|
Тема
|
въпрос за кремовете за почерняване
|
|
Автор |
stanislava79 (непознат
) |
Публикувано | 20.07.06 00:12 |
|
"Кремовете" за почерняване са лесен начин да се сдобиеш с тен без да се "пържиш " на слънце. Знаете ли какво съдържат и как точно потъмняват кожата? Вярно ли е, че при контакт със слънчева светлина се отделя вещество което разрушава епителната тъкан и може да е вредно за кожата като цяло?
| |
|
| |
|
цитат от тук -
Как действат автобронзантите?
Това става благодарение на дихидроксиацетона (DHA), който при контакт с въздуха и свързвайки се с аминокиселините на епидермиса потъмнява кожата.
DHA е веществото, убедително извоювало си първото място във формулите на автобронзантите.
Този успех се дължи на способността му да предизвиква окисляване в повърхностния слой на епидермиса, което качество напоследък убедително се конкурира от свойствата на някои новооткрити вещества.
Да уточня, че окисляването разрушава кожата. Това е един от основните процеси, предизвикващи стареене в организма. Така че реално изкуственото почерняване с кремове се постига чрез разрушаване на повърхостния слой на кожата. Затова аз лично тази пролет изхвърлих всичките си такива кремове и заложих на няколко посещения на басейн... Здравето някак ми е по-ценно от тена.
| |
|
Razbira se...Po-dobre 3 dni v slun4evi bani otkolkoto umi6leno da si ru6i6 zdraveto i krasotata...
Do as I say,not as I do!
| |
Тема
|
Re: ето как
[re: dreik]
|
|
Автор |
Mouze (amatjor) |
Публикувано | 21.07.06 02:30 |
|
Здравето някак ми е по-ценно от тена
И на мен, и за това не ходя нито на плаж, нито на солариум. Автобронзантите определено са по-добър вариант от УВ облъчването.
| |
|
Благодаря за полезния линк!!!
| |
Тема
|
Re: ето как
[re: Mouze]
|
|
Автор |
dreik (някой друг) |
Публикувано | 21.07.06 10:32 |
|
Разбира се, че всеки преценява сам за себе си. Просто споделих какво лично аз открих тази пролет, докато се чудех плаж или автобронзант... Вярно е също така че и слънцето е нож с две остриета, но това е май друга тема
| |
|
|
|
|