутрин...
Добрите грижи дават добро самочувствие, така че всичко направено е заради самите нас най-вече.
Колкото до изредения списък, мисля, че поне кремовете и фон дьо тена можеш да замениш с тониращ крем, който има UV фактор.
| |
|
"момичета, как чувствате лицето си през лятото - аз искам просто да го измия с вода" - искаш да кажеш "да го ЗАМАЖА с вода".
Кожата е орган, който има освен защитни, и отделителни функции - когато се изпотиш само с вода ли се къпеш?
Никой не те кара да се гримираш, но си мисля, че почистване, хидратиране и защита са си съвсем в реда на нещата. Миенето отнема 5 мин. (+зъбите), тоника, околоочния и хидратиращия крем, който може да бъде с фактор!!! са още 3 мин.
Ако още смяташ, че ти е прекалено много мазането, ще си бъбрим пак след 10 г. Ако живееш в по-голям град - може би и по-рано.
Помисли си - въпрос на навици е, не на време.
Enjoy the sun
| |
Тема
|
|
|
Автор | Trinny (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.06.07 17:19 |
|
Аз използвам щадящ крем за измиване на лице, не много скъп;тоник - деиства освежаващо.
Около очите ползвам мъничко гел, по-добра работа вършат от кремовете
Крем за лице с витамин А и Е,задължително, не много скъп, но не и евтин.
Фон-де-тен-а ми е скъп, плащам за това което искам да върши и има UV, на Bobbi Brown.
Спирала да, но не и молив, тъи като очите ми са прекрасни и без допълнително очертаване
Вечерен крем не ползвам, тъи като не искам да се събудя с подпухнало лице.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kamych (green) |
Публикувано | 23.06.07 00:05 |
|
"- да го измия със специален сапун - Мия се сутрин с гел
- да му сложа тоник +
- да му сложа околоочен крем +
- да му сложа крем за лице
- да му сложа крем с UV-фактор +
- да му сложа фон-дьо-тен +
- да го гримирам "
Но напоследък слагам тониран крем със защита. Отгоре пудра.
Общо взето винаги се грижа - и зиме, и лете
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Durga (минаващ) |
Публикувано | 23.06.07 01:50 |
|
В тази връзка имам и аз въпрос. Не оспорвам нуждата от слънцезащитен крем, но аз май не мога да намеря подходящия. Имам проблемна кожа и ползвам разни продкути за акне, правих си процедури, сега и лекраства пия и трябва да ползвам фактор поне 50. Тези кремове, обаче, са много тежки и не ми попиват, а като изляза в жегата и тека като водопад. Като ме видя днес гаджето, се уплаши. Сега ползвам флуид на Bioderma, уж е специално за мазна кожа, ама няма голям ефект. Моля ви, дайте ми съвет какво да правя - дали има някаква тайна в нанасянето или да си взема друг продукт... просто вече не знам.
| |
Тема
|
[re: Durga]
|
|
Автор | bhn (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.06.07 07:57 |
|
Срещу потенето май няма лек. Аз съм същата, от лицето ми реки текат, толкова е неприятно.
Не знам дали лятото е най-подходящият сезон, за да правиш каквото и да е с лицето си. Остави го за по студено време. Така и 25 защита ще ти е достатъчна.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|