Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:50 15.07.25 
Непрофесионални
   >> Козметика
*Кратък преглед

Тема Велурнови  
АвторCнeжaнa (Нерегистриран)
Публикувано13.10.06 19:25

Извинявам се на кл#ба но ми трябва мнението на момичетата тук по един въпрос.Знам ,че това е клуб за красота ,а не за химическо чистене ,но все пак няма такъв клуб ,а и нали дрехите са пак част от красотата.
Купих си страхотно велурено яке жълт цвят,но почистването му излиза три пъти повече от самата му цена.Някой има ли идея как се поддържа велура чист в домашни условия???Благодаря на всички ,които ще ми пишат.

Тема Re: Велурнови [re: Cнeжaнa]  
Автор 7karina ()
Публикувано14.10.06 16:44

ще питам на едно място следващата седмица и ако има начин, веднага ще ти пиша

Не се обръщай назад, може би нещо те настига!

Тема Re: Велурнови [re: 7karina]  
Авторcнeжaнa (Нерегистриран)
Публикувано15.10.06 01:13

Благодаря от сърце за това много ми е важно

Автор michok (член)
Публикувано15.10.06 12:45

чувала съм,че става с прясно мляко,ама не съм сигурна

Автор yery (Silver Rain)
Публикувано16.10.06 10:35

Мисля, че има спрейове за почистване на велур. Но нито знам марка, нито имам идея къде се продават.

Тема Re: Велурнови [re: cнeжaнa]  
Автор 7karina ()
Публикувано16.10.06 14:23

ето какво ми отговориха професионалисти /работещи в хим.чистене/:
момичетата са прави, продават се спрейове за почистване на дрехи от кожа, но конкретно велура бил много "капризен" на чистене, т.е. не те съветват да опитваш сама да почистваш дрехата, спрейовете не били много качествени! най-добрият вариант е да занесеш дрехата в някое химическо.
съжалявам, че не можах да ти помогна с конкретно решение

Не се обръщай назад, може би нещо те настига!

Автор Toчицa (.)
Публикувано16.10.06 15:18

Виж какво открих в нета, ама не съм пробвала да знаеш

"има си начин за почистване на велур - ако е едър и груб и замърсяването не е в дълбочина - с едра шкурка галиш по косъма ...
а класическото почистване е сухо: царевичен грис загряваш на сухо, посипваш на велура и втриваш - топлото разтваря мазнинките а грисът ги попива ...
"

Тема Re: Велур [re: Cнeжaнa]  
Автор Red_lady (пристрастена)
Публикувано16.10.06 17:33

Имам велурена пола, цвят пепел от рози. Пера я на 30 градуса в пералнята, с Первол, центрофуга не повече от 800 оборота. Суша я на закачалка като я опъвам с ръце и приглаждам,когато я простирам. След като изсъхне е прекрасно изпрана, малко твърда но след като я изгладя с парче и с много пара омеква. Като понося един ден и велура се поразроши, става пак като нова.
По съшия начин постъпвам с един кожен костюм. След като изсъхне, обаче го намазвам с памук с течен парафин.
Един друг кожен костюм дадох на химическо чистене и след това се наложи да го изхвърля, защото кожата беше съсипана - твърда, суха, просто нищо не става от нея.
А ти можеш да постъпиш както прецениш. Само недей да переш и търкаш на ръка.

Авторбeбeтo (Нерегистриран)
Публикувано16.10.06 18:20

Ами аз честно казано го изпрах и съм много доволна

С хладка вода,гъба и сапун за пране.Пера го вече няколко пъти,независимо от забраните...няма никакъв проблем

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.