Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:59 13.07.25 
Непрофесионални
   >> Козметика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема за кожата на лицетонови  
Авторsebastian (Нерегистриран)
Публикувано17.11.02 06:27

Здравейте.Бихте ли ми препоръчали почистващ и хидратиращ крем за лице?
Моята кожа е много мазна и с това и ми причинява много неприятности- знаете ли само излизам сутрин и като се върна вечерта- черни точки, акне и някакси подпухнала с лош и нездрав вид- всичко това точно заради мастните жлези и порите се запушват- от прах, цигарен дим.. думи нямам просто.
Та въпроса ми е можете ли да ми препоръчате някакво средство за борба?
Досега единственото нещо, с което мога да си успокоя кожата е продължително промиване на течаща вода, до пълно успокояване и изчистване на мазнината- кожата става някак си свежа и хидратирана, дишаща... но това може да си минава само като съм си вкъщи- изляза ли и всичката мръсотия навън ме залива просто.
Предварително благодаря

Тема Re: за кожата на лицетонови [re: sebastian]  
Автор etty (неуловима)
Публикувано17.11.02 09:12

мий се с повечко сапун, той краде влагата.

Тема Re Може би ще ти помогненови [re: sebastian]  
Автор Scarlet (J _ _ _ _ _ _ r)
Публикувано17.11.02 10:30

нещо, от което съм много доволна и аз. Правя уговорката, че моята кожа не е мазна, само около носа имам малко по-силно личащи пори. Та ето с какво се мажа напоследък, препоръчах го и на мъжа ми (мазна кожа) и има голям ефект.

Първо се измивам със сапун Dоve. След това се почиствам с 1 лосион, за който вече писах - Clear+ се нарича. Предназначен е за проблемна мазна кожа, но и на мен ми се отрази добре, защото съдържа и тоник, т.е. това е продукт 2 в 1. Това ми го препоръчаха от Oriflame. Тъй като останах доволна, взех си и другите два продукта Clear+ от серията. Едното е mattifying moisturiser - поставям го след тоника. Това е крем в тубичка. Лично аз започнах да слагам от него само около носа, където са ми разширените пори, защото иначе много ми стяга кожата. Третата част е Spot Control - поставя се върху пъпчици и изчезват много бързо.

Не съм дистрибутор на Oriflame, дори до скоро имах много лошо мнение за тях, но напоследък се случи така, че пробвах няколко техни пордукта и останах много доволна. Сега съм си взела тестер за 1 крем - Royal Velvet, вероятно ще си взема целия крем.

Успех, дано да съм ти препоръчала точните продукти.

Тема Re: за кожата на лицетонови [re: etty]  
Авторirena (Нерегистриран)
Публикувано17.11.02 13:32

Vobshte negi slushai vrak nomer edno za tvoqta koja e sapuna!!!!!!!!!!!!NEDEI otidi na dermatolog tova e istinata tam shte ti kajat vsichko. Vzemi si mlqko za pocitvane, lusion BEZ spirt vzemi si s laika i kremche s laika.
NO NAI VAJNOTO E DA UTIDESH NA DERMATOLOG
CHAO

Автор malina (кисела)
Публикувано18.11.02 07:40

Много бих искала да ти помогна,но съм сигурна какво да ти кажа.
Аз лично повече не бих приела за чиста монета дори и мненията на дерматолозите.За 2 месеца смених двама дерматолози и знаете ли какво?Такива мазила ми изписаха,че кожата ми е на рани,а пъпките продължават да избиват.
Знам само,че не бива да се миеш със сапун лицето.Проучи за някакъв подходящ лосион.Можеш да използваш и някакъв измиващ гел в комбинация с крем от същата серия.Аз използвам гел и крем за смесена и проблемна кожа на galenic,но на мен не ми деиства много добре.Това обаче е само при мен.Имам приятелки,които много добре им деиства тази марка.
Успех

Автор Rama (въздушна)
Публикувано18.11.02 08:27

Здравей.:)
Ако питаш мене, проблемът с мазната кожа не се решава само с подходяща козметика, въпреки че и тя е важна, спор няма.:) Аз съм пробвала всякакви продукти - от някои съм била доволна, от други не. Обикновено ги сменям често - не непременно защото не съм доволна, а просто за разнообразие.

За почистване на лицето останах много очарована от новата серия за мазна кожа на Нивея - има крем и facial wash - особено доволна съм от продукта за измиване. Най-странното е, че преди това ползвах facial wash на Avene, който беше доста по-скъп от средностатистическата Нивея, но не ми действаше толкова добре.

Друг продукт, който от години ползвам и ми действа страхотно, е почистващото мляко за лице на Apoteke Scheller (така ли се пишеше?) с екстракт от краставица - на опаковката пишеше Gurke (краставица на немски) май. Страхотен продукт и мирише божествено.:)

Като крем много добре ми действаше един зелен крем на Гарние, но вече го свърших. В общи линии мисля, че поносимостта към определен продукт е силно индивидуална, така че трябва просто да пробваш, докато уцелиш подходящото за теб. Между другото понякога избирам козметиката си съвсем интуитивно и тогава най-рядко бъркам. Опитай и ти да се ориентираш по шестото си чувство....

За да се справиш обаче с този проблем, трябва да подходиш по-цялостно - това включва начинът ти на живот, храненето ти, дневният ти режим, дори емоциите ти. Важно е да спиш достатъчно, да не си подложена на непрекъснат стрес и да си настроена позитивно. Може да ти звучи налудничаво, но е важно дори как се отнасяш самата ти към кожата си чисто емоционално - ако я обичаш и се грижиш за нея внимателно и с нежност, тя някак усеща и ти се отблагодарява. Всеки път, когато я почистваш или мажеш с нещо, използвай случая да я докосваш внимателно, да я галиш и да й се радваш, дори когато си й "сърдита" заради това, че ти е мазна. Обратно - ако я третираш като някакъв досаден твой придатък, който само те компрометира и ти създава ядове, кожата ти съответно почва да се "държи" по съответния начин, който потвърждава твоята нагласа...

Опитай се да откриеш кои храни как ти действат - при всеки е различно. Моята кожа например светва, когато ям повече картофи и банани. Обратно - от шоколад и майнеза лъсвам като тиган и дори се изприщвам понякога. Във всеки случай внимавай какво ядеш - и не забравяй, че то също се отразява директно върху кожата ти.

Понякога мазната кожа е свързана с някакъв хормонален проблем - затова не е зле да провериш дали имаш такъв. Също така е добре дневният ти режим да включва някакво движение, по възможност на чист въздух. Дългите престои пред монитора, особено в комбинация с цигарен дим и застоял въздух, действат съсипващо не само на кожата, но и на красотата като цяло...

Намери си добър козметик. Ако нямаш, мога да ти препоръчам моята козметичка - вече съм пускала дори координатите й тук. Ходя при нея вече 10 години - този факт сам за себе си е най-добрата реклама, която мога да й направя.

За финал мога да ти кажа, че проблемът "мазна кожа" се променя и с възрастта. Ако си млада, това едва ли ще те успокои много, но все пак е някаква утеха. Аз съм вече почти на 32 и забелязвам, че кожата ми вече е почти нормална - докато на 22 имах не само мазна кожа, но и пъпки...брр-р-р... Ако има някаква "далавера" от мазната кожа, това е, че тя се сбръчква по-бавно и по-късно - все пак има някаква справедливост.:)

Сигурно мога още два пъти по толкова да ти напиша, но млъквам, за да не ти стана досадна. Ако искаш да ме питаш нещо допълнително, можеш да ми пишеш на мейла - anna@iterra.net

Привет от мен!

Тема Re: за кожата на лицетонови [re: Rama]  
Авторamber (Нерегистриран)
Публикувано22.11.02 22:50

Hello i ot men !
Taka..., sega e moi red da se izkaja po vyprosa. Men maznata koja, shirokite pori i pypchicite i pypkite syshto sa mi tryn v okoto i se borq sreshtu tqh po vsqkakyv nachin.
Napylno sym syglasna s vas, momicheta, kato pishete, che razlichnite produkti deistvat na vseki individualno i ne moje taka da se reche i otseche- tozi e dobyr, a onzi ne ....
Shte kaja az sega kakvo izpolzvam i moje da se kaje,che sym dovolna ot rezultata, makar da ima kakvo oshte da se jelae. Znachi: pochistvashta maska s kestenovi trici na Deva (bg proizvodstvo!), pochistvasht gel i krem na Avene ot seriqta Cleanance, maska za mazna koja na Naturel i proslovutata domashno prigotvena maska s kiselo mlqko i huma! Tova mai sa osnovnite neshta..., zasega. T.e. ot tqh sym dovolna na tozi etap...

Davaite i drugi idei, vinagi sa polezni..., kato izkljuchim nqkoi osobeno nekompetentni mneniq, koito se poqvqvat ot vreme na vreme, kato tova, che liceto tr. da se mie sys sapun i to povechko....

Poxdravi ot men!

Тема Re: за кожата на лицето [re: sebastian]  
Авторsebastian (Нерегистриран)
Публикувано24.11.02 02:04

Еххххххххххх.. здравейте... да ви кажа има две неща, които ме притесняват най-вече.....
Първото е че както се каза и тук в едно мнение, то акто пробмлема е в кожата аз и кремове и прочие, то от вътре като не си е добре...
А второто което много ме забива просто е това че.. ами срам ме е да го кажа, но нямам достатъчно пари за скъпи озметични продукти, почистващи и хидратиращи кремове и прочие просто.... те не са по лев два.. и просто.... а иначе много се харесвам външно в лице, но самата ми кожа е болна проста и с това ми придава ужасен на моменти вид.. особенно, като е запушено в някое заведение...

Автор etty (неуловима)
Публикувано24.11.02 11:26

...след почистване, кожата трябва да се потупа леко с памуче, напоено с лосион, с алкохолно съдържание. възпалените места се мажат с лосион, съдържащ билката хамамелис.

АвторNelle (Нерегистриран)
Публикувано05.12.02 03:59

Ne se pritesnjavai che njamash dostatachno pari.
Izpozvai darovete na prirodata.

* izsushi si kopriva i si pravi chai ot neja(prochistva kravta)

* izsushi si neven i si napravi mehlem s koito da majesh vuzpalenite mesta

* izplakvai sutrin i vecher liceto s otvaraot laika i rozmarin(sviva porite i uspokojava)

* izbjagvai maznite i testenite hrani(hljab i t.n.)

* pii povechko voda

* naspivai se dobre( 8 chasa minimum)

* ako pushish, gi namali, ili napravo gi otkaji

* chesto izlizai sred prirodata na chist vazduh ( pone prez weekendite mojesh da si go pozvolish)

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.