Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:56 08.07.25 
Непрофесионални
   >> Козметика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Зехтин / Бадемово маслонови  
Автор Ariolka (Ari)
Публикувано30.08.05 11:52

Здравейте!
Искам да попитам още нещо Чудя се кои маски са по-добри за косата, тези с бадемово масло или тези със зехтин? Мисля един два пъти в седмицата да прибягвам до домашна маска, а през останалото време да си карам с готовите. Четох, че някои дори ползвали зехтина след къпане, вместо кристали за коса да кажем, малко количество разбира се и имало много добър ефект. Вие какво смятате за такава употреба? Задължително ли е изплакването им? И последно, моля ви споделете някоя маска със зехтин/ бадемово масло, ама да не е с хиляда съставки, че си падам по по-лесните и бързи неща

Тема Re: Зехтин / Бадемово маслонови [re: Ariolka]  
Автор darkwitch_25 (сладко зло)
Публикувано30.08.05 12:01

На моята коса, ако поставя зехтин/бадемово масло без изплакване не искам и да си представя на какво ще заприличам, и без това е една тънка....
Аз лично си правя маска със зехтин и жълтъци и стоя така около 2 часа. Предполагам, че може зехтина да се замени с бадемово масло, но аз лчно много трудно си го отмивам от косата, зехтина някакси ми е по - лек

Автор PPP (една)
Публикувано30.08.05 12:04

И зехтина, и бадемовото масло омазняват ужасно, ако си ги сложиш вместо кристали. Да не говорим, че на втория ден започваш да миришеш на граниво. Използвай ги само в маски, които се измиват. Ако искаш да използваш масло за след това, вземи си такова от жожоба, то е единственото, което не гранясва и на практика е течен восък. Можеш да си сложиш 1-2 капки върху гребена и да разрешиш косата.

Ако си боядисана, маслата свалят боята, имай го предвид.

Абе карай си с готовите маски, много са си добри!

Ако не си пробвала, опитай кератина на Биофарма след измиване на косата. Сега гледам, че са пуснали и нов вид, има освен кератин, силикон и още една съставка, която я забравих. Синьо на цвят е. Предполагам, че също е добро.

Тема Re: Зехтин / Бадемово маслонови [re: PPP]  
Автор ***** ()
Публикувано30.08.05 12:28

Само внимавай със силикона. На мен една ампула със силикон страхотно ми изсуши косата. Доста време след това я възстановявах. Може да е различно ако е по-малко и в комбинация с други съставки, но аз вече не смея и си я карам с жълтичкия кератин и едни други сини ампули, забравих с какво точно бяха

Тема Re: Зехтин / Бадемово маслонови [re: *****]  
Автор PPP (една)
Публикувано30.08.05 13:09

Хм, много ти благодаря! Май няма да рискувам.

Тема Re: Зехтин / Бадемово масло [re: PPP]  
Авторbugi_bugi (Нерегистриран)
Публикувано30.08.05 13:26

Напротив, рискувай, аз съм възхитена от този продукт. Дори повече от чистия кератин. Засега тази ампулка (сигурно има и помпичка, както и останалите) ми е фаворит от тези на Биофарма, въпреки че си харесвам и копринените протеини (това синичкото, за което пишеше по-горе). А моята коса е изрусявана, след което е боядисвана (многократно) в тъмно шоколадово и ....е сухичка...
Въобще от ампулите на тази фирма май само билковите не ми харесват, всичко останало си струва - Панталесмина, Денис - реструкториращи, подхранващи, омекотяващи, против косопад - всичко е супер, а тези с бялото топченце-капачка...сещате се са върхът, а има и по-големи флакони с помпичка.... И кристалите са супер..... Горещо препоръчвам всичко наред с продуктите на Глис Кюр (от масовата козметика). И най-изтормозената коса може да се оправи.

ПП: Съжалявам за наименованията, но не ми се включва нещо латиницата

Авторbugi_bugi (Нерегистриран)
Публикувано30.08.05 13:35

Аз си правя маска със зехтин веднъж седмично и стоя по-дълго с нея с топла кърпа на главата. Но не мога да си представя да не го измия от косата си. Моята коса е суха и се омазнява бавно и все пак ....няма начин. Ако искаш прави си маски, но ги отмивай, което ако маската е да речем само масло (някакво) и жълтък, от моя скромен опит следва - няма миене Аз винаги, когато си слагам нещо мазно на главата - вит. А, зехтин, разни масла, добавям алкохол и лимонов сок, за да се отстранява после по-лесно. Така и медът и яйцето, и кис. мляко, всичко се маха по-лесно от косата, плюс това тя става много лъскава. Честно да си призная обаче и идея си нямам как от био-физико-химична гледна точка всички тези неща помагат на косата ми. Просто тя стои и изглежда добре и аз...клепам си се....

Тема Re: Зехтин / Бадемово маслонови [re: bugi_bugi]  
Автор Ariolka (Ari)
Публикувано30.08.05 15:05

Ами и на мен не ми се виждаше много уместно да не се отмива, но то все пак ставаше дума за малко количество само в краищата, а и не мисля, че бадемовото масло например, е по-мазно от кристалите за коса (или поне тези, които аз ползвам) Значи вие не смятате, че има голяма нужда от такава маска, ако ползвам иначе от готовите?
А тези маски със зехтин / бадемово масло, нали не се нанасят по корените, а само в краищата, или греша?
А бихте ли ми казали горе долу на какви цени са продуктите на Биофарма, които споменавате?

Тема Re: Зехтин / Бадемово маслонови [re: bugi_bugi]  
Автор PPP (една)
Публикувано30.08.05 15:09

Благодаря! Значи все пак ще го пробвам!

Тема За цените на БиоФарма [re: Ariolka]  
Автор PPP (една)
Публикувано30.08.05 15:16

Горе-долу на големите им опаковки (които са по-икономични) цените са между 5 и 6 лв. Има ги и на ампули, които са около 1.50 лв.

Говорим за двата споменати по-горе продукта.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.