|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
за маската с газ
|
|
Автор | roлямa нo rлyпaвa :) (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.01.05 12:56 |
|
мас и оцет искам да ви питам!
всички толкова ми я хвалят че реших да се принеса в жертва и да я пробвам и аз. Та въпроса ми е за газта - в нас видях една бутилка литър и половина/или два, тъмнозелена и на нея пише "газ за горене" От нея ли имам нужда или е някаква друга газ? Страх ме е да не си навлеча неприятности на косата и реших да се допитам до вас (срам не срам...)
И още нещо - какви са пропорциите за тази маска - от кое по колко да слагам?
Още веднъж извинявайте за тъпия въпрос но просто незнам към кого да се обърна
| |
|
Мисля, че частите трябва да са равни, но не съм много сигурна
Ще видим какво казват другите
Не се обръщай назад, може би нещо те настига!
| |
|
Аз не разбирам, защо при това изобилие от готови маски трябва да правиш такова издевателство?
Ако толкова държиш да е домашно забъркана- по-добре разбий жълтъци със зехтин, сложи лимон, някакво масло - бадемово, от пшеничен зародиш и т.н., хининова вода...
| |
|
От доста години не бях ползвала тази маска и направо се чудя как може толкова да не съм намирала време! Страхотна е, поне на моята коса и влияе така както не могат и маски за 100лв...
Аз я смесвам така: 1 жълтък, 1 с.л. мас, малко рициново масло, 1 с.л. газ, 1 с.л. мед.
Проблемът при тази маска е миенето. Трябва да се внимава да се мие добре, но в никакъв случай да не се премива, защото косата се изсушава.
След като една фризьорка навремето ми съсипа косата, до ден днешен се мъча да си я пусна толкова дълга и жива, но нищо не помогна. А толкова паи съм хвърлила по нея.
Случайно срещнах едно момиче в автобуса със невероятна коса и тя ме подсети за тази маска. Само за няколко пъти, косата ми стана жестока!
I like your silence; it the more shows off your wonder
| |
|
Ето каква е работата при тази маска: маста подхранва, газта поддържа маската топла и улеснява миенето, оцетът тушира миризмата на другите две съставки и също улеснява миенето.
Пропорциите, според моите експерименти, са: една чаена (!!) лъжичка газ (газ за горене), една супена лъжица оцет, мас, в зависимост от дължината на косата, но горе-долу 1-2 супени лъжици. Това е класическата рецепта :)))))))
Не прекалявай с газта, защото може да ти изгори кожата на главата. Освен това няма да трепеш въшки, нали.
Допълненията като жълтък, глицерин, зехтин, витамин Е, А и всякакви подобни мазни подобрители са много добра идея.
Това е, прави се обичайната чалма и маската се оставя да стои, колкото може по-дълго, но не и ако започне да пари. Ще имаш невероятна коса, успехи в изпълнението. 
Редактирано от !чepeшka на 23.01.05 22:09.
| |
Тема
|
Благодаря на всички!!!
[re: !чepeшka]
|
|
Автор | roлямa (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.01.05 13:47 |
|
Страхотни сте! Още довечера ще я пробвам! Аз точно затова се чудех относно газта, защото на едно место прочетох да не се слагало твърде много за да не се остане без коса и се шашнах! Мерси и за упътването каква газ трябва да е - за горене, защото в нас намерих и една за осветление!
добре че не избързах
тенкю отново!
| |
Тема
|
Re: Благодаря на всички!!!
[re: roлямa]
|
|
Автор | Az (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.02.05 16:01 |
|
a edno vyprosche: gaz-ta s kakvo drugo moga da ia zamenia - biah chuvala za vodka ili niakakyv drug alkohol? ili pone otkyde da si ia kupia, zashtoto chestno kazano, niamam absoliutno nikakva ideia otkyde da kupia gaz :)
| |
Тема
|
[re: Az]
|
|
Автор | aз (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.02.05 16:26 |
|
ох и аз имам същия проблем!!! ще се радвам някой да пише 
| |
|
А как се отразява на боядисана коса,да не падне боята или няма проблем?

| |
Тема
|
[re: aз]
|
|
Автор |
Rouzi_ () |
Публикувано | 02.02.05 16:38 |
|
от магазините за строителство, където се продават бои, лакове, разредители..
Важно е онова, което научаваш, след като вече знаеш всичко.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|