Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:19 13.07.25 
Непрофесионални
   >> Козметика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема за маската с газнови  
Авторroлямa нo rлyпaвa :) (Нерегистриран)
Публикувано23.01.05 12:56

мас и оцет искам да ви питам!
всички толкова ми я хвалят че реших да се принеса в жертва и да я пробвам и аз. Та въпроса ми е за газта - в нас видях една бутилка литър и половина/или два, тъмнозелена и на нея пише "газ за горене" От нея ли имам нужда или е някаква друга газ? Страх ме е да не си навлеча неприятности на косата и реших да се допитам до вас (срам не срам...)
И още нещо - какви са пропорциите за тази маска - от кое по колко да слагам?
Още веднъж извинявайте за тъпия въпрос но просто незнам към кого да се обърна

Тема Re: за маската с газнови [re: roлямa нo rлyпaвa :)]  
Автор 7kari (щастлива)
Публикувано23.01.05 18:30

Мисля, че частите трябва да са равни, но не съм много сигурна
Ще видим какво казват другите

Не се обръщай назад, може би нещо те настига!

Автор Wildberry (bitter)
Публикувано23.01.05 19:30

Аз не разбирам, защо при това изобилие от готови маски трябва да правиш такова издевателство?
Ако толкова държиш да е домашно забъркана- по-добре разбий жълтъци със зехтин, сложи лимон, някакво масло - бадемово, от пшеничен зародиш и т.н., хининова вода...

Автор thy_inamorata (bohemian)
Публикувано23.01.05 19:48

От доста години не бях ползвала тази маска и направо се чудя как може толкова да не съм намирала време! Страхотна е, поне на моята коса и влияе така както не могат и маски за 100лв...
Аз я смесвам така: 1 жълтък, 1 с.л. мас, малко рициново масло, 1 с.л. газ, 1 с.л. мед.
Проблемът при тази маска е миенето. Трябва да се внимава да се мие добре, но в никакъв случай да не се премива, защото косата се изсушава.
След като една фризьорка навремето ми съсипа косата, до ден днешен се мъча да си я пусна толкова дълга и жива, но нищо не помогна. А толкова паи съм хвърлила по нея.
Случайно срещнах едно момиче в автобуса със невероятна коса и тя ме подсети за тази маска. Само за няколко пъти, косата ми стана жестока!

I like your silence; it the more shows off your wonder

Автор !чepeшka (master)
Публикувано23.01.05 22:05

Ето каква е работата при тази маска: маста подхранва, газта поддържа маската топла и улеснява миенето, оцетът тушира миризмата на другите две съставки и също улеснява миенето.
Пропорциите, според моите експерименти, са: една чаена (!!) лъжичка газ (газ за горене), една супена лъжица оцет, мас, в зависимост от дължината на косата, но горе-долу 1-2 супени лъжици. Това е класическата рецепта :)))))))

Не прекалявай с газта, защото може да ти изгори кожата на главата. Освен това няма да трепеш въшки, нали.
Допълненията като жълтък, глицерин, зехтин, витамин Е, А и всякакви подобни мазни подобрители са много добра идея.

Това е, прави се обичайната чалма и маската се оставя да стои, колкото може по-дълго, но не и ако започне да пари. Ще имаш невероятна коса, успехи в изпълнението.

Редактирано от !чepeшka на 23.01.05 22:09.

Тема Благодаря на всички!!!нови [re: !чepeшka]  
Авторroлямa (Нерегистриран)
Публикувано24.01.05 13:47

Страхотни сте! Още довечера ще я пробвам! Аз точно затова се чудех относно газта, защото на едно место прочетох да не се слагало твърде много за да не се остане без коса и се шашнах! Мерси и за упътването каква газ трябва да е - за горене, защото в нас намерих и една за осветление!
добре че не избързах

тенкю отново!

Тема Re: Благодаря на всички!!!нови [re: roлямa]  
АвторAz (Нерегистриран)
Публикувано02.02.05 16:01

a edno vyprosche: gaz-ta s kakvo drugo moga da ia zamenia - biah chuvala za vodka ili niakakyv drug alkohol? ili pone otkyde da si ia kupia, zashtoto chestno kazano, niamam absoliutno nikakva ideia otkyde da kupia gaz :)

Тема Re: Благодаря на всички!!!нови [re: Az]  
Автор(Нерегистриран)
Публикувано02.02.05 16:26

ох и аз имам същия проблем!!! ще се радвам някой да пише

Тема Re: за маската с газнови [re: !чepeшka]  
Автор angels_zg (кукла z22)
Публикувано02.02.05 16:37

А как се отразява на боядисана коса,да не падне боята или няма проблем?

Тема Re: Благодаря на всички!!!нови [re: aз]  
Автор Rouzi_ ()
Публикувано02.02.05 16:38

от магазините за строителство, където се продават бои, лакове, разредители..

Важно е онова, което научаваш, след като вече знаеш всичко.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.