|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Момичета, дайте съвети...
|
|
Автор |
3BE3ДA () |
Публикувано | 29.12.05 12:34 |
|
Интересува ме с какво си придавате обем на косата? Измивам си косата вечер,
изсушавам я, обема е страхотен, но на сутринта се будя със сплескана и прилепнала за главата коса.
От скоро живея в къща, където има голяма влага, това е причината прическата ми да не се задържа.
Преди я къдрех с ролки, правих си преса, но сега като я пресовам и на другия ден вече няма и следа от пресата.
Всичко това е от влагата през зимата. Препоръчайте ми някакви продукти за моя проблем. Искам да си мия косата поне
през ден, затова ми трябва продукт който да задържа обема поне два дена. Използвам шампоани и балсами за обем и
пяната на Нивеа, но ефект почти няма, затова може би ми трябва нещо по-скъпо и професионално.
Дайте вашите съвети за ефикасни продукти, като шампоани, пяни, балсами, ампули или каквото там се сетите.
Благодаря ви предварително
| |
Тема
|
Re: Момичета, дайте съвети...
[re: 3BE3ДA]
|
|
Автор | jabolinka (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.12.05 14:55 |
|
и аз имам права коса и 99% от дните е без обем..
няма оправия
мога да те посъветвам да я къпеш сутрин
да не слагаш балсами
след изкъпването малко пяна - от нея винаги ми е по бухнала!
да я сушиш със сешоар
а като е напълно суха да я навиеш за 20 мин на ролки
после с малко лак.....
при мен държи известно време
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Интyбaция (докторе,защо?!) |
Публикувано | 29.12.05 15:51 |
|
Като начало започни да си лягаш с леко влажна коса. Моята коса е дълга и не е от естествено бухналите, та квото и да я правят фризьорите дърпа надолу и борбата е безмилостна, а победите са нетрайни(т.е. еднодневни;).
Ползвам пяната за обем на Лореал, след къпане вечер, подсушавам косата обърната надолу, но я оставям влажна. Сутрин напръсквам на обърната глава със силно фиксиращия лак на вела. Единствения проблем е слепването, от което не мога да избягам, колкото и "неслепващ" да се рекламира лака, май няма такова животно.....
| |
Тема
|
|
|
Автор |
***** () |
Публикувано | 29.12.05 17:38 |
|
Аз съм на мнение, че такова нещо като шампоан/балсам/маска за коса, който придава обем няма и няма смисъл да си даваш парите за скъпи такива.
Можеш да пробваш някаква пяна и лак, които да слагаш в корените, ако ползваш сешоар, нанасяй ги преди да почнеш да си сушиш косата - така има по-забележим ефект. Неща от типа на ресане и сушене с главата надолу, спане с вдигната на горе коса също имат ефект, но по-скоро незадоволителен (според мен).
И последна идейка - щом ползваш преса и ролки, явно си фен на къдриците - можеш да отидеш да се накъдриш трайно
| |
Тема
|
|
|
Автор |
victoalia (pipilota) |
Публикувано | 29.12.05 17:54 |
|
Здравей,
До преди 2 дни бях с доста дълга коса и имах същия проблем с обема. Мисля че на всяка коса се отразява индивидуално, но това са нещата, които на мен ми помагаха:
- Шампоана и маската при мен определено имаха значение - например шампоан за обем на St. Ives и маската с костен мозък подпомагаха обема, просто косата не е толкова гладка, а леко "хвърчаща";
- Преди да я изсуша слагах по много пяна - оказа се след много опити, че най-добре ми действа пяната на Wella, въпреки че беше за къдрици, защото освен обем и леко ми изсушаваше корените, което за мен е доста добре, иначе трябва да я мия всеки ден;
- Като си сушах косата задължително обръщах глава надолу и използвах най-силната, гореща струя - знам, че е адски вредно, но... ;
- Когато спя винаги вдигам косата нагоре по възглавницата, в смисъл не спя върху нея, иначе я смачквам;
Най-голямо значение обаче има прическата. Сега съм с доста по-къса коса, малко под раменете, но нагоре е на етажи и е оформяна с бръснач, като най-късата част е до равнището на ушите и мисля, че дори и да искам няма да мога да си сплескам косата - просто си има обем, така че не се налага да правя каквото и да било Нито обръщам глава надолу, нито слагам пяна... Това обаче е за сметка на дължината, така че ако държиш да си с много дълга коса не съм сигурна че нещо ще помогне съществено...
| |
Тема
|
|
|
Автор | Bиви (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.12.05 18:38 |
|
Мисля, че голямата ти грешка е че спиш върху нея, след като си я измила. аз точно по този начин се боря с обема, който при мен е пък в излишък и ако това ще те успокои и това хич не е приятно
| |
Тема
|
|
|
Автор |
palachinka (marmalad) |
Публикувано | 29.12.05 21:34 |
|
_____l'Oreal Volume Extreme_____
| |
|
Изцяло заставам зад тази идея.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
engelchen (търсеща) |
Публикувано | 30.12.05 12:06 |
|
Здравей
косата ми е дълга докъм средата на гърба и я мия два пъти седмично, преди няколко месеца установих, че косата ми е доста изтощена и реших да я подхранвам с подходящи шампоани и маски, тя много натежа и съвсем изгуби обем.
от може би два месеца рабоя за обема като се мия с шампоан за обем, моят е на loreal elvital с expansyl за non stop volume. отделно си впръсквам някакъв спрей като вода в основата на корените, но това не знам дали го има в БГ. Спрейят е на Guhl със син лотус от серията им за обем и действа малко като пяна, втвърдява косата в основата, но хубавото е че не я цапа, няма натрупвания като от пяна или лак.
а за сухите крайща слагам отделно флуид само там, който е мазничък. според мен резултатът е задоволителен. аз също си мия косата вечер, изсушавам я малко като си навеждам главата надолу и след това като легна я слягам над главата ми на възглавницата.
шампоана, който показаха от професионалната серия на лореал сигурно е супер, аз лично бих го пробвала.
поздрави и успех!
| |
|
Благодаря ви за съветите, ще се възползвам от някои.
Какви са тези продукти на Лореал, шампоан, балсам и нещо за впръскване ли? Това професионална серия ли е, къде да я търся по фризьорските салони ли? И горе-долу някакви ориентировъчни цени ще ми кажете ли?
Благодаря ви още веднъж
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|