Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:20 31.12.25 
Непрофесионални
   >> Козметика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Кристали за косанови  
АвторEliZ (Нерегистриран)
Публикувано29.01.06 18:41

Имам едно въпросче - за какво се използват кристалите за коса, които се споменават в доста теми тук?

Тема Re: Кристали за косанови [re: EliZ]  
Автор tedche (баПка)
Публикувано29.01.06 19:45

Взе ми темата.
Аз обаче съм на по-напреднал етап. Вече си имам - на биофарма, 100 мл.
Преди околоседмица си правих разноцветни кичури на косата и стана много суха сега - седи като опърпана. Тогава фризьорката ми сложи кристали и ме изсуши и косата седеше перфектно!
Днес за пръв път си сложих на косата ама не виждам кой знае какъв ефект, та за това да си питам:
как се нанасят?
по колко?
на каква коса?

Благодаря ви предварително.

Нещо сърча на Дир-а не бачка и не можах да издиря теми, в които това е обяснено

Тема Re: Кристали за косанови [re: tedche]  
Автор koтka (ангорска)
Публикувано29.01.06 20:01

Кристалите трябва да се ползват внимателно в зависимост от типа на косата.
Ако е по-мазна трябва да се слага много пестеливо.
Аз например съм с мазен скалп и сухи краища, които от непрекъснатото дърпане със сешуара /на всяко миене на косата, което ще рече 2 пъти в седмицата/ също изглеждат доста зле.
Слагам си на ръката максимум две натискания на помпичката, разтривам между дланите и нанасям не по-високо от средата на косата към краищата.
Нанасям ги на влажна коса, защото нали именно това им е идеята да предпазват косата от топлия въздух на сешуара. След това се суша с голяма четка, и косата става супер. Стои по-тежка и пригладена, някак си подредена, не хвърчи навсякъде.
Но моята коса въпреки че е много изтънена е дълга до средата на гърба и е много гъста. Ако обаче на теб ти е по-къса и не много гъста косата и едно натискане на помпата трябва да ти свърши работа. Все пак кристалите са мазна консистенция и лесно се разнасят, не е нужно голямо количество.

Тема Re: Кристали за косанови [re: EliZ]  
Автор koтka (ангорска)
Публикувано29.01.06 20:05

Течните кристали за коса изглеждат като по-гъсто безцветно олио. Предпазват косата от горещата струя на сешуара и предотвратяват цъфтенето на косата. Ако има цъфнали краища при ползването на този продукт изглеждат загладени. Косата стои по-тежко, по-лесно се поддава на обработка, има блясък. Нанасят се на влажна коса. На кристалите на Биофарма на опаковката е написано, че може да се ползват и на суха коса. Въпрос на предпочитание. Аз предпочитам на леко влажна коса да ги слагам.
Използват се доста икономично. Моите са 60мл и ги имам вече над половин година сигурно, ако не и повече, и дори не съм стигнала до средата на опаковката.
Ако си с мазна коса, ползвай кристалите много умерено, защото ако прекалиш, косата изглежда все едно не е мита. Достатъчни са 1-2 натисканията на помпичката. Нанасят се само по краищата.

Тема Re: Кристали за косанови [re: koтka]  
Автор DSSt (непознат)
Публикувано29.01.06 20:52

6te prepora4ate li nqkakva marka i orientirova4na cena za tezi kristali, molq?

Тема Re: Кристали за косанови [re: DSSt]  
Автор koтka (ангорска)
Публикувано29.01.06 21:49

Да! Аз имам на Биофарма, както писах вече, и съм доволна! Други не съм ползвала. Моите са 60мл и не бяха повече от 10лв. Не си спомням точна цена, че беше отдавна.

Тема Re: Кристали за косанови [re: koтka]  
Автор DSSt (непознат)
Публикувано29.01.06 22:37

Blagodarq mnogo, kotka.Posleden vapros .Sled vsqko miene na kosata li se slagat kristalite, ili samo kogato se su6i kosata sas su6oar?

Автор ***** ()
Публикувано30.01.06 11:17

Можеш да ги слагаш след всяко миене, освен това могат да се нанасят и на суха коса - аз лично предпочитам така. Зимата косата ми доста изсъхва по крайчетата и сега ги ползвам почти всеки ден - слагам по съвсем мъничко за да омекотят и загладят косата.

Автор koтka (ангорска)
Публикувано30.01.06 12:51

Ама че интересно? Сутринта пуснах отговор и сега гледам че го няма
Можеш да ги ползваш и без сешоар, на опаковката пише че предпазват косата от цъфтене!

Тема Re: Кристали за коса [re: koтka]  
Автор DSSt (непознат)
Публикувано30.01.06 13:07

Mersi za otgovorite i sajelqvam, 4e se namesih v 4ijda tema i pitah, ama mi be6e interesno i na men.
Izvinqvam se na avtorkata na temata.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.