|
Тема
|
Oh, tiya pupki...
|
|
Автор | sand (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.11.01 17:00 |
|
Моля ви кажете ми! Що за история? Вече съм на 29 и все още ми излизат пъпки като на пубер, особено при цикъл. Някой знае ли някакви хормонални хапчета за регулиране на цикъла, от които евентуално ще ми поизчезнат, защото имам чувството, че са на хормонална основа. А някакви трикове и маски специално за пъпки? Или нещо супер ефикасно, което някой е ползвал.
Благодаря, благодаря...
| |
|
Az mislia 4e goliamo zna4enie ima hranata s koiato se hranish,spri sladkite i mazni ne6ta i 6te zabeleji6 razlikata samo sled 10-15 dni kogato organizma se pre4isti a hormoni nedei da pie6 ne triabva da si oburkva6 balansa zaradi pupkite,i osven tova si po4istvai liceto ve4er i sutrin az izpolzvam na Avon 3 vav 1 tonik,losion i o6te ne6to be6e i mnogo dobre mi deistva no ne zabraviai sladkoto e mnogo vajno,az taka se opravih s tozi dosaden problem!!! uspeh
Който го е страх от мечки не ходи в гората.
| |
|
аз съм на 30 и до преди 6 - 8 месеца на челото ми наи-редовно като предизвестник на цикъла избиваше едно "рогче" :)
Не мога да кажа, че лицето ми е вече съвсем пощадено от тези пъпки, но те наистина все по-рядко избиват, което ме навежда на мисълта, че с годинките се "израства" и този период :)
в една стара тема бях писала тази рецепта, но тя е по-скоро за младежките пъпки. ако ти се занимава-опитаи я :)
Cещам ce за една страхотна рецепта против гноини пъпки- според използвали я, била супер, но е продължителен процес:
равни количества розова вода / сяра на прах и салицилов спирт.
вечер се намазва лицето и така се спи, на сутринта се измива.
прилага ce около месец. вярно, кожта изсъхва от сярата и остават бели следи , но се измиват лесно.
Успех! :)
преди да започнеш да се блъскаш с някакви хормонални вредители, се посъветваи с гинеколог, а след това и с дерматолог.
не мога да разбера защо една жена е готова заради едните му пъпки да започне да взима хапчета, които могат тотално да разбъркат функциите на организма и ?!
Недеите така, момичета, какво са едни пъпки пред един тотално разстроен цикъл, та да не дава Господ и още някакви по-големи поразии??

| |
Тема
|
Re: Oh, tiya pupki...
[re: sand]
|
|
Автор |
SunFlower (нерегистрирани) |
Публикувано | 07.11.01 09:35 |
|
Искам да видиш нещо и сама да прецениш!
http://www.dr-mirage.gvrn.net/
това е страницата на Мираж и за пове4е въпроси можеш да се обърнеш към нея, тя се подвизава в клуб Медицинска или Медицина!
Трябва да разбереш пъпките козмети4ен ,хормонален или диети4ен проблем са, за да знаеш какво да предприемеш! 
| |
Тема
|
|
|
Автор | Ally (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.11.01 15:28 |
|
az malko predi i po vreme na cikul pija birena maja- pri mene pone pravi chudesa :-)
iii ne sum zabeljazala da sum nadebeljala ot tova ...
e za pochistvaneto na liceto si e jasno, no samo to ne mi pomaga
| |
Тема
|
Re: ами
|
|
Автор |
Rama (призрак) |
Публикувано | 10.11.01 01:14 |
|
ще се опитам да обобщя това, което знам по темата:
1. Някой по-горе вече спомена за сладкото и мазното - просто внимавай какво ядеш. Аз например нямам пъпки, но мога да се изприщя буквално за часове след като погълна един шоколад. Лично на моята кожа най-благотворно действат бананите и картофите - просто светвам от тези храни.
2. Направи си хормонални изследвания и се прегледай при гинеколог - това дори да нямаш пъпки, пак е добре да го правиш профилактично от време на време.
3. Намери си добра козметичка. Мога например да ти препоръчам моята - вече два пъти съм й давала координатите тук - за едно от момичетата със сигурност знам, че вече ходи редовно при нея и е доволна. Аз самата редовно почиствам лицето си при нея вече 8 години и смятам, че няма друга като нея. Тя е експерт не само по естетична, но и по медицинска козметика, пък и кабинетът й разполага с кожен лекар - когато се налага. Казва се Наталия и можеш да си запишеш час при нея на тел. 70 30 73 - можеш да й кажеш, че те праща Ани (сиреч аз) - но не е задължително.:)
4. Препоръчвам ти един лосион специално против акне - казва се "Akne out". Има го във всяка аптека, евтин е и е много ефикасен.
5. Можеш да си приготвиш лосион и в домашни условия. В някакъв подходящ, стъклен съд (с капачка) слагаш спирт, в който накисваш пресен невен - както си е цялото растение. Оставяш го, докато спиртът позеленее. После се мажеш с него. Невенът (заедно с чаеното дърво) е един от най-ефикасните илачи за проблемна кожа.
Дано да съм ти била полезна...
Във всеки случай, вероятно просто типът кожа ти е такъв. Майка ми е на 53 и все още пъпчасва преди цикъл - а иначе има перфектна кожа. Е, може пък да се оправиш, щом станеш на 30 като Гренадина.:) Но аз също съм на 30, но пак си се прищя понякога.
Лично за мен грижата трябва да е комплексна, за да има ефект. Затова те съветвам да направиш всички изброени неща - или поне първите три. И не забравяй, че кожата реагира и се "сърди" при всеки стрес, на който я подлагаш - непочистена пудра, кофти козметика, лоша храна, злоупотреба със сладкиши, нередовен секс, мръсен въздух, хормонални проблеми, нередовен стомах - всяко едно от тези неща може да причини пъпка/и.
Привет от мен!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Eниka (любознателна) |
Публикувано | 16.11.01 16:53 |
|
Не пий хормони. Причина за пъпките е мазнината по кожата и микробите, преди цикъл намалява имунната защита, и ако кожата е мазна и има кой да расте - расте, а пъпката е реакция на организма, опитваща да го очисти от мазнината и микробите...
Борбата се води на 2 фронта - за почистване от мазнина и против микробите.
За първото е важна храната. Добре е да дните преди цикъл да минеш на плодове и зеленчуци главно. И гледай въобще тези дни да ги направиш разтоварващи, то ще облекчи и самия цикъл. Не яж колбаси изобщо - в тях има много мазнина и соево брашно. Ако се обриваш от шоколад, и него откажи... Ползвай глинени или минерални маски, има най-различни.
срещу микробите се намажи с някакав антибиотик - напр. Гентамицин на паста, ползвай Safeguard или друг антибактериален препарат, гел за проблемна кожа и тн.
| |
Тема
|
[re: Eниka]
|
|
Автор |
divinora (nepoznata) |
Публикувано | 16.11.01 21:25 |
|
Ne mislia, che hormonite vinagi razvaliat kozata. Za men vazi tochno obratnoto - podobriha ja. Ta ne se znae, mislia, che naistina e nai-dobre kakto kaza niakoi predi men, da si napravish izsledvanija, da vidish na kakvo se d'lzi - t.e. da izkorenish problema iz osnovi
| |
Тема
|
|
|
Автор | kika (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.11.01 10:35 |
|
ako na tezi godini imash vse ochte pupki, triava da sa na hormonalna osnova. Nikakva kozmetika ne pomaga i kolkoto i dobra higiena da imash, pak ima pupki. Ako mojesh si napravi hormonalni izsledvania. Nai efikasnite hormonalni hapcheta koito regulirat cikula i deistvat mnogo dobre protiv pupkite i maznata kosa sa hapchetata Diane 35. No vnimavai, te sa efikasni samo ako problema ti e hormonalen. Ako niamash takav, moje samo beli da si donesech; Ta nai dobre da otidesh pri endokrinilog...
| |
|
|
|
|