|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
|
Тема
|
Фризьор очаква вашите въпроси - втора част
|
|
| Автор |
Nike (amatjor) |
| Публикувано | 09.03.05 21:14 |
|
|
Това е продължение на темата на friziorkata, касаеща съвети относно поддържането на косата. Аз лично й благодаря за отделеното време.
Старата, вече заключена тема, може да откриете ето . 
| |
|
Тема
|
Вакса за коса
[re: Nike]
|
|
| Автор |
kopche (добро) |
| Публикувано | 10.03.05 08:59 |
|
|
Използвам веднага новата тема, за да попитам и аз.
Фризьорката, при която си ходя, ме пострига на така модерните напоследък кичури. Трудно ми е за обяснение, ама косата изглежда все едно отстрани съм се подстригвала сама, ама без огледало . Шегувам се, но прическата е много ефектна и аз много се харесвам така.
Въпросът ми е, каква вакса за коса трябва да си взема, за да мога лесно да дефинирам тези кичури, вкл/ и бретона, който е косо постриган и силно филиран.
Сега гледам по козметичните магазинчета 3-4 продукта и не зная какво да избера и кое ще е подходящо, за да се постигне този ефект.
Видях: -Тафт- вакса -75мл.- много прозрачно гелообрано е вътре.
Показаха ми е един фиксиращ гел, пак на Тафт, който е в черно бурканче и се води силен и фиксиращ.
Търсих на Лореал, но не видях. Фризьорката ми го спомена, ама аз не попитах подробно. А в магазинчето на Плиска ми казаха, даже, че нямали такъв продукт на Лореал?!?
Показаха ми едно мини бурканченце на Вела- 50-75мл. Пише си точно вакса. Ама стои някак много твърдо в бурканчето и е много малко количество. Скъпо ми се видя освен това, за нещо, което ще сложа 2-3 х на косата си. 8,50лв. беше.
Кое е подходящо в случая?
| |
|
Тема
|
Re: Вакса за коса
[re: kopche]
|
|
| Автор |
7kari (щастлива) |
| Публикувано | 10.03.05 10:03 |
|
|
kopche, извинявай, че се закачам за теб, но ме интересува следното: за какви коси е подходяща ваксата /прави, къдрави/ и как се нанася /на суха, на мокра коса, по дължините или само в краищата?
Не се обръщай назад, може би нещо те настига!
| |
|
|
|
Извинявай, че не е по темата ти но реших да се прикача с въпрос
Какво преставлява тази прическа за която говириш, искам да кажа има ли начин да я покажеш на картинка от някой сайт напр.?
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | Mими (Нерегистриран) |
| Публикувано | 10.03.05 19:28 |
|
|
И аз не съм по темата ,ама kopche така ме заинтригува с тази прическа... !
Копче,моля те дай някоя снимка да те видя бе !Както си описа прическата-това е,което искам да направя с косата си,ама как да го обясня на фризьорката ?!
| |
|
|
|
Ваксата е един доста хубав продукт, но е малко труден за работа. Трябва да се нанася прецисно, зощата ако се прекали натежава и косата се слепва. Подходаш е за клечкосване на правите коси, както и за пооформяне на къдравите. Нанася се на суха коса. В зависимост от ефекта който се търси се преценява дали да се сложи само по краищата или и по дължините.
| |
|
|
|
Най вероятно фризьоката ти е говорила за ваксата от серията L'oreal professionnel. Тази серия е предназначена само за фризьорските салони. Аз съшо бих ти препоръчала тази вакса. Ако фризьорката ти работи с L'oreal можеш да си я купиш от нея или да потърсиш в някой друг салон работещ с този марка.
| |
|
|
|
И аз ще задам въпрос с надеждата най-сетне да намеря подходящия продукт:
Косата ми е до под раменете, гъста и тежка, лъскава и здрава. Дотук добре. Обаче е доста хлъзгава така да се каже, и не се поддава на никаква прическа, мога да я нося само пусната или на опашка, или хваната с голяма шнола. Търся нещо (пяна, лак и т.н.) което ще я направи по-"послушна" но без да я омазнява или да оставя следи (като пърхот) по нея. Помощ!
| |
|
|
|
Благодаря ти! Моята коса е суха, как трябва да я нанасям?
Не се обръщай назад, може би нещо те настига!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
akyлka (хапя) |
| Публикувано | 11.03.05 12:52 |
|
|
Studio Line на L'oreal, аз съм ползвала таква вакса - Out of bed се казваше има и други, мирише много приятно, прилича по-скоро на полупрозрачен крем, има я 100 % в Ремедиум
като я ползвах косата ми беше късичка и ставаше много добре за филираните кичури
обаче сега имам дълга дълга коса и не съм я постригвала няколко месеца, защото се чудя как искам, и се присъединявам към другите с искане за снимка с твоята прическа 
Express yourself, don't repress yourself !
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
|
|
|