Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:50 16.07.25 
Непрофесионални
   >> Козметика
*Кратък преглед

Тема Козметика с "нанотехнология"?нови  
Автор svobodna (buni duhovete)
Публикувано23.03.06 19:23

Някой чувал ли е за/ползвал ли е такава? Чувам много смесени мнения, от една страна, че била най-добрата, от друга, че е много химия и прониква дълбоко в кожата, като й пречи да си набавя сама, каквото й е нужно.

Една от марките, за които знам:

Paula Begoun нищо не казва по въпроса на нейната страница...

We dance around in a circle and suppose, but the Truth sits in the middle and knows.
Robert Frost

Тема Re: Козметика с "нанотехнология"?нови [re: svobodna]  
Автор Cl (colour index)
Публикувано23.03.06 21:46

Нанотехнологиите наистина са много модерни в момента, също така и много полезни. Основават се на молекулярен дизайн на нови вещества, които образуват супрамолекулярни структури. Не виждам никаква причина за тревога. Който казва, че е много химия, явно е лаик и невежа, останал на ниво 19ти век. Вероятно така тогавашните хора биха се изразили относно идеи за днешните постижения. А и това е част от природата - в човешкия организъм непрестанно се образуват такива комплекси. Всеки сигурно си спомня простите схеми как реагират ензимите със субстратите. Една двойноспирална ДНК е нещо такова, белтъците имат 4 вида структури, като четвъртичната е именно супрамолекулярно организирани белтъчни молекули, като гамаглобулина например. В това не виждам а и няма нищо страшно, нали?
Ако са доказали полезно действие и след като са минали всички етапи на тестване относно евентуални вреди пост-въздействия значи всичко е ОК. В края на краищата всички лекарства помагат на човешкия организъм да се противопостави на нещо, с което сам не може или много трудно ще се справи.
А Паула Бегън не е пенкилера на козметиката. Всъщност никой не е. В края на краищата това са последни научни достижения.

Тема Re: Козметика с "нанотехнология"?нови [re: Cl]  
Публикувано23.03.06 23:06

Значи аз не цитирах мнение на "лаик от 19 век", а на разни изследвания, които съм чела по списанията, според които наночастиците се абсорбират в кожата много пъти по-бързо от останалите и това пречи на кожата да произвежда сама колаген например. Не бих подходила лековато към нещо такова, все пак не е като да се намажеш с розова вода от "Арома" :)

За Пола Бегън, не бих й се доверила напълно, просто ми направи впечатление, че на нейната страница има мнения за стотици други продукти, а за нанотехнологията, нито дума, което е странно.

We dance around in a circle and suppose, but the Truth sits in the middle and knows.
Robert Frost

Автор Cl (colour index)
Публикувано24.03.06 09:22

Напълно си права са подхождаш именно по този начин, търсейки истината. Мисля дори, е ние българите с природната си интелигентност обичаме да знаем повече, което е чудесно, за разлика от американците например.
Напълно е възможно даден препарат да има странично действие, известно е, че всяко лекарство има такова, дори аспирина не трябва да се пие на гладно, за да не предизвика гастрит или язва.
Наночастиците са надмолекулни комплекси, създадени са като шперц за дадена ключалка, като един много добър шперц, защото ключът на организма е загубен или изкривен. Но всички знаем, че един шперц все някъде ще законтри, защото в края на краищата не е оригиналния ключ.
Но пък и лесно отваря ключалката, нали именно затова е направен.
Ако целта е тези комплекси да пенетрират бързо, което всяка жена желае, не виждам лошо. Може би прекомерното е вредно, следователно се нуждае от подобряване.
ПС За лаици говорих принципно за хората, които за всичко обвиняват химията.
ППС Все пак говорим за една доста авангардна технология, а книгата на Паула Бегън е издание от преди години, а кога е писана... това имах предвид.

Автор DarkCat ()
Публикувано24.03.06 10:29

мисля, че това е бъдещето, а приложението в козметиката ще бъде само една миниатюрна част

нанотегнологии и полимери - това ще да е

ама не съм специалист, само читател-любител

Автор makeover (Olivera)
Публикувано24.03.06 11:14

Така наречените още "наносфери", се използват в последните години и не виждам нищо лошо в използването на тази козметична технология. Образно казано и по-опростено предствете си малки микроскопични сферички съдържащи различни активни съставки предназначени да третират един или друг проблем или имащи просто подхранващо, поддържащо действие в/у функциите и състоянието на кожата.
Това е технология взаимствана от медицински разработки! Наистина по специални стандарти /да не се задълбочавам/, има разлика до къде един продукт съдържащ съответните носители е козметичен и кога става медицински. Това е в зависимост от силата и дълбочината на проникване на активните или лечебни съставки.
С една дума има достатъчно професионалисти, които работят по въпроса и не си създавайте излишни главоболия да я мислите тая технология. Ако продукта ви понася ок, ако не...просто не го използвате. Отново казвам самите наносфери не са проблем, те са просто преносители на различни съставки до по-дълбоките кожни слоеве...по-важно е какво е съдържанието им и дали ви понася съответният продукт. Елементарно!)))

Успех в борбата с джунглата на козметиката!

Редактирано от makeover на 24.03.06 11:19.

Тема Re: Козметика с "нанотехнология"? [re: Cl]  
Публикувано24.03.06 16:39

Аз имах предвид уеб-страницата на Пола Бегън, която се подновява всеки месец. Не че тя ми основният източник, но наистина, какъвто продукт излезе и тя пише нещо за него. Аз за Бионова няма нищо не само при нея, а и в други подобни страници.

Да ти кажа, аз както съм предпазлива, така и ме сърбят винаги ръчичките да си купя нова козметика, та се уредих с едно кремче и маска, чакам ги по пощата и ще кажа как е

Robert Frost

Тема Re: Козметика с "нанотехнология"?нови [re: makeover]  
Автор Cl (colour index)
Публикувано24.03.06 18:16

наносферите нямат общо с нанотехнологията. Просто са много миркоскопични, използва се думата "нано", което в размери означава 10 на минус 9та степен за охарактеризиране, не че наистина са с такива размери.

Автор Cl (colour index)
Публикувано24.03.06 18:17

така де, иначе как ще разбереш аджеба дали е вярно, само с четене не става някак си

Тема Re: Козметика с "нанотехнология"?нови [re: Cl]  
Публикувано24.03.06 20:05

tova, koeto obache me trevozhi e,che mozhe bi ima niakakvi dulgotraini efekti, koito ot niakolko sedmici ili meseci polzvane niama da moga da usetia

Robert Frost

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.