|
Тема
|
Въпрос за прическа
|
|
Автор | Aни (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.12.05 12:03 |
|
Здравейте!
Забелязали ли сте тенденцията в прическите в България-сега на мода са чупливите коси.Стоят така,все едно почти всяко малко кичурче е завито и отделено от останалите,а цялата коса изглежда така,все едно не е напълно изсушена.Въпросът ми е как да си направя в домашни условия такава прическа?Моята коса е права,но е мекичка и се поддава на къдрене с ролки например,само че не зная какви продукти да използвам за фиксиране-гел с мокър ефект ,лак за коса или пяна,за да стане добре.Не съм сигурна и дали изобщо трябва да използвам ролки преди това,или може да се навие и оформи с пръсти.Ще се радвам много,ако получа съвети,както и ако ми препоръчате коя марка фиксиращ продукт да използвам !
| |
Тема
|
Re: Въпрос за прическа
[re: Aни]
|
|
Автор |
Alegra_Baby (хитруша) |
Публикувано | 18.12.05 10:41 |
|
И на мен ще ми е интересно да разбера.Аз досега си чупих косата с най-обикновена бира но не става така добре
| |
Тема
|
|
|
Автор |
dari_77 (:-)) |
Публикувано | 18.12.05 12:03 |
|
Здравей!
Моята коса е естествено чуплива. За да постигна такъв ефект използвам пяната на Yunsey. Много съм доволна от нея, много е трайна, абе не е като другите, които съм ползвала. По често обаче за такава прическа ползвам крема на Сънсилк за къдрева и чуплива коса /зеления/ или Jalid Finishing Sclupture, че не изтощават косата. Мокря си малко косата по краищата, после нанасям крема, навеждам си главата надолу, обръщам косата цялата и нея надолу и заставам срещу печката духалка, като същевременно мачкам косата с две ръце. Така се начупва много и става много обемна. Но мачкаш до пълно изсъхване, за да не се развали след 10 минути! Хайде успех с прическата и да пишеш дали си успяла да я направиш както искаш!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Tigra (суетна) |
Публикувано | 18.12.05 16:29 |
|
Аз пък ползвам Styling Jelly на Londa и пяна за къдрици на Wella + дифузер. И двата продукта са много хубави, косата става много блестяща и като я намачкаш хубаво всяко кичурче си стои отделно и хубаво оформено.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Aни (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.12.05 18:47 |
|
Благодаря ,момичета!
Още утре ще гледам да намеря време и да пробвам как ще изглеждам с новата прическа!Само се чудя дали да не постоя малко с ролки преди това,защото не вярвам косата ми да се накъдри само от фиксатора и сушоара,пък и като нямам опит...
Поздрави!
| |
Тема
|
|
|
Автор | kid loco (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.12.05 18:06 |
|
ааааааа, няма сама да ти се накъдри косата аз гледах как фризьорите правят точно такава прическа: първо се къдри с ролки или маша, след това всяка къдрица се "разплита" - завърта се в обратна посока. след това се разресва с пръсти леко, предполагам с гел (не съм сигурна какви продукти използваха, но съм сигурна за разплитането). имай предвид, че гелът за мокър ефект и евентуално друг продукт би утежнил косата и тя не би стояла много накъдрена. но ефектът накрая беше точно както описваш. предполагам накрая можеш да пръснеш хубаво лак за коса (вероятно и само такъв стилизиращ продукт ще е достатъчен). на мен толков ами хареса, че съм решила някой път да го направя а, сетих се - пяна може би се слагаше при разресването с пръсти.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
bugi_bugi ("лошата") |
Публикувано | 11.01.06 16:14 |
|
Напоследък се правя така, защото после ден-два-три е лесно за поддържане. На леко влажна коса (след къпане най-добре) си слагам пяна и навивам на ролки. Спя така и на сутринта преди да ги сваля пак пръскам с фиксиращ продукт (лак е най-подходящо, но аз не го харесвам и ползвам други течни фиксатори - поне по магазините има богат избор на такива). Изчаквам фиксиращият продукт добре да стегне (времето, необходимо ми да се гримирам сутрин преди работа горе-долу) и чак тогава свалям ролкте. Оформям с пръсти да не стърчи и толкова. Следващите дни съм ОК, само вечер докато спя, прибирам косата леко, без да я опъвам, горе на висока опашка да не се мачка и на сутринта оформям само с пръсти. Ако се разреши, прическата отива по дяволите. Добавянето на стилизанти всяка следваща сутрин утежнява косата, разваля вида и въобще не е препоръчително. Общо взето правиш си косата от миене на миене (ако я миеш 2 пъти седмично, както правя аз напоследък) и нямаш други грижи. Разбира се, разваля се и след тренировка (защото поне при мен скалпът доста се поти) и в сауна (бррр, смърт за косата, особено сухата и третираната). Много е практично, но за жалост вече не е модерно (в Европа, тук малко закъсняваме).
How to feel free if my freedom to LIVE is limitted by yours to EXIST...
| |
|
|
|
|