|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Само за брюнетки
|
|
Автор |
Eva B. (Führerin) |
Публикувано | 07.10.06 17:15 |
|
Помислих си, че отдвана не съм спамила, а и имам нещо интересно за споделяне - защо да не пусна една тема?
Искам да ви разкажа за тиквата. Тиквата е уникален зеленчук. От нея става тиквеник, супа, рачел и даже карета в случай на приказна нужда.
А знаете ли, че съществува олио от тиквени семки? Олиото е много тъмно, почти черно-кафяво, а на ръцете оставя тъмнозелена следа. Затова и не го препоръчвам за нанасяне на руси коси Но пък след 2 пъти употреба аз лично мога да кажа, че съм възхитена! Косата ми, с която сякаш винаги ще се боря, най-накрая стана горе-долу това, което съм искала да бъде, и то без да минавам с преса!
Мога само да ви препоръчам да си вземете тиквено олио и да си направите по една маска на косата. Между 30 мин 180 мин, в зависимост от желанието ви, после изплакнете обилно и не се изненадвайте на цвета на водата. Ако ще слагата хавлия на косата си докато чакате, изберете я в по-тъмен цвят (или си купете добър прах за бяло пране).
П.С. Между другото, да се възползвам да попитам. Знаете ли дали жена може да използва мъжка маска за хидратиране на лицето? Че днес нещо съм недогледала и не съм видяла, че не е за мен, а обичаният мъж няма да я сложи.
Не съм толкова лоша, колкото си мислите. По-лоша съм.
| |
|
Тиквата намира приложение във френската кухня към основните ястия, пр.нещо като гювеч правят - от картофи, резени тиква и др. /това по кулинарната тема/
иначе - за олиото от тиквени семки чувам за първи пътсигурно е добре да се нанесе по дължините и да се увие косата...след 30-180 мин. следва да се измие със шампоан?
Не се обръщай назад, може би нещо те настига!
| |
Тема
|
Re: Само за брюнетки
[re: 7karina]
|
|
Автор |
Eva B. (Führerin) |
Публикувано | 07.10.06 18:47 |
|
Гювечът се нарича ратату и се прави с какво ли не Горе-долу, каквото има в хладилника.
Аз го нанесох първия път за 2 часа, втория за 30 мин. като избягвах корените. Увах косата в кърпа, после я измих с шампоан-балсам, след това обичайните грижи (балсам без измиване и кристали). Но ефектът беше много по различен от обичайния със същите тези препарати, но без маската с олиото.
Не съм толкова лоша, колкото си мислите. По-лоша съм.
| |
|
значи, ще трябва да потърся това олио
Не се обръщай назад, може би нещо те настига!
| |
|
Къде може да се намери това олио?ти как се сдоби?
Do as I say,not as I do!
| |
Тема
|
и аз да поспамя
[re: 7karina]
|
|
Автор |
тиrъp (новак) |
Публикувано | 07.10.06 21:24 |
|
Мне само във френската кухня, но и в бг също или поне в чирпанска със сигурност. Моята любима, отдавна покойна баба много обичаше манджа с тиква (освен варената тиква и рачела). Интересното е, че не познаваше тиквичките като продукт за готвене и не помня да ги приготвяше, но сготвена тиква която се сервира с оцет и подлучена харесваше, аз също гарантирам, че е много вкусна, скоро готвихме тиква от сорта цигулка в къщи, но и обикновенните кръгли тикви стават.
| |
Тема
|
Re: и аз да поспамя
[re: тиrъp]
|
|
Автор |
Eva B. (Führerin) |
Публикувано | 07.10.06 21:35 |
|
Знаеш ли, аз не съм почитател на супите, но супата от тиква ми е любима. Крем супа от сварена тиква с мляко или сметана. Но на колкото българи да съм го споменала, все ме гледат снизходително, сякаш бълнувам. Надменността на непросветения.
Не съм толкова лоша, колкото си мислите. По-лоша съм.
| |
|
Ами от супермаркета, от етажерката с различни олиа. Една сирийка ми го препоръча и аз си взех. За щастие
Не съм толкова лоша, колкото си мислите. По-лоша съм.
| |
Тема
|
Re: Само за брюнетки
[re: Eva B.]
|
|
Автор |
тиrъp (новак) |
Публикувано | 07.10.06 22:18 |
|
Упс, не знам дали това е в Бг. тук всякакви видове олио, вкл и гореспоменатото съм виждала в магазините за диетични храни.
| |
Тема
|
Re: и аз да поспамя
[re: Eva B.]
|
|
Автор |
тиrъp (новак) |
Публикувано | 07.10.06 22:28 |
|
Ем, баба готвеше тиквата на гъста яхния, почти каша с червен лук и чушка-две за вкус и в по-усъвременен вариант в ел. тенджера, така че по съставки(без мляко/сметана) и консистенция не е далеч от крем супа, само дето е по-мазно и пикантно от супите, но пък официалните етнически манджи са си такива, преди век хората не са имали представа кво е това диетична кухня. Та следващия път когато те погледнат снизходително, ти ги погледни още по-снизходително и им кажи, че не познават собствената си национална кухня.
А иначе супата от тиквички много я обичам без значения дали крем или неразбита и е идея да пробвам и супа от тиква.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|