Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:00 06.07.25 
Непрофесионални
   >> Козметика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Сравнение на българските кремовенови  
АвторMилeнa (Нерегистриран)
Публикувано06.10.06 09:27

Регал, Дева, Арома, Елеа...
Бихте ли споделили собствен опит от тези кремове (дневни/нощни).
Забелязвам че на Регал са най-скъпи, значи ли че са по-добри от другите?
Интереса ми по-специално е към противо-бръчковите модификации на посочените кремове.

P.S. Интересни са ми и хидратиращите... примерно може ли да се сравнят българските с Nivea Pure Energy примерно (който в момента позлвам). Въпросите ми са подбудени от желанието ми да минимизрам разходите си за козметика с настъпванрто на отоплителния сезон ;)

Тема Re: Сравнение на българските кремовенови [re: Mилeнa]  
Авторmystify (Нерегистриран)
Публикувано06.10.06 09:36

От Арома съм най-доволна като че ли - ползвала съм и 4те марки. Кремчето от серията Спа /дневния/ много добре ми понася, попива малко трудничко , ако си с по-мазна кожа, но пък е идеален за основа на грим - моята кожа клони към доста суха. Освен това ми харесва и тоалетното мляко за лице от същата серия. Почиства чудесно. Преди време имаха и една серия Енерджи - измиващият гел беше много добър, но сега вече не я виждам, може да са я спрели. Майка ми доста време ползваше Арома Кю тен и беше доволна. В интерес на истината изобщо не искам да ги сравнявам с Нивеа, защото от Нивеа специално аз съм много разочарована.

Регал /Розаимпекс/ - ползвала съм само един скраб за лице с кайсиеви костилки - хубав беше, но в сравнение с този на Суис Формула, който ползвам сега, виждам голяма разлика в качеството.

Дева- от почти всички техни кремове се обривам жестоко,но някои от познатите ми са възхитени . Така че всичко е до кожа.

Елеа - серията за суха кожа не ми хареса. Но зелената им/за мазна/ мисля, че е добра и дава ефект като съдя по сестра ми, която по време на пубертета караше само с нея.

Всъщност там някъде горе е закована като важна една тема за БГ козметика - може да прочетеш отзиви за различните БГ марки

ще ти е полезно

Авторaнa (Нерегистриран)
Публикувано06.10.06 09:37

Здравей, не бих ти препоръчала Дева и Арома. На Дева съм ползвала крем от серията Ботаник и ми лепнеше много неприятно на кожатал.От Арома се обринах. Ползвала съм тоалетно мляко на Регал за суха и чувствителна кожа и ми действаше добре. За крем- не зная, но предполагам, че са по- добри от другите две марки, които си посочила.

Автор Cl (colour index)
Публикувано06.10.06 10:45

При всички положения за цената си са прекрасни! Всички изброени производители следят качеството си под лупа. Но и всички имат страх от пазара, в смисъл шубе ги е да се сборят с големите, и затова поддържат продукти в по-ниско ценовия сегмент. От което губят имидж според мен.
Но и родните потребители не ги стимулират особено - всеки гледа да си купи вносно, а незнае къде е произведено и как, да не говорим, че масово се внася адски застояла стока. Масово нямат срок на годност (щото по принцип бил над 30 месеца), ами те продуктите категорично нямат същото качество след 12 месеца, кво като им е 36!!!

Автор lazzy (интересна)
Публикувано06.10.06 10:45

Моля те, не прави тази грешка да спестяваш от козметика за лице. Мислиш ли, че кожата на лицето ти е по-малко важна от парното?!

Аз лично съм се убедила от емпиричен опит, че такива неща не бива да се правят. Глези твоята кожа само с най-доброто /на приемлива цена разбира се/. Ползвай поне медицинска казметика, която се продава по аптеките и не си прави експерименти. Не е казано, че трябва да купуваш най-скъпите неща, но все пак......

lazzy

Тема Re: Сравнение на българските кремовенови [re: lazzy]  
Автор Cl (colour index)
Публикувано06.10.06 10:48

НЯМА медицинска козметика, дори ИМА забрана да се използва това обозначение!!! Защото е лъжа и е подсъдно!
Това, което се продава в аптеки, дрогерии, магазини и др е едно и също - козметика!
Цената не е определяща за качеството! Галеник не са нищо особено, но пък струват доста парички!

Тема Re: Сравнение на българските кремовенови [re: Cl]  
Автор lazzy (интересна)
Публикувано06.10.06 10:53

Не мога да се съглася с теб, че Галеник не е нищо особено сравнен с българската козметика или с друга козметика от среден клас. Те просто нямат нищо общо!

Поне аз имам такъв опит. А що се отнася до наименованието "медицинска" козметика - в известна степен съм съгласна с теб, но не съвсем. Има и такива марки и серии, които са специално предназначени за проблемни кожи и имат съчетано действие на лекарства и козметика, така че .....може да се спори!

lazzy

Тема Re: Сравнение на българските кремовенови [re: lazzy]  
Автор Cl (colour index)
Публикувано06.10.06 11:00

Ами гледал съм състав на Галеник, смея да твърдя, че имам известни познания относно, така че това е мнението ми. В смисъл вероятно са ОК, но не и за цената си от 15 лв нагоре.
Козметика за проблемна кожа - ОК, но не и лекарство! Не и използването на термина медицинска! Козмецевтика - ОК (съчетание на външно с вътрешно третиране на даден проблем), но толкоз!
Всички активни съставки имат определен механизъм на действие, който е описан във фармакопеите, но това съвсем не означава, че продуктите са медицински! Тук не може да спори!

Тема Re: Сравнение на българските кремовенови [re: Cl]  
АвторE.B. (Нерегистриран)
Публикувано06.10.06 11:51

Съжалявам, но не мога да се съглася. Един добър крем с качествени съставки може да издържи отворен година, ако се съхранява добре, а дори пет, ако е затворен.

Тема Re: Сравнение на българските кремовенови [re: E.B.]  
АвторCl (Нерегистриран)
Публикувано06.10.06 12:04

качествени съставки това ми се струва малко общо, има ли тогава "некачествени съставки"? Как можеш да ги определиш, на око ли от етикета?
В случая ставаше въпрос за действието на дадения продукт, а не дали може да издържи . Вероятно може и 10 години да не се развали (ако това е бил замисъла), може да издържи .
И друго - невероятно ли ви се струва да се продава в България стока от 3, 5, че и повече години? Ами онова 20год говеждо? Аре джанъм, много моля! Нека си пишат срока на годност, както българските производители, и сами да си преценим дали да си купим 2 год крем на Нивеа например или произведен преди 3 месеца на някои български производител!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.