Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:35 12.11.25 
Непрофесионални
   >> Козметика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Скраб и ексфолиантнови  
Автор Rosa_belle (тиха вода)
Публикувано15.11.05 11:28

Има ли разлика между двете и ако да, кое почиства по добре? Бихте ли ми препоръчали марка, че голямо изобилие има и се чудя.

Тема Re: Скраб и ексфолиантнови [re: Rosa_belle]  
Автор NikeМодератор (amatjor)
Публикувано15.11.05 11:38

Ексфолиант е най-общото. Ексфолирам значи излющвам. Същото значение има и пилингът. Скрабът е крем-маска с твърди частици, които драскайки кожата премахват мъртвите клетки. Скрабът е също така известен и като механичен пилинг. Ексфолиантите, които съдържат в себе си киселина, са известни като химичен пилинг. Те действат на различен принцип.

И да добавя - въпрос на кожа е какво да се избере - химичен или механичен пилинг. Аз лично предпочитам химичният (лосиони с киселини).

Редактирано от Nike на 15.11.05 11:39.

Тема Re: Скраб и ексфолиантнови [re: Nike]  
Авторнeвeжa (Нерегистриран)
Публикувано15.11.05 18:56

Моля те, препоръчай някакъв лосион с киселина за химичен пилинг в домашни условия.

Тема Re: Скраб и ексфолиантнови [re: нeвeжa]  
Публикувано15.11.05 19:10

Момичетата тук нон стоп пишат за лосион на БГ фирмата Биотрейд (виж темата "Арена на красотата"). Аз ползвам лосион на Клиник със салицилова киселина и от време на време флуид на Неострата с гликолова киселина.

Тема Въпросче и от меннови [re: Nike]  
Автор ***** ()
Публикувано15.11.05 22:02

Здравей!

Искам да питам лосиона на Клиник с каква концентрация на салицилова кисилина е? Покрай темите за Биотрейд съм се замислила сериозно за подобен лосион, но техния ми се струва с доста голям процент киселини, а за лосиона на Клиник съм останала с впечатление, че е по-лекичък и няма нужда да се чака около час за да се ползва друга козметика.
Благодаря предварително

Тема Re: Въпросче и от меннови [re: *****]  
Публикувано16.11.05 13:38

Според Пола Бигън е 0.5% и е с Ph 4, което го прави подходящ за ексфолиация. Лосионът го ползвам като тоник всеки ден. Непосредствено след него си слагам кремче.

Тема Re и аз да питам;)нови [re: Nike]  
Автор kaпчицa (дъждовна)
Публикувано16.11.05 18:43

За лосиона, който е втората от трите стъпки - за него ли става въпрос?Ако не - какво е наименованието на този лосион? Благодаря предварително за отговора.Поздрави!

Тема Re: Въпросче и от меннови [re: Nike]  
Автор ***** ()
Публикувано16.11.05 22:02

Май най-накрая ще си го купя въпреки, че твърдо бях решила да бойкотирам ценовата политика на вносителите за България. Малко ме е страх да слагам на лицето си големи концентрации киселини без контрол на някой по-разбиращ, а 0.5% ми се струва приемливо.
Благодаря за отговора

Тема Re: Re и аз да питам;)нови [re: kaпчицa]  
Автор ***** ()
Публикувано16.11.05 22:10

По спомени мисля, че името е Mild Clarifying Lotion и, че не е от трите стъпки, но за да си сигурна преди да трагнеш на пазар се порови в архива на клубчето. Аз лично така мисля да направя за да не стават грешки Гледай в съставките на лосиончето да има салицилова киселина и да няма алкохол

Тема Re: Въпросче и от меннови [re: *****]  
Автор kaпчицa (дъждовна)
Публикувано16.11.05 23:24

Благодаря ти! Значи наистина става въпрос за друг лосион, а не за три-стъпковияЛосионът от 3 step системата също съдържа салицилова киселина, но наименованието му е clarifying lotion, така че, явно Nike говори за друг лосион.Ще се поинтересувам за него в магазина.Още веднъж мерси

Редактирано от kaпчицa на 16.11.05 23:53.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.