Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:57 03.11.25 
Непрофесионални
   >> Козметика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема мазна коса + себорея, кажете козметиканови  
Автор mimidjos (непознат )
Публикувано31.05.06 21:46

здравейте.
Косата ми е много мазна в корените и ве4е много суха в краищата (от боядисването). Напоследък имам сух пърхут и сърбеж понякога. Явно себорея, щото и ушите ми се белят. За пърхута мисля 4е намерих лекарство, но проблемът с шампоана за мазна коса остава. Опитвала съм на Лореал прфесионалната серия, Алкмене, СебаМед, на Биофарма и още доста. Не съм добре от тях. Моля споделете Вашия опит

Тема Re: мазна коса + себорея, кажете козметиканови [re: mimidjos]  
Авторфo (Нерегистриран)
Публикувано01.06.06 11:25

И аз съм с такъв проблем и до сега ползвах Бочко - съвсем обикновен бебешки, но от него косата ми се омазнява по-рядко, а струва около 1лв. Сега си купих на Ейвън шампоан с балсам за обем за тънка и мазна коса. Също съм доволна от него.

Автор PPP (една)
Публикувано01.06.06 11:57

Според мен грешката ти е, че използваш шампоан за мазна коса. Защото с боядисването, косата ти е станала суха, стресирана и изтощена. Шампоаните за мазна коса действат изсушаващо на скалпа, на което той реагира с отделянето на още по-голямо количество себум.
Мисля, че проблемът с мазните корени ще го решиш с шампоан против пърхут. Колкото до сухите краища, непременно започни да подхранваш косата с маски и серум за цъфтящи краища.
Като изчистиш пърхута, препоръчвам ти някой неутрален шампоан или поне шампоан за боядисвана коса.
Аз, например, съм много доволна от шампоана за чувствителен скалп на Еucerin, който е много нежен, мек, придава много хубав обем и освен това няма пречка да се ползва дори всеки ден. Струва под 10 лв.

Ако не ползваш маска, задължително ползвай балсам след всяко измиване.
Важното правило за балсамите и маските е, че се нанасят САМО по дължините на косата, никога в корена! Нанесени в корена, запушват каналчетата на корените, както и порите на кожата, което води до прекомерно омазняване.

Тема Re: мазна коса + себорея, кажете козметиканови [re: PPP]  
АвторГocт (Нерегистриран)
Публикувано01.06.06 12:20

"Важното правило за балсамите и маските е, че се нанасят САМО по дължините на косата" - това не важи ли само за балсамите, или аз греша?

Тема Re: мазна коса + себорея, кажете козметика [re: Гocт]  
Автор PPP (една)
Публикувано01.06.06 12:39

И за маските важи. Освен ако на кутията не е упоменато да се втрие в корените.

АвторГocт (Нерегистриран)
Публикувано01.06.06 16:36

Аха, ясно......., явно аз досега съм ползвала все такива които се втриват, та за това съм си живяла с това заблуждение...............

Авторmimidjos (Нерегистриран)
Публикувано05.06.06 21:04

Много благодаря на РРР за обстойната информация, мисля 4е има резон в това което казваш. аз полагам грижи за краищата с кристали. Eucerin съм пробвала, ни и на него главата ми реагира със сърбеж и лек пърхут. Винаги като купя нов шампоан, първите 1 - 2 измивания косата ми е разкошна и още на 3-4 измиване възникват проблеми, пак бързо омазняване и постепенно сърбеж и накрая на шишето пърхут.?!

Авторgaiety (Нерегистриран)
Публикувано06.06.06 09:23

Ако наистина имаш съмнения за себорея, най-добре отиди на дерматолог. Преди време имах подобен проблем. КОсата ми винаги е била суха, но след едно доста сериозно нервно напрежение, ми се появи себорея и започна едно омазняване, което никога преди това не ми се беше случвало. Дерматологът ми даде един шампоан на La Roche POsay ми предписа Алпикорт. Каза също да не прекалявам с мазни , тестени храни и да не я мия прекалено често. Или да редувам миене с шампоан, с едно с хума. МНого бавно ми се възстанови. Казват че себореята не се лекува, продължава да се появява, но сега е в много малко количество и косата ми се стабилизира. ПИех и таблетки - Ревлид, после Фитовал, от последните съм много доволна. ПИх ги доста време с почивка. Доста време използвах и лечебни шампоани. Та така, дерматологът ще ти каже най-добре и моят съвет е да се обърнеш към специалист, ако наистина състоянито на косата ти видимо за теб се е влошило и ако не става въпрос за пърхот и принципно по-бързо омазняваща се коса.

Автор PPP (една)
Публикувано06.06.06 11:51

Най-важното условие е да изчистиш пърхута из основи. Ако си намерила правилният шампоан затова, ползвай го по-дълго време.
Ако определен шампоан ти предизвиква пърхут, то очевидно не е за твоята коса и кожа. Възможно е също да правиш алергична реакция към определена съставка в шампоаните. Или от боите.
Не е зле да те погледне дерматолог и да предложи решение. Мисля, че пробите с различни шампоани ще ти излязат много по-скъпо и ще изгубиш много повече време, отколкото една консултация с лекар-специалист.

П.П. Кристалите за коса как ти действат на косата? Защото на мен изсушаващо.

Авторmimidjos (Нерегистриран)
Публикувано07.06.06 22:18

пак благодаря на изказалите мнение. Колкото до кристалите не съм забелязала да изсушават краищата повече, но днес забелязах, че косата ми мирише на мазно точно откъм връх4етата. моите са на Биофарма. харесва ми ефекта на пипане и на външен вид, но не ми харесва тази миризма, аз си мислех 4е се разнася от скалпа ми, който е мазен, но днес открих 4е връх4етата си миришат леко на "мазни4ко" :( В момента лекувам пърхута със Себорал форте и мисля 4е много помага, използвала съм го засега 3 пъти но има ефект за пърхута

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.