|
Тема
|
Какво мислите за таз система
|
|
Автор |
Григорий Нанев () |
Публикувано | 14.12.99 00:45 |
|
Решил съм да си купя комп.:
K6-2/300 - 40$
дъно Intel Shuttle 569- $40
видео Permedia2 4 MB - $30
Sb Opti- $10
speakers & mic - $10
64 SDRAM (2 x 32) - $90
HDD 3.2 Quantum - $90
Monitor Packard Bell 15" - $140
Modem Davicom 33.6 - $15
kbd, mouse - $10
case - $15
fdd - $10
----------------------
общо - $500
Вярни ли са сметките?
| |
|
ami biva ama monitora e malko skypichyk.
A osven towa si mislya che e redno da se
obryshta poveche vnimanie na dynata sys
slot1 i syotwetnite procesori
are
| |
|
Мисля, че трябва до поработиш по две неща - дъното и процесора - по-добре вземи Intel Celeron с дъно Intel BX slot 1 (~$50 CPU и ~$50-$90 за дъното) и другото нещо е твърдият диск за толкова пари мисля, че може да се намери с около 1 GB повече. Спокойно можеш да си вземеш и около 8.4-9.1 GB ($95-$120).
Иначе другото смятам, че е добре. Мониторът е много добър, въпреки че ми се струва малко евтин, нf сигурно е от тези с дефектите (изтрит надпис, бледи букви на надписа - това се приема за дефект при свестните производители).
От тук нататък изборът е твой и честито за новия компютър!
Лъчезар Костов
Технически управител
Легиста
| |
|
Ами процесора добре ама за още 20$ можеш да вземеш на 400 или 450 аколо 60-65 са. Пък тея пари можеш да ги спестиш от HDD то , 90 май са множко за 3.2. Моя го давах за 70, хем е на 1 год, и има още две гаранция а и е доста бърз.За пермедията нищо не мога да ти кажа, преди бях с трайдент9750 и бях много доволен от него, нямаше почти никакво 3д ускорение ама работеше чудно, ама мисля че ако потърсиш за тея пари че и по малко межеш да намериш вудо ръш, е разбира се ако ти трябва за игрички. Звуковата карта си струва и аз съм с такава и съм доволен. За колонките не знам, аз съм си на усилвател с по човешки колони. Паметта е добре ама гледай да е 8 нс, или по малко че да ти върви на 100 Мхц. А за процесора виж на капачките им пише честотата на шината, има два модела на 66 и на 100 Мхц, ама както казах по добре вземи поне на 400, няма голяма разлика. За харда вече ти казах какво мисля, а от тоя монитор нямам никакви впечетления, аз съм с CTX и съм доволен. За модема не съм чувал лоши неща ама не са го и хвалили много, тоя трябва да е с чип на роквел. Дъното обаче е слабичко за такава конфигурация от АМД препоръчват миниум шатъл 591, а може и 596. Аз съм с 591 и е добре хем съм на К6-3. За другите неща нямам много представа. Знам че една не лоша мишка е около 5 $, но мойта я взех за 2 и пак горедолу върви.
| |
|
tazi konf. e na 66MHz shina i procesora ti e na max. s danoto, po dobre pomisli za po-novo dano i 100Mhz K62-400. I da ne e Davicom modema - kofti sa
| |
|
Гледай сега !
За процесора - незнам !
За дъното - също! Обаче аз съм с Аладин а един приятел е с Томато 98-100мхз. Разликата ни е само в дъната при него на теста е 68-75 при мен 135-151. Прави си изводите!
Саунда ако не поддържа дос-игри - ще ти се такова майката !
С монитор Пакард Бел съм от 1 година и ми се плаче ужасно ! Сменя си нюанси, замъглен образ, първия ми експлоадира - добре, че беше в гаранция та ми го смениха на момента без проблеми.
Модем-а Дейвиком ми скъса нервите - виж нещо друго на подобна цена. Че при него релетата са за 40 волта а при нас са 55-80. И какво става накрая ти е ясно - няма защо да ти обяснявам.
Ми незнам ! То е ясно - най-добре е човек да си вземе нова система, ама пусти пари !!!!!!!!
| |
Тема
|
Абе едно флопи и CD-rom няма ли да си вземеш
[re: thomass]
|
|
Автор |
Венко () |
Публикувано | 14.12.99 20:20 |
|
А?
| |
Тема
|
[re: Тони]
|
|
Автор |
??? () |
Публикувано | 15.12.99 01:40 |
|
Toni, Davicom s chip na Rockwel zwuchi tochno kato Pentium proizweden ot AMD.
Talk Works ne razpoznava chipove Davicom i trjabva da se izpolzva njakoja po-kofti programa za tel. sekretar. Vzemi si nesto s Rockwell.
| |
Тема
|
[re: thomass]
|
|
Автор |
??? () |
Публикувано | 15.12.99 01:50 |
|
Alooooooooooooo, reletata sa na platkata ne na chipa. Chip s releta njama.
| |
|
за мненията
| |
|
|
|
|