|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Малко за ВОДАТА
[re: 3aeK]
|
|
Автор |
°Melissa° (вечно нервна) |
Публикувано | 17.05.05 13:04 |
|
много мерси, че сподели с нас проучванията.. аз като вечно нервна смятам да пробвам най/вече тая точка
- леко изстудената вода или други негазирани безалкохолни напитки 'гасят' гнева и се препоръчват за хора, които са избухливи и се 'палят' лесно
| |
|
Значи и аз ще мина на леко изстудена водичка:)))
| |
|
аз теб още те чакам да ми кажеш защо ще ми пожълтеят зъбките
| |
|
Здравей, Мелиска!
Имам абсолютно същия проблем - пия страшно рядко вода и това ме тревожи също като теб. Знам, че на ден трябва да се изпиват поне 2 литра и започнах да залагам на сокчета - поне като е сладичко, по-бива...Купувам си натурални сокове (то колко са натурални, ама все пак...) или си правя айряни (в това отношемие съм си чиста българка). Един приятел ми каза, че просто трябвало да се приуча да изпивам поне 2 литра. "Надигаш бутилката и пиеш колкото можеш - поне няма мирис, не можеш да се отвратиш", така ми казваше. Пък и в крайна сметка си мислиш колко е полезно за кожата, как ще си запазиш личицето по-дълго младичко. Мен лично това доста ми действа (понеже съм си суетна, де)
"Всичко си струва труда, щом душата не е дребна"...Фернанду Песоа
[
| |
|
КОлкото ти се пие, организма знае най-добре
ако ядеш зеленчуци и плодове те съдържат 80-95 % вода
ако ядеш готвена храна и месо, те имат малко вода а се нуждаят от такава при метаболизма и трябва повече да пиеш, за солта ясно
Но той организма ще си каже
За дистилирана вода
Значи, водата дори най-твърдата доставя от 1 до 12% от необходимия калций (уж който се препоръчва) и 4 пъти по-малко магнезий. Това са двата съществени минерала. Има спор че те са неорганични и по-трудно се приемат отколкото тези в плодовете, зеленчуците и другите храни където са в органични съединения (не е ясно). Следователно много несъществен източник на тези 2 минерала. Водата от чешмата е отровна. КОйто е виждал мазната утайка след дистилиране, не само няма да пие и готви ами ще се замисли и за миенето. Много цитират силна калцификация на стави и други части при много ама много твърда вода (такава която оставя сталктити по чешмите след 3-4 дни капене). Доста хора твърдят че нямат проблеми и се чувстват добре след 10 години консумация, естествено приемат зеленчуци и плодове и по-здравословна храна и напитки. Някои слагат зърна ориз за реминералазиация (не знам колко действа), други използват добавки (??). Важното е че оловото, цианидите, флоура и другите отрови ги няма.
НО има и твърдения за проблеми след дългогодишна консумация за косопад, проблеми с ноктите и зъбите. Макар че това може да е свързано с обща липса на минерали в диетата, защото обикновено хората които пият такава вода използват някой ограничена здравна диета.
Много зависи и от източника - ако е компания за филтри и йонизация, или за доставка на минерална вода - дистилраната вода е мъртва и можеш да умреш, и обратно - ако е фирма за продажба на дистилатори.
Било е модерно през 70-те, сега хората са наплашени от всички алтернативи и не знаят какво да направят защото последиците могат да се проявят след доста време, но ми изглеждат лесно обратими, просто повече минерали в храната - основния им източник така или иначе. Големия проблем е че няма чиста вода никъде вече след тоталното замърсяване, дори пред Халите. Човек дори може да си дистилира водата и да добавя малко минерали но пан не се знае. ПО-добре да си кара както си знае, пък те болестите са ясни а и има лекари и хапчета за тая работа
И още нещо, твърди се че д вода извличала минерали от организма. Да ама тя като влезе в тънкото черво, където се приема веднага се смесва с безброй други минерали захари, мазнини и аминокиселини от храната там, и вече никак не е дистилирана и мъртва
И друго - смята се че много лесно се окислява от СО2, от въздуха и увеличава киселиността на организма и оттам извличането на Калций за баланс
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|