Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:31 14.07.25 
Непрофесионални
   >> Козметика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Само за брюнеткинови  
Автор Eva B. (Führerin)
Публикувано07.10.06 17:15

Помислих си, че отдвана не съм спамила, а и имам нещо интересно за споделяне - защо да не пусна една тема?

Искам да ви разкажа за тиквата. Тиквата е уникален зеленчук. От нея става тиквеник, супа, рачел и даже карета в случай на приказна нужда.
А знаете ли, че съществува олио от тиквени семки? Олиото е много тъмно, почти черно-кафяво, а на ръцете оставя тъмнозелена следа. Затова и не го препоръчвам за нанасяне на руси коси Но пък след 2 пъти употреба аз лично мога да кажа, че съм възхитена! Косата ми, с която сякаш винаги ще се боря, най-накрая стана горе-долу това, което съм искала да бъде, и то без да минавам с преса!
Мога само да ви препоръчам да си вземете тиквено олио и да си направите по една маска на косата. Между 30 мин 180 мин, в зависимост от желанието ви, после изплакнете обилно и не се изненадвайте на цвета на водата. Ако ще слагата хавлия на косата си докато чакате, изберете я в по-тъмен цвят (или си купете добър прах за бяло пране).

П.С. Между другото, да се възползвам да попитам. Знаете ли дали жена може да използва мъжка маска за хидратиране на лицето? Че днес нещо съм недогледала и не съм видяла, че не е за мен, а обичаният мъж няма да я сложи.

Не съм толкова лоша, колкото си мислите. По-лоша съм.

Тема Re: Само за брюнеткинови [re: Eva B.]  
Автор 7karina ()
Публикувано07.10.06 18:40

Тиквата намира приложение във френската кухня към основните ястия, пр.нещо като гювеч правят - от картофи, резени тиква и др. /това по кулинарната тема/
иначе - за олиото от тиквени семки чувам за първи път

сигурно е добре да се нанесе по дължините и да се увие косата...след 30-180 мин. следва да се измие със шампоан?

Не се обръщай назад, може би нещо те настига!

Тема Re: Само за брюнеткинови [re: 7karina]  
Автор Eva B. (Führerin)
Публикувано07.10.06 18:47

Гювечът се нарича ратату и се прави с какво ли не

Горе-долу, каквото има в хладилника.

Аз го нанесох първия път за 2 часа, втория за 30 мин. като избягвах корените. Увах косата в кърпа, после я измих с шампоан-балсам, след това обичайните грижи (балсам без измиване и кристали). Но ефектът беше много по различен от обичайния със същите тези препарати, но без маската с олиото.

Автор 7karina ()
Публикувано07.10.06 19:22

значи, ще трябва да потърся това олио

Не се обръщай назад, може би нещо те настига!

Автор Desert^Rose^^ (magnetic)
Публикувано07.10.06 19:26

Къде може да се намери това олио?ти как се сдоби?

Do as I say,not as I do!

Тема и аз да поспамянови [re: 7karina]  
Автор тиrъp (новак)
Публикувано07.10.06 21:24

Мне само във френската кухня, но и в бг също или поне в чирпанска

със сигурност. Моята любима, отдавна покойна баба много обичаше манджа с тиква (освен варената тиква и рачела). Интересното е, че не познаваше тиквичките като продукт за готвене и не помня да ги приготвяше, но сготвена тиква която се сервира с оцет и подлучена харесваше, аз също гарантирам, че е много вкусна, скоро готвихме тиква от сорта цигулка в къщи, но и обикновенните кръгли тикви стават.

Тема Re: и аз да поспамянови [re: тиrъp]  
Автор Eva B. (Führerin)
Публикувано07.10.06 21:35

Знаеш ли, аз не съм почитател на супите, но супата от тиква ми е любима. Крем супа от сварена тиква с мляко или сметана. Но на колкото българи да съм го споменала, все ме гледат снизходително, сякаш бълнувам. Надменността на непросветения.

Тема Re: Само за брюнеткинови [re: Desert^Rose^^]  
Автор Eva B. (Führerin)
Публикувано07.10.06 21:36

Ами от супермаркета, от етажерката с различни олиа.

Една сирийка ми го препоръча и аз си взех. За щастие

Автор тиrъp (новак)
Публикувано07.10.06 22:18

Упс, не знам дали това е в Бг. тук всякакви видове олио, вкл и гореспоменатото съм виждала в магазините за диетични храни.

Тема Re: и аз да поспамянови [re: Eva B.]  
Автор тиrъp (новак)
Публикувано07.10.06 22:28

Ем, баба готвеше тиквата на гъста яхния, почти каша с червен лук и чушка-две за вкус и в по-усъвременен вариант в ел. тенджера, така че по съставки(без мляко/сметана) и консистенция не е далеч от крем супа, само дето е по-мазно и пикантно от супите, но пък официалните етнически манджи

са си такива, преди век хората не са имали представа кво е това диетична кухня. Та следващия път когато те погледнат снизходително, ти ги погледни още по-снизходително и им кажи, че не познават собствената си национална кухня.
А иначе супата от тиквички много я обичам без значения дали крем или неразбита и е идея да пробвам и супа от тиква.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.