|  | | Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)

| 

| 

| Тема |  Фризьор очаква вашите въпроси - втора част |  |  | Автор | Nike  (amatjor) |  | Публикувано | 09.03.05 21:14 |  |  | 

Това е продължение на темата на friziorkata, касаеща съвети относно поддържането на косата. Аз лично й благодаря за отделеното време.
   Старата, вече заключена тема, може да откриете ето .

|  |  |  
             | 

| Тема |  Вакса за коса  [re: Nike] |  |  | Автор | kopche (добро) |  | Публикувано | 10.03.05 08:59 |  |  | 

Използвам веднага новата тема, за да попитам и аз.
 Фризьорката, при която си ходя, ме пострига на така модерните напоследък кичури. Трудно ми е за обяснение, ама косата изглежда все едно отстрани съм се подстригвала сама, ама без огледало
  . Шегувам се, но прическата е много ефектна и аз много се харесвам така. Въпросът ми  е, каква вакса за коса трябва да си взема, за да мога лесно да дефинирам тези кичури, вкл/ и бретона, който е косо постриган и силно филиран.
 Сега гледам по козметичните магазинчета 3-4 продукта и не зная какво да избера и кое ще е подходящо, за да се постигне този ефект.
 Видях: -Тафт- вакса -75мл.- много прозрачно гелообрано е вътре.
 Показаха ми е един фиксиращ гел, пак на Тафт, който е в черно бурканче и се води силен и фиксиращ.
 Търсих на Лореал, но не видях. Фризьорката ми го спомена, ама аз не попитах подробно. А в магазинчето на Плиска ми казаха, даже, че нямали такъв продукт на Лореал?!?
 Показаха ми едно мини бурканченце на Вела- 50-75мл. Пише си точно вакса. Ама стои някак много твърдо в бурканчето и е много малко количество. Скъпо ми се видя освен това, за нещо, което ще сложа 2-3 х на косата си. 8,50лв. беше.
 Кое е подходящо в случая?

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Вакса за коса  [re: kopche] |  |  | Автор | 7kari (щастлива) |  | Публикувано | 10.03.05 10:03 |  |  | 

kopche, извинявай, че се закачам за теб, но ме интересува следното: за какви коси е подходяща ваксата /прави, къдрави/ и как се нанася /на суха, на мокра коса, по дължините или само в краищата?

Не се обръщай назад, може би нещо те настига!

|  |  |  
             |  |  | 

Извинявай, че не е по темата ти но реших да се прикача с въпрос
   Какво преставлява тази прическа за която говириш, искам да кажа има ли начин да я покажеш на картинка от някой сайт напр.?

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Вакса за коса  [re: kopche] |  |  | Автор | Mими (Нерегистриран) |  | Публикувано | 10.03.05 19:28 |  |  | 

И аз не съм по темата
  ,ама kopche така ме заинтригува с тази прическа...  ! Копче,моля те дай някоя снимка да те видя бе
  !Както си описа прическата-това е,което искам да направя с косата си,ама как да го обясня на фризьорката  ?! 

|  |  |  
             |  |  | 

Ваксата е един доста хубав продукт, но е малко труден за работа. Трябва да се нанася прецисно, зощата ако се прекали  натежава и косата се слепва. Подходаш е за клечкосване на правите коси, както и за пооформяне на къдравите.  Нанася се на суха коса. В зависимост от ефекта който се търси се преценява дали да се сложи само по краищата или и по дължините.

|  |  |  
             |  |  | 

Най вероятно фризьоката ти е говорила за ваксата от серията L'oreal professionnel. Тази серия е предназначена само за фризьорските салони. Аз съшо бих ти препоръчала тази вакса. Ако фризьорката ти работи с L'oreal можеш да си я купиш от нея или да потърсиш в някой друг салон работещ с този марка.

|  |  |  
             |  |  | 

И аз ще задам въпрос с надеждата най-сетне да намеря подходящия продукт:
 Косата ми е до под раменете, гъста и тежка, лъскава и здрава. Дотук добре. Обаче е доста хлъзгава така да се каже, и не се поддава на никаква прическа, мога да я нося само пусната или на опашка, или хваната с голяма шнола. Търся нещо (пяна, лак и т.н.) което ще я направи по-"послушна" но без да я омазнява или да оставя следи (като пърхот) по нея. Помощ!

|  |  |  
             |  |  | 

Благодаря ти!
  Моята коса е суха, как трябва да я нанасям? 
 Не се обръщай назад, може би нещо те настига!

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Вакса за коса  [re: kopche] |  |  | Автор | akyлka (хапя) |  | Публикувано | 11.03.05 12:52 |  |  | 

Studio Line на L'oreal, аз съм ползвала таква вакса - Out of bed се казваше има и други, мирише много приятно, прилича по-скоро на полупрозрачен крем, има я 100 % в Ремедиум
   като я ползвах косата ми беше късичка и ставаше много добре за филираните кичури
   обаче сега имам дълга дълга коса и не съм я постригвала няколко месеца, защото се чудя как искам, и се присъединявам към другите с искане за снимка с твоята прическа

Express yourself, don't repress yourself !

|  |  |  |  

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички) |   | 
 |