Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:56 03.11.25 
Непрофесионални
   >> Козметика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Havana pour elle (Aramis)нови  
Автор Пoли (член)
Публикувано23.05.06 06:37

Днес си получих дългожадувания парфюм, който не познавах предварително, но който от дълго време буди ненормалното ми любопитство към стари и рядки аромати.

И т.к. тук споменах когато го купих и обещах да споделя, пък и забелязах, че клубът е пълен с парфюманки със същата диагноза като моята, реших да разкажа за впечатленията си на любопитните.

Веднага ще кажа-това е убийствен рекордьор по трайност. Буквално половин пръсване ще стигне не за един ден ухание
Стига човек да е издържлив на подобна "инвазия",от там насетне, това е супер-приятно парфюмче с аромат на "бонбони виолетки". Има една категория аромати с подобен аромат и към тях отнасям преди всичко Долче Вита, Sun Moon Stars на Лагерфелд и донякъде Герленовите Метеорити. От всеки от тях има нещо в Хаваната. Не усещам прословутия тютюн, който би трябвало да го има, но много екзотична сладкарско-цветна композиция по-скоро, създаваща необяснимо чувство на нещо много уютно и познато някъде от ранни детски години и останало в съкровенни дебри на подсъзнанието. Точно такова усещане винаги ми е създавал Сребърния дъжд на La prairie и не можех да не ги сравня, въпреки убийствената смес, която заплашваше да ме задуши сега и да ме лиши от адекватно обоняние поне за няколко дни. Ами...различна е гламурността на двата, въпреки, че на сладост са сравними. Определено Хавана бие по трайност, напомня не само бонбони виолетки (направо съм убедена, че в състава и има теменужки), доста пудров аомат в определени моменти, но цялото това сладкарско великолепие е на една дървесно-подправкова основа, която го прави невероятно ярък, дързък, страстен- точно напомнящ нощна Хавана.
Парфюмът не е "етажиран", не се развива различно във времето, въпреки, че се прелива интересно.
Ами...това са ми първите впечатления общо взето- определено не е за изпускане, особенно за тези, които не се плащат от убийствено-трайни парфюми. Трябва да се пробва!

Тема Re: Havana pour elle (Aramis)нови [re: Пoли]  
Автор Pipe ()
Публикувано23.05.06 06:55

не е за мен този аромат. няма да мога да издържа траино на миризмата на бонбони- виолетки.
тук ми идва на ум класическата шега, разказана от Уди Алън: - Храната беше лоша. - Да, но порциите бяха големи.
Добро утро на всички и лек ден!

Тема Re: Havana pour elle (Aramis)нови [re: Pipe]  
Автор palachinka (marmalad)
Публикувано23.05.06 09:21

или .... има аромати за които определено
е по вълнуващо да прочетеш, отколкото да помиришешлек ден и от мен!

Автор divinora (nepoznata)
Публикувано24.05.06 21:43

Какво чудесно описание - така по всичко изглежда че ще ми хареса много и на мен - Долче Вита ми е най-любимия парфюм за всички времена, Sun Moon Stars ми е приятен макар и не любим, Герленовите Метеорити също ги обичам. А за виолетки и пудра да не говорим

Редактирано от divinora на 24.05.06 22:42.

Автор divinora (nepoznata)
Публикувано24.05.06 22:17

Намерих го, май ще се поръчва Хммм, защо ли не си спомням да съм го виждала по магазините? Някои парфюми просто се появяват и и зчезват незнайно кога и къде

п.п. така-а, който пише прибързано, после редактира

Редактирано от divinora на 24.05.06 22:44.

Тема Re: Havana pour elle (Aramis)нови [re: divinora]  
Автор Пoли (член)
Публикувано24.05.06 23:18

Поздрави дивинора!
Много е рисковано да купуваш по нечие описание, предупреждавам!

Но...вероятно няма много начини да се пробва парфюм, който се намира изключително по дюти-фри-та и онлайн. Аз също рискувах и не съжалих, пожелавам го и на теб!

Между другото, Sun Moon Stars и мен ме дразни с някаква металическа нотка. Няма я в Хаваната.
Тя беше много разпространена навремето в България- странно, че не се помни този парфюм.

Автор Philyra ()
Публикувано24.05.06 23:56

Уф и на мен ми потекоха лигите с това описание. Вече и аз го искам. Спрете се бе хора да пишете за такива парфюми - слаб ми е ангела.

Автор Nevena (приземих се)
Публикувано25.05.06 04:18

Хей, кой може да забрави пищната сладка напудрена "Хавана"!!!! Като че беше вчера! Беше много популярен парфюм в Лондон преди десетина години, въпреки че никога не достигна по-голямата си сестра "Ню Уест". От доста време не съм ги виждала из магазините. Хавана е, за мене, един от малкото парфюми, които стават за всякакво време и не са задушаващо сладки в горещините. Други парфюми с бонбонени нотки, които заслужават внимание ако харесвате този са:

AIMEZ MOI на Caron- същата бомбонена теменужна миризма, но без началната цитрусово-сладникава нотка и с по-малко пудра.

Narcisse на Chloe- блестящ, изчистен, сладък, напудрен, сух цветен бонбон

Flower на Kenzo- няма нужда от представяне

Интересно, че тези аромати не ме привличат на първо помирисване и ги подминавам в магазина. Обръщам им внимание чак като ги помириша върху друг човек и......; се влюбвам в тях. Стоят ми много добре. Аз харесвам "сухи" , напудрени миризми.

За Хавана- ако търсиш тютюневата нотка го смеси със "Хавана Резерва" - мъжкия, който излезе по същото време. Влудяващо секси тютюн. Има и един на Серж Лютенс, но му забравих името.

Имам въпрос за Sun Moon Stars на Лагерфелд. Не му обърнах внимание като излезе и сега мисля да го пробвам. Спомням си, че ми се видя прекалено мусков. Не мисля, че забелязах метална нотка (като в Етернити на Калвин Клайн), на която определено не съм любител. Какво мислиш за него? Би ли го сравнила С Хавана и Нарцис, примерно? Би ли го носила?

Как ти се струва "Volupte" на Оскар де ла Рента, който също е бонбонен, че май и него ще го спират от производство като Хавана и Sun Moon Stars?

Тема Re: Havana pour elle (Aramis)нови [re: divinora]  
Автор Nevena (приземих се)
Публикувано25.05.06 04:23

Привет,

би ли споделила откъде си го купи, защото не го намирам в познати сайтове и даже и в ибей го няма!!!!!!!!!! Да не повярва човек!

Тема Re: Havana pour elle (Aramis)нови [re: Nevena]  
Автор Пoли (член)
Публикувано25.05.06 07:48

Вероятно имаш впредвид Fumerie Turk на S.Lutens? Имам много добри спомени за него.
А Ню Уест не познавам. Прекалено дефицитен, прекалено търсен и прекалено скъп когато се появява. Знам че много народ въздиша по него, но дори нямам възможност да го пробвам.

Нарциса на Клое не понасям. Не мога да сравнявам с него- спомените ми са доста повърхностни. Помня, че с интерес го пробвах но бях много разочарована. Въобще нещо с Клое-то съм скарана. Дори невинната Клое ей така си стои-за подаряване.

Кароновския Aimez moi ми се стори интересен, но прекалено старинен, агресивен и алдехиден. А Volupte никога не съм пробвала, но имам чувството,че е в същия дух.
С Оскар де ла рента май също не дружа, освен може би Розамор, която доста ме впечатли докато си търсех интересна розичка.

В Хаваната между другото долових тютюна. Той е някак на заден план, но се чувства. Не бих могла да я нося в горещините със сигурност-по-скоро в прохладен или дъждовен летен ден.

Етърнъти съм носила мнооого отдавна- в България. Не бих се върнала към него дори и за проба. Честно казано, не помня да съм забелязвала металическа нотка в него- Sun Moon Stars е може би единствения в който такава много ми се набива и страшно ме дразни. Дъщеря ми обаче си го приватизира и си го ползва с удоволствие- никаква мет. нотка не забелязва. Много приятно иначе парфюмче.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.