|
Тема
|
Проблем с омазняването
|
|
Автор | Helena (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.12.06 21:00 |
|
Здравейте.И мен ме тормози този проблем от много време-това,че лицето ми се омазнява доста и винаги трябва да имам пудра в себе си,че като ми лъсне носа и ужас направо.Проблема е,че си слагам сутрин фон дьо тен и използвам понякога коректор тип молив,ако имам някъде излязла пъпчица.Като ми се омазни лицето,имам чувството,че коректора се разтича и става на петна.Ползвам някаква елементарна пудра на "Golden Rose",ама явно не струва нищо.Какво да правя?
| |
Тема
|
Re: Проблем с омазняването
[re: Helena]
|
|
Публикувано | 06.12.06 21:03 |
|
Извинявам се за повторението на темата.Имаше нещо проблем със страницата и мислех,че не я е сложило.Можете да истриете другата,за да не се натрупват
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Cl (colour index) |
Публикувано | 07.12.06 09:27 |
|
Често срещан проблем. Новите формулации кремове съдържат силика и някои специфични силиконови еластомери (Dimethicone/ Vinylmethicone Crosspolymer), които адски ефективно абсорбират кожния себум.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
EvaB. (Führerin) |
Публикувано | 07.12.06 15:19 |
|
Рискувай и си купи емулсия, която да е за регулация не себума и омазняването. Есте Лаудер, Шанел, Клиник и Кларанс имат такива продукти, а може (даже е задължително) да пробваш с маски за мазна кожа, като например на Елея.
Всъщност я да почнем от начаЛО, каква точно бяла козметика използваш?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
rhemedios (пиле шарено) |
Публикувано | 08.12.06 13:27 |
|
Аз съм много доволна от една пудра на Манхатан - антибактериална и матираща. Няма лъщене цял ден. Не е скъпа - 9,50 лв
| |
Тема
|
[re: rhemedios]
|
|
Публикувано | 09.12.06 17:47 |
|
Не съм използвала "сериозна" козметика досега,все си мислех,че с годините малко от малко ще се нормализират нещата.Страдах от акне,и все още от време на време ми излизат пъпчици и остават гадни белези,които си стоят дълго време.Вечер си мия лицето с неутрален сапун,почиствам го с тоник и си слагам крем "Здраве".Май е крайно време да ги изхвърля тези неща,ама като незнам какво да използвам.Ползвала съм и много видове фон дьо тен-и,ама си е все същото.Като ми се омазни кожата става като на петна.От къде да започна?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
victoalia (pipilota) |
Публикувано | 11.12.06 13:11 |
|
За начало е добре да спреш да се мажеш с крем вечерно време - тоника е напълно достатъчен за мазна кожа. Още повече, че крем Здраве не е особено подходящ за продължителна употреба, особено за мазна кожа - иначе си е много хубав продукт.
За през деня се насочи към някакъв матиращ крем, който е предназначен именно за мазна кожа (Avene, Vichy, La Roshe Posse например) - ще трябва обаче да пробваш, за да разбереш кой е подходящ за теб. Пудрата или фдт-на също е добре да са специално предназначени за омазняваща се кожа - антибактериалните на Манхатън са добри, предполагам че по-скъпите марки имат и по-добри неща, но определено мисля че за проблемна кожа е по-добре без, отколкото с Golden Rose.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Trinny (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.12.06 18:53 |
|
Мила Helena, според мен на 1-во място трябва да си подобри6 диетата, пове4е плодове, зелен4уци, вода; аз сапун не ползвам, тои не изсу6ава ли кожата, пазара е затрупан с по4иства6ти лосиони, тоник съ6то не ползвам, ако може6 да си позволи6 избери такъв които не съдържа АЛКОХОЛ,о, да изхвърли го този 'Здраве', инвестираи в някои дневен крем, от ве4ерен крем няма много полза.
| |
Тема
|
[re: Trinny]
|
|
Публикувано | 15.12.06 14:38 |
|
Благодаря на всички много за мненията.Ще се опитам да направя нещо по въпроса
| |