Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:44 08.07.25 
Религия и мистика
   >> Конспиративни теории
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема 911нови  
Автор dnaunseq (член)
Публикувано12.07.13 14:18

Това е най-интересната версия.

Тема Re: 911нови [re: dnaunseq]  
Автор oтБpaxмaн (на Брахман)
Публикувано04.08.13 00:44

В отговор на:

Автор: dnaunseq
Тема: Re: 911

Това е най-интересната версия.

Какво искаш да кажеш с думите "най интересна"??? Не знам? Искаш да кажеш че 11 септември си е чисто и просто атака на Алкаида и всички теории за конспирация са идиотски? Както тази за разрушаване на Близнаците със атомни бомби??? Не знам какво искаш да кажеш наистина?

Хехеехе това е важно!!!! Димитри Калезов се пише уж руснак но в същност е руски ЕВРЕИН. Изпълнява специална БОЙНА задача, просто дискредитира истинските факти които уличават. Той казва доста истини, но в същото време и говори глупости. Например абсолютна истина е че сграда номер 7 е била използвана като команден център, от където е било извършено контролираното взривяване и разрушаване на Близнаците. Така както го казва въпросният Калезов, кой знае как му е истинкото име? Сигурно някой Моше.. В същото време той се прави на идиот като "доказва" че Близнаците били разрушени с атомни бомби??? Еее дори и малките деца като го слушат знаят че това е пълна глупост. Но нито децата, нито повечето от възрастните знаят че той е в същност руски евреин подучен да дискредитира.

Тема Re: 911нови [re: oтБpaxмaн]  
Автор silver.moon (strahoten)
Публикувано04.08.13 11:52

Димитри Калезов се пише уж руснак но в същност е руски ЕВРЕИН. Изпълнява специална БОЙНА задача, просто дискредитира истинските факти които уличават

ти нещо шаман ли го раздаваш или имаш инфо от най висше ниво ? От къде знаеш къФ е този пич ?
щото шаманството го остави на мен, ти си Псолютен бегинър.

"Ако веднъж си решил, че имаш нужда от меч, носи го цял живот" Конфуций

Автор dnaunseq (член)
Публикувано04.08.13 14:28

Да, аз нали дадох един метод за проследяване на еврейските фамилии и ако ти си проверил в базата данни, неговата фамилия излиза еврейска. Но това нищо не значи, важното е че информацията е интересна. Версията ми се струва по-реалистична (вероятно все пак примесена с дезинформация). Според мен чрез взривяване с някакво специално взривно вещество, което трябва да се разположи на ужасно много места по стоманените греди просто няма как да стане.

Сега по-важното е какво е постигнато с атентата:

а) консолидиране на Pax Americana, отиваме да вземем един петрол, играем яко и т.н. (имаме тайна, която само ние знаем и ако я кажем ще загазим, ние сме военни и имаме отговорности и т.н.).

б) по-дълбоки процеси на разложение и недоверие в американската било научна, било професионална общност, която ще започне да се пита дали тази дезинформация и манипулация не отива твърде далеч.

Ако е а), то постига краткосрочни или средносрочни ефекти - една война, едно закрепване на положението и т.н. Ако е б), то последствията може да са по-дългосрочни и може не Америка да има интерес, ами примерно мултинационалните компании (те ще кажат - ето виждате как Америка сгафи яко, можете да разчитате само на корпорациите).

Но ако държавните основи на Америка са атакувани от група транснационални компании, държавата също няма да излезе да си признава, да говори за загуби и т.н.

Целия парадокс се състои в това - кой ще посмее да атакува Америка? Явно някой луд, ако мислим за традиционните играчи? Алтернативата е или да има 2 групировки вътре в САЩ или пък целият номер наистина да се играе с цел безпрекусловно следване на стратегията на Щатите за интересите им по света (няма никаква по-дълбока мистерия, просто е направено заради петрола на Ирак и долара). Обаче все ми се струва, че дори завладяването на ресурси по света да е много важно, то разпределянето на тези ресурси създава поне толкова крамоли, така че може това да е породило 9-11 (все пак нали Севера срещу Юга на времето е била реална война).

ПП: 9-11 се случва скоро след краха на дот-ком балона. Някои могат да кажат, че целта е била стимулиране на икономиката с една военна кампания, омекотявайки последствията от спукания балон. В същото време явно спукването на балона не може да не е породило недоволство сред собствениците на тези "изтрити" пари. Едновременно с това Саддам иска да продава петрола си в евро. За да се отреагира и на 3-те точки може да е решено да се предприеме драстична стъпка.

Автор silver.moon (strahoten)
Публикувано04.08.13 14:40

алелелей

ся ако проследя по твоята логика и моето фамилно име, като нищо ще изляза индианец..

следвай линията - всичко е пари .......

"Ако веднъж си решил, че имаш нужда от меч, носи го цял живот" Конфуций

Тема Re: 911нови [re: silver.moon]  
Автор dnaunseq (член)
Публикувано04.08.13 14:57

Няма лошо. Според една (конспиративна) теория пък, всеки човек при раждане се записвал в един списък при папата.

ПП: Аз лично не гарантирам дали е сериозно.

Автор dnaunseq (член)
Публикувано04.08.13 14:59

По тангентата: Между другото мисля, че саудитците нямаха нищо против махането на Саддам. Саудитците също имат много капитали инвестирани в САЩ. Тях не можем да ги разделяме напълно, при толкова вложения. Бин Ладен пък е "символичен", даже името му е свързано с големи корпорации (обаче може да е искал да се развива "още по-свободно"). Ако е бил набутан като част от други корпоративни играчи при дот-ком балона, той вече не действа като мюсюлманин от централната линия на саудитците, ами по другата линия, на корпоративен играч, който иска пълна свобода за своите капиталистически начинания, а не да му подливат водата. Ама това същото могат да го искат и други групи в САЩ, те не са ли загубили пари при дот-ком балона или да са били стопирани по различни начини. Определено мисля, че имаме вътрешно противоборство вътре в САЩ, което се транслира в противоборство и в Саудитска Арабия или в други точки на света. Защото Бин Ладен ако действа като "свободолюбив мафиот", нали го е видял от други големи и утвърдени играчи по света.

Ако намесим интересите на англо-саксонци, араби, евреи и това, че всяка от тези групи може да сключва секционни съглашения с другите, става сложно. Освен това имаме католици, руснаци. Друга линия на разделение са републиканци (консервативни, монархии, шейхове, английско влияние, корпорации) срещу либерали (френско влияние, голяма държава, революционери, вечни борци за нещо). Обаче американската стратегия на разпространение вероятно включва както либерални, така и републикански елементи в едновременна смес.

Публикувано04.08.13 20:35

В отговор на:

Версията ми се струва по-реалистична (вероятно все пак примесена с дезинформация). Според мен чрез взривяване с някакво специално взривно вещество, което трябва да се разположи на ужасно много места по стоманените греди просто няма как да стане.

Би ли обяснил защо ти се струва по реалистична? Например нали ще има радиоактивност. Това може да се открие веднага. Второ ако се сложи в основата атомна бомба, близнаците ще хвръкнат във въздуха заедно с всичко наоколо и няма да паднат в основата си така както е станало сега.

Какво те смущава варианта с "някакво специално" взривно вещество?

Сега по-важното е какво е постигнато с атентата:

И на това ще се спрем в темата.

Автор dnaunseq (член)
Публикувано04.08.13 22:41

Струва ми се, че с взрив просто няма как тази стомана в значителна степен да изчезне*, нито да се избегнат отломки или пък падането да е толкова гладко. Колкото до радиактивността, то все пак взривът е подземен, а шоковата вълна е тази, която разрушава сградата нагоре. Както и да е, точният начин на разрушаване не е най-важен според мен.

Публикувано04.08.13 23:46

В отговор на:

Както и да е, точният начин на разрушаване не е най-важен според мен.

Точният начин на разрушение е важен защото ако не се знае как е станало, тогава хората няма да вярват.

Не е възможно подземен ядрен взрив да разруши само една единствена сграда. Той ще разруши много сгради и не по тотзи начин по който са разрушени. Освен това, той ще бъде зарегистриран веднага, а подобни регистрации няма. Службите за наблюдение на земни трусове са изцяло на страната на истината. Това са все учени които имат връзки с други учени и т.н. и те са им дали точни сведения. Всичко е събрано и сложено да се гледа. Може да видиш сам. Зарегестрирани са ударите на самолетите, зарегистрирани са и падането на сградите.

Освен това има много разтопен метал. От къде е дошъл този разтопен метал? Отговора е че е от Нанотермита. Нанотермита е взрив който е образуван от Алуминиеви частици специално направени на изключително малки НАНО размери. Казва се Термит защото действа различно от обикновеният взрив! Действа чрез взрив и висока температура. По този начин може да се срежет за хилядни части от секундата дори най дебелите танкови брони! Нанотермита прави по слаба ударна вълна от обикновените взривове и затова е по безшумен.

Цялата тази теория с атомни взривове е предназначена да отвлече вниманието на хора от истината. А истината е че всичко е станало чрез контролирано бутане със взрив. Не един а много, етеж по етаж.

По начина по който говориш и пишеш си личи че хабер си нямаш от тази история. За твоя радост или съжаление не знам, но има достатъчно материал, достатъчно клипове със свидетели, достатъчно хора са се занимавали с това и всичко е далеч далеч по ясно. Доста неща се публикуват, известни хора, известни учени, известни специалисти в тези области се изказват и правят анализ. Има свидетели, има снимки, има данни, има лабораторни изследвия които доказват че е използван НАНОТЕРМИТ! Има и достатъчно прах останал около местото и просто няма как да го махнат и поради това няма как да отрекат фактите. Нито пък може да говорят глупости, защото хората на които говорят са известни учени. Ако говорят на мен и на теб, може да ни заблудят но няма как да заблудат учените. Например един идиот каза че алуминиевите частици които се намират в праха са резултат от корпуса на самолета. Добре ама това не минава на учените. Минава за мен и за теб. Учените знаят че да се получат нано частици трябва специална технология. Както и да го вариш и печеш самолета, той не може да стане на нано частици... Та ей такива работи....

Аз едва съм започнал да представям нещата сега. Ако не ме банват и ако не затворят форума, ще ти дам достатъчно материал за да се убедиш и ти... Дано да не му хрумне на модератора да затвори форума, и дано ти да имаш търпение да прочетеш и гледаш това което пускам...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.