Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:11 03.11.25 
Непрофесионални
   >> Козметика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Епилация с ултразвук и други......нови  
АвторEдин (Нерегистриран)
Публикувано03.01.06 02:19

Къде предлагат това най-ново откритие при епилацията(с ултразвук) и някой може ли да сподели впечатления?

А за епилацията с лазер или фотоепилацията? Лични впечатления?
Давайте всичко - цени, колко сте удоволетворени, предимства и недостатъци.
Прочел съм какво казват експертите по нета, та не ме интересуват препратки а вашите лични мнения.

Благодаря ви предварително!

Тема Re: Епилация с ултразвук и други......нови [re: Eдин]  
Публикувано04.01.06 02:01

Ами май по-смешен от този клуб няма, щом не получавам нито един отговор по тема която би трябвало да си е направо коронна за този клуб ама ако все пак някой се интересува, ето малко инфо от мен след като вече се хвърлих в играта.

За два дни направо изядох аргумента – всичко, което може да се намери в бг нета, а днес си направих епилация с ултразвук!

Първо да разбия някои масови заблуди и да изтъкна няколко факта!

Повечето в този бизнес са адски некоректни и услугата, която не предлагат се спукват да я плюят, а тази която предлагат реклама до небесата! Ще кажете ами нормално, пазарна икономика, ама все пак си мисля, че като не става въпрос дали да е кола или пепси, а си е на практика медицина си трябва малко етика и обективност. Просто тръгнете ли да четете статия която да е подписана или има цитат на специалист от някой си определен козметичен център значи направо можете да затваряте сайта. Например Борекс работят с лазер и лаят здраво по фотоепилация и ултразвук. Пикассо също си защитават лазера и плюят останалото, но са по-умерени в тона. Тези, които пък предлагат фотоепилация(оставям малко по-настрана ултразвука, че не е толкова разпространен още), като Скин Лайн(Дерма лайн), Beauty Face и други казват, че то е по-новото, по-ефективното, по-безболезнено и по-безопасното средство, като от моите справки със сигурност се потвърдиха само първото и последното твърдение. За ефективността намерих една анкета в интернет където хората са се разделили точно по равно – 9 за единия метод и 9 за другия метод.

Масова заблуда: с лазер не боли с фотоепилация още по-малко – ТОВА ГО ТВЪРДЯТ ВСИЧКИ ЦЕНТРОВЕ И ГО ОТРИЧАТ ВСИЧКИ ПОТРЕБИТЕЛИ ЧИИТО МНЕНИЯ СЪМ ЧЕЛ!!!

Факт: С ултразвук не боли защото днес го пробвах лично и има още едно такова мнение в нета, което го потвърждава. Проблемът е, че аз не мога още да кажа какъв е ефекта. Момичето, което си е правило вече процедури, е доволна, но това е единственото мнение в нета за ултразвук, тоест тепърва предстои да се видят резултатите и да може да се направи по-представителна извадка.

Масова заблуда(малко по разсеяна от предишната): Космите изчезват завинаги и напълно с една процедура! НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ – правят се 4-10 процедури и пак космите не изчезват завинаги и напълно. Броят на процедурите зависи от:

- хормоните в организма
- светлината на кожата – колкото по-бяла, толкова по-добре. Ако имаш тен не можеш да си правиш фотоепилация до възвръщането на нормалния цвят на кожата. Само ултразвукът не се влияе от цвета.
- Колко е черен косъмът – колкото по-черен толкова по-добре, руси и бели косми не могат да се махнат с лазер и фотоепилация. Твърди се, че за ултразвука не е проблем.
- Сигурно има и други известни и неизвестни, но аз знам със сигурност за горе изброените.

Значи, от това най-добре звучи ултразвукът, но това е само на теория, още са малко потребителите, които да кажат какво става в действителност. И тъй като трябва да се доверим на специалистите те естествено си му правят реклама – може да се окаже и ала-бала.

Та ако значи всичките компоненти са на ваша страна, след 4 процедури може за много години напред да сте само с някакво леко мъхче, ама ако нямате късмет може и след 10 процедури да няма особено голям ефект.

Цените са изключително разнородни.
Аз днес кихнах 200 лева за кърди и корем. Казаха ми, че подмишници са 60-80 лева. Говорим за ултразвук. С ултразвук щяло да ми е горе-долу толкова. Повечето сайтове дават някаква малко сложна система за изчисляване с някакви импулси дето не става много ясно как си ги измерваш. Мога да похваля Пикассо които си пишат хората – Гърди толкова, бедра толкова, триъгълник толкова и т.н. а не разни импулси и чудесии.

Това е от мен – опичайте си мозъците и не вярвайте на всичко което четете, особено на това което звучи най-достоверно!

Автор userkata (юзерка)
Публикувано04.01.06 09:58

темата за лазерна и фороепилация е обсъждана няколкократно. и на мен ми е омръзнало да пиша по нея.
виж за ултразвук е интересно. благодаря за инфото.

борис 10.06.2001
виктор 10.02.2003

АвторДAPA (Нерегистриран)
Публикувано04.01.06 12:29

здравей!и не се сърди че няма отзвук темата,наистина е обсъждана многократно-самата аз преди повече от половин година поставих същият въпрос-за ултразвука,но почти нямаше интерес.правя си такива процедури около 2 години,като напоследък спрях-при мен наблюдавам обратният ефект-космите станаха по-явни (започнах от мъх-защо ли,да ме пита някой-тогава нямаше чак такъв отзвук и както тръбяха по рекламите,си мислех,че наистина се отърваваш от гадните косми окончателно и завинаги)не жалех време и средства,бях решила-трай бабо,за хубост.да,ама не-останах си с олекнал джоб и чувството за обреченост :(( започнах с лазер-козметичката ми казваше,че това е най-доброто,после тя си купи апарат за фотоепилация-отново беше най-доброто...по едно време попаднах в нета на статия за епилация с ултразвук (аз също като теб бях луда на тази тема и изчитах всичко ново по темата)-та там пишеше че това е най-новият метод,който както казваш, е безболезен и не се влияе от цвета на космите.казвам си-супер,това е точно за мен-и на другият ден-право при козметичката ми.тя обаче ме обля със студена вода,като ми каза,че това съвсем не бил нов метод,ами видиш ли,даже бил на по-ниско ниво от лазера и ел.пинсета и т.н....накрая,вярвай ми,някак си се обезсърчих,въпреки че все още не съм загубила надежда.а иначе за лазера и фотоепилацията-ако космите не са черни-няма смисъл.съдя по себе си-моите изгаряха до корена,но не окапваха след няколко дни,както ме уверяваше козметичката ми.
а къде си прави процедурата с ултразвук?можеш ли да ми кажеш точен адрес в София?а иначе за стойността на процедурата-мисля че е нормално да е на импулси.все пак не можеш да сравниш корема на един 150 кг едър мъж с този на 70 кг тинейджър

Тема Re: Епилация с ултразвук и други......нови [re: ДAPA]  
Публикувано06.01.06 12:27

Медико-козметичен център Стива Макс на булевард Васил Левски 121 първи етаж. Доктор Стефка Василева - дерматолог. тел. 983 12 41.
Жената ми се стори много компетентна и позитивното е, че по никакъв начин не се изхвърляше за невероятните свойства на нейните уреди. Което от своя страна би могло да значи, че нямат особени свойства, но на мен ми допадат умерени хора и това ми направи добро впечатление.
Едно момиче в нета е доволно от резултата, други мнения не съм намирал. аз не мога нищо да кажа за сега.

АвторДAPA (Нерегистриран)
Публикувано06.01.06 18:29

благодаря за инфото.аз не съм от София,ама ако ми се наложи да отскоча до там,ще се възползвам.интересно ми е само защо има толкова малко информация за този метод-все пак непрекъснато ни заливат реклами за фото и електроепилация,а за епилация с ултразвук-почти нищо.най-вероятно в козметичните салони са инвестирали маса пари за подобни машинки и сега работят с тях.ами ще чакаме резултати тогава.ще те помоля след няколко процедури отново да драснеш някой ред-как ти се отразяват например(искрено ти пожелавам успех в борбата с гадните косми).
чао засега!

Тема Re: Епилация с ултразвук и други......нови [re: ДAPA]  
Авторsimi (Нерегистриран)
Публикувано07.01.06 10:33

Не се заблуждавайте!Няма никаква магия процеса на епилация е много прост:
1.Ако по някакъв начин се унищожи космения фоликул/корен/ косъма отпада и не расте повече.
2.Има много начини нетрайно обезкосмяване-чрез бръснене, скубане, пинсета и т.н.Има и трайно-електрокоагулация на корена с игличка, фототермолиза-с лазер и подобието на лазера IPL/фотоерилацията/.От трайните методи най-добър е електрокоагулацията с игличка-много болезнен, много бавен, може да го прави само добър специалист умеещ да уцелва корена подкожно с иглата.За фото методите е нужен пигмент ако космите са бели или много руси няма начин енергията от лазера или фотосветкавицата/IPL/ как да достигне до корена и той да се унищожи.
3.Ултразвукът няма как физически да унищожи само корените на космите а кожата да остане невредима.Използваните мощности са малки и освен едно леко затопляне не се постига нищо повече.Самия факт, че космите се отстраняват чрез отскубване като при кола маската показва , че нещо не е наред в цялата работа.Познавам много хора подложили се на тази процедура в студио Лина и останали недоволни без траен резултат.
4.Изводът е , че ако може човек да си позволи лазерна епилация е най-добре.
Не напразно американската федерация по лекарствени средства FDA e признала диодния лазер на Кохерент за златен стандарт при трайното премахване на нежелано окосмяване.

Тема Re: Епилация с ултразвук и други...... [re: simi]  
Автор BRAVEHEART (един точен тип)
Публикувано21.01.06 05:40

Мръсен БОРЕКС агент! Ето това нещо и такива като него ги намирах и другаде да пускат точно такива рекламки! Ако имаш личен опит казвай какво точно стана, ама тъй като съм сигурен, че си рекламно лице, по-добре си трай! Купили са от Борекс този лазер който е видиш ли златен стандарт и сега разни уж съвсем невинни юзъри вървят из нета и съвсем невинничко пускат рекламки. Спрете, защото ще тръгна след вас и ще направя така, че приомчето ви да започне да работи срещу вас!

"Всеки човек умира, но не всеки наистина живее" Уилиям Уолъс

Автор mecence (непознат )
Публикувано29.04.08 16:51

НИКОГА< НИКОГА< НИКОГА не ходете във студията PICASSO!!! Не само че няма да подходят към вас професионално, но ще ви изгорят и оставят белези за цял живот!!!

Тема Фотоепилациянови [re: Eдин]  
Автор Tripsy (dazed)
Публикувано29.04.08 18:12

Аз мога да споделя за фотоепилация. Това е единствения траен метод, който съм прилагала. Иначе- коламаска. Говоря за триъгълник, защото другите места боря сама:)
Та, вече 2 пъти съм ходила на фотоепилация в едно студио "Нирвана" в Павлово/София. Цената е 80лв на процедура, базирано предполагам на средно изчислени импулси. От това, което виждам, съм доволна. Кожата ми не е най-светлата, но не е мургава. Космите ми са тъмни, в по-голямата си част. Отпред, в долната част на корема имам много добри резултати, доста от космите изчезнаха. Долу, където кожата е по-мургава и деликатна е по-трудно. Но както каза козметичката- има голи островчета:) Така че, бавно, постепенно… :)
От самата козметичка съм много доволна, много е внимателна. Боли, определено. Като убождане с гореща игла. За части от секундата е, но е неприятно. Втория път боля по-малко- колкото по-малко косми на кв.см., толкова по-малко боли, казаха ми.
За трайност, не мога да кажа, защото първата процедура правих средата на февруари, втората първата половина на април. Казаха ми, че са нужни 3-4 процедури, резултат около 70% изчезнали косми, останалите по-светли и 'слаби' :)

On a soul road trip...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.