|
Тема
|
Дъна на Intel - някой има ли впечатления?
|
|
Автор |
easy (wanderer) |
Публикувано | 12.03.12 12:05 |
|
Здравейте,
Дъното ми е за ремонт. В гаранция е, но тъй като с компютъра си вадя хляба, предпочитам да го сменя с ново.
Сегашна конфигурация:
Дъно: Asus P8P67-LE
Процесор: i5-2400
RAM: 2x4 GB DDR3 1333 A-Data
Видео: MSI R6850 Cyclone PE
Дискове: 500 GB WD Black SATA 3 + 1 TB WD Blue SATA 3
Кутия CM 690-II Advanced, захранване CM M600.
Процесорът ми не е от К сериите и не се клоква, а и аз с такива неща не се занимавам и няма да се занимавам. Нормално е да взема дъно с H67 чипсет. Изискванията ми са за повече USB портове на задния панел (сегашното е с общо 8).
Спрял съм се на , което според спецификациите отговаря на изискванията ми. Проблемът е, че никога не съм имал вземане-даване с интелски дъна. Може ли някой да каже мнение? Или да предложи друго дъно? Максималният ми бюджет е 200 лв., но е силно желателно да не го достигам.
| |
Тема
|
Re: Дъна на Intel - някой има ли впечатления?
[re: easy]
|
|
Автор |
kилиkaндзep (reborn) |
Публикувано | 12.03.12 18:03 |
|
Дъна като дъна. Бюджетните им модели не са кой знае колко по различни от другите, ако и да са основен доставчик на чипсетове. Съотношението цена/възможности не са от най-добрите според мен. Аз бих взел Gigabite, MSI или Asrock. За тези пари може да се намери и с Z68. От Скай ли трябва да е? За София в момента най-изгодни са цените .
Примерно това:
П.п. Има само 6 USB задни порта, но не е проблем мисля да изкараш повече с такива планки:
Струват около 2 лв бройката.Редактирано от kилиkaндзep на 12.03.12 18:22.
| |
Тема
|
[re: kилиkaндзep]
|
|
Автор |
easy (wanderer) |
Публикувано | 12.03.12 18:35 |
|
Привет.
Тъкмо се заглеждах и аз по Z68 и по-точно това дъно. Малко ме притеснява разположението на SATA портовете горе-долу по средата на платката, иначе изглежда доста прилично. Няма eSATA, но това спокойно ще го компенсирам с кутията (с един порт и един док направо за диск). И ще ползвам един USB hub за допълнителни портове, но този път без самостоятелно захранване (именно предишният ми осакати сегашното дъно).
Иначе предпочитам да е от Скай, чарколяците ги взех преди година от тях, както и лаптоп на щерката. Нямам нерви да бърникам точно сега и да сменям, че както ми е нервно, току-виж съм съсипал нещо. Разликата от десетина лева между фирмите при тези цени е пренебрежима.
Благодаря, май ме убеди. От форума на hardwareBG.com така и не получих съвет. Ще почета ревюта и ще се консултирам утре и с момчетата от фирмата, макар че там ще ме посъветват да взема по-скъпото, естествено.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Naki (Company PC Guy) |
Публикувано | 12.03.12 18:58 |
|
Пита ли във Дата.БГ форумите?
| |
Тема
|
[re: Naki]
|
|
Автор |
easy (wanderer) |
Публикувано | 12.03.12 19:12 |
|
Не, и няма да питам. Ориентирам се към съвета на киликандзер. Утре ще проверя дали го имат налично и ще решавам.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Mixy (@#$%^) |
Публикувано | 13.03.12 21:09 |
|
Почти всички дъна в офиса са Intel - 100% надеждни и безотказни.
Mixy
| |
Тема
|
|
|
Автор |
tuff slim (старо куче) |
Публикувано | 14.03.12 20:50 |
|
минал съм през какви ли не дъна, по-добро от интелското не съм имал
ПС това ASUS не искам да го чувам, само ядове...Редактирано от tuff slim на 14.03.12 20:59.
| |
Тема
|
[re: tuff slim]
|
|
Автор |
easy (wanderer) |
Публикувано | 14.03.12 23:55 |
|
Точно този ASUS или по принцип?
Защото моето дъно си отиде от неизправния контакт, към който беше вързано захранването на USB хъб. Иначе си работеше абсолютно прилично. И продължи да деяни, докато си довърших работата и успях да го сменя. А това беше повече от седмица.
Между другото, смених го пак с дъно от същата марка. Просто вдругиден трябва да се хващам отново на работа, а интелското трябваше да го чакам. От ASRock в крайна сметка се отказах.
Следващата машина ще я пробвам с интелско дъно от любопитство. Само че смятам да изчакам следващия или по-следващия сокет. И без това забелязвам, че прескачам по един.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
tuff slim (старо куче) |
Публикувано | 16.03.12 00:18 |
|
По принцип. Няколко дъна заминаха малко след като им изтече гаранцията. Интелското бичи без прекъсване 4 години вече без проблеми
| |
Тема
|
[re: tuff slim]
|
|
Автор | divaneto (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.05.12 00:44 |
|
идиот !
Вземи си интелското и забравяш за проблеми
| |
|
|
|