|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Препоръчайте ми средство срещу акне
|
|
Автор |
ta_ra (минаващ) |
Публикувано | 29.12.05 08:43 |
|
Моля да споделите опита си какви продукти ползвате срещу акне. Трябва да уточня че став въпрос за сина ми на 14 год, който си е внушил че тази козметика е само за жени, в следствие на което резултата е плачевен.
| |
Тема
|
Re: Препоръчайте ми средство срещу акне
[re: ta_ra]
|
|
Автор |
kahlua (принцеса) |
Публикувано | 29.12.05 09:09 |
|
можеш да го заведеш на дерматолог, той все пак е лекар и предполагам сина ти не си е въобразил че е 'само за жени" . а за някое конктретно мазило не знам до колко е уместно да се препоръчва защото има различни причини за акнето и респективно различно лечение, но все пак можеш да попиташ в аптеката за Далацин Т -
| |
Тема
|
[re: kahlua]
|
|
Автор | Bubble (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.12.05 10:07 |
|
Далаци Т помага наистина - ползваме го и аз и мъжа ми, който има подобно мнение за женските кремчета , а преди това сме пробвали какво ли не.
| |
Тема
|
[re: ta_ra]
|
|
Автор | jabolinka (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.12.05 11:16 |
|
лосион Зинерит
Скинорен - той не е с много силно действие
лечението трябва да е продължително и да се спазва схемата на мазане
дори авон имат сравнително добра серия за проблемна кожа - лосионите им са много добри за ежедневна употреба за намаляване на масната секреция.
най -добре ще бъде да идете на дерматолог
въпреки че някой лекари са супер некъдарни.....
и може да изпишат безумни неща..
а и още нещо - помагат процедури с лазер - ходила съм на една - дано не греша името - лазарен дъжд или нещо подобро - преди 6 години - и бях изключително доволна от резултата
| |
|
Да кажа какъв е моят опит, може на някого да е полезен :)
Задължително сутритн и вечер измиване на лицето с wash gel. Най-добре антибактериален или против акне. Просто това няма как да се избегне, дори и да пие лекарства.
Лосионът Зинерит е с антиботик еритромицин и цинк. Слага се сутрин и вечер, но оставя филм върху кожата. А ако някой се обърка и те целуне по лицето, няма да повтори никога ;)! След 1 - 2 месеца настъпва ефектът. Определено върши работа, останахме доволни вкъщи.
Обикновено лекарите го предписват заедно с крева Скинорен. Мокар, че добро действа много бавно. Трябва да минат месеци. Може да дразни кожата. В чудо се видях с една червена и сърбяща кожа. Но кожата свиква :).
Лекар ми е казвал, че има и алтернативно кремче на Скинорена, но за съжаление може да се намери от Гърция или Германия. Ако някой се интересува мога да му го кажа.
Пробвала съм още нещо мн ефикасно - етерично масло от чаено дърво. На фитилче за уши се капва 1 капка от маслото и се задържа върху пъпката. На саото чаено масло пише, че се ползва при акне, но трябва много да се внимава да не се сложи много. Всеки има различна чуствителност. Да се пробва първо на друго място, не на лицето. И съм установила още, че е подходящо за третиране на малки участъци, в никой случай на цялото лице. Ако се прекали с количествот заболявяа и глава. За мене това е най-доброто, което съм ползвала за външно приложение.
Друг вариант, е да се пият лекарства пре устана - НЕ АНТИБИАТИЦИ, а цинк, фолиева киселина, биотин и други такива. Да се спрат мазните храни и сладкото. Цинкът влияе страшно добре на кожата. След 1 седмица вече се усеща подобрението. За това трябва да си се отиде на лекар. Излиза по-скъпо от мазилата за лице, обаче. Лицето ми беше просто страшно, но със цинк и др подобни и зинерит и скинорен и с подбор при храната за 1 месец заприличах на човек :).
Заб! Ако някъде ви предложат обработка с ток (или нещо подобно беше), което е почти безболезнено и изгаряло пъпката, така че никога вече там не се събирала гной, не го правете! Първо никак не ми беше безболезнено и ми стоя лека вдлъбнатина там близо 2 месеца и отново събра гной слез няколко месеца. Не си струва болката!
| |
|
По отношение на тока - вероятно имаш предвид д`арсонвал. За да те боли обаче явно са ти пуснали доста силен ток и са се престарали. Прави се с толкова, колкото издържаш и даже е приятно, но трябва много постоянство. Иначе наистина действа, но може би е добре да си вземеш такъв уред за домашна употреба и да си се правиш от време на време, без да прекаляваш разбира се. От приятелка козметичка знам, че се ползва ток и след разни други козметични процедури, защото действало антисептично или нещо такова - може би някой по-компетентен може да каже. В никой случай обаче не трябва да боли и да ти остават дупки 
| |
|
victoalia,
Ти правила ли си го това с тока? "Дори приятно", както казваш ти - все едно слушам моята дерматоложка. И може и да е приятно за този, който извършва процедурата, но не и за този, който я понася - ти си първата.
А белег (много приличана тези от варицела) няма начин да не остане. Каза ми лекарката, че бързо се изравняват, но никак не беше толкова бързо.
| |
|
Да, правила съм го и затова си позволих да дам мнение. Първият път беше преди около 2 години, ходих при дерматолог, защото лицето ми се беше изприщило доста. Лекарката ми прави няколко процедури, но не усетих съществен ефект - вярно пъпките погаряха по-бързо, но пак се появяваха нови и накрая си направих хим. пилинг и се оправих. В никакъв случай обаче не беше болезнено и определено нямаше белези след това.
В началото на декември отново се поизприщих /крайно време е да почна да внимавам какво ям и какво си слагам по лицето май / и моята приятелка ми направи няколко процедури с такъв уред. Нейният обаче май е за домашна употреба и вероятно е по-слаб.
Ако при теб е имало такъв ефект си мисля, че или става въпрос за друга процедура, с която не съм запозната или са прекалили с тока...
| |
|
Да не говорите за различни неща? Само веднаж съм се подлагала на дарсонвал,но силата на тока се регулира,за да усещаш съвсем леко пощипване.В никакъв случай болка! И тогава ми каза козметичката ,че никога не се прави на бременни.Не знам защо. Това за тези,които искат нещо такова за домашна употреба.
| |
Тема
|
[re: aunt Ogg]
|
|
Автор |
victoalia (pipilota) |
Публикувано | 30.12.05 15:01 |
|
Ами нещо такова се получи май, но като каза за ток и аз за това се сетих... 
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|