|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Скраб и ексфолиант
|
|
| Автор |
Rosa_belle (тиха вода) |
| Публикувано | 15.11.05 11:28 |
|
|
Има ли разлика между двете и ако да, кое почиства по добре? Бихте ли ми препоръчали марка, че голямо изобилие има и се чудя.
| |
|
Тема
|
Re: Скраб и ексфолиант
[re: Rosa_belle]
|
|
| Автор |
Nike (amatjor) |
| Публикувано | 15.11.05 11:38 |
|
|
Ексфолиант е най-общото. Ексфолирам значи излющвам. Същото значение има и пилингът. Скрабът е крем-маска с твърди частици, които драскайки кожата премахват мъртвите клетки. Скрабът е също така известен и като механичен пилинг. Ексфолиантите, които съдържат в себе си киселина, са известни като химичен пилинг. Те действат на различен принцип.
И да добавя - въпрос на кожа е какво да се избере - химичен или механичен пилинг. Аз лично предпочитам химичният (лосиони с киселини).
Редактирано от Nike на 15.11.05 11:39.
| |
|
Тема
|
[re: Nike]
|
|
| Автор | нeвeжa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 15.11.05 18:56 |
|
|
Моля те, препоръчай някакъв лосион с киселина за химичен пилинг в домашни условия .
| |
|
Тема
|
[re: нeвeжa]
|
|
| Автор |
Nike (amatjor) |
| Публикувано | 15.11.05 19:10 |
|
|
Момичетата тук нон стоп пишат за лосион на БГ фирмата Биотрейд (виж темата "Арена на красотата"). Аз ползвам лосион на Клиник със салицилова киселина и от време на време флуид на Неострата с гликолова киселина.
| |
|
Тема
|
Въпросче и от мен
|
|
| Автор |
***** () |
| Публикувано | 15.11.05 22:02 |
|
|
Здравей!
Искам да питам лосиона на Клиник с каква концентрация на салицилова кисилина е? Покрай темите за Биотрейд съм се замислила сериозно за подобен лосион, но техния ми се струва с доста голям процент киселини, а за лосиона на Клиник съм останала с впечатление, че е по-лекичък и няма нужда да се чака около час за да се ползва друга козметика.
Благодаря предварително
| |
|
Тема
|
Re: Въпросче и от мен
[re: *****]
|
|
| Автор |
Nike (amatjor) |
| Публикувано | 16.11.05 13:38 |
|
|
Според Пола Бигън е 0.5% и е с Ph 4, което го прави подходящ за ексфолиация. Лосионът го ползвам като тоник всеки ден. Непосредствено след него си слагам кремче. 
| |
|
Тема
|
Re и аз да питам;)
|
|
| Автор |
kaпчицa (дъждовна) |
| Публикувано | 16.11.05 18:43 |
|
|
За лосиона, който е втората от трите стъпки - за него ли става въпрос?Ако не - какво е наименованието на този лосион? Благодаря предварително за отговора.Поздрави!  
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
***** () |
| Публикувано | 16.11.05 22:02 |
|
|
Май най-накрая ще си го купя въпреки, че твърдо бях решила да бойкотирам ценовата политика на вносителите за България. Малко ме е страх да слагам на лицето си големи концентрации киселини без контрол на някой по-разбиращ, а 0.5% ми се струва приемливо.
Благодаря за отговора
| |
|
Тема
|
Re: Re и аз да питам;)
[re: kaпчицa]
|
|
| Автор |
***** () |
| Публикувано | 16.11.05 22:10 |
|
|
По спомени мисля, че името е Mild Clarifying Lotion и, че не е от трите стъпки, но за да си сигурна преди да трагнеш на пазар се порови в архива на клубчето. Аз лично така мисля да направя за да не стават грешки Гледай в съставките на лосиончето да има салицилова киселина и да няма алкохол
| |
|
Тема
|
[re: *****]
|
|
| Автор |
kaпчицa (дъждовна) |
| Публикувано | 16.11.05 23:24 |
|
|
Благодаря ти! Значи наистина става въпрос за друг лосион, а не за три-стъпковия Лосионът от 3 step системата също съдържа салицилова киселина, но наименованието му е clarifying lotion, така че, явно Nike говори за друг лосион.Ще се поинтересувам за него в магазина.Още веднъж мерси
Редактирано от kaпчицa на 16.11.05 23:53.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|