Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:54 16.11.24 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Тема Дъна на Intel - някой има ли впечатления?нови  
Автор easy (wanderer)
Публикувано12.03.12 12:05

Здравейте,
Дъното ми е за ремонт. В гаранция е, но тъй като с компютъра си вадя хляба, предпочитам да го сменя с ново.

Сегашна конфигурация:
Дъно: Asus P8P67-LE
Процесор: i5-2400
RAM: 2x4 GB DDR3 1333 A-Data
Видео: MSI R6850 Cyclone PE
Дискове: 500 GB WD Black SATA 3 + 1 TB WD Blue SATA 3
Кутия CM 690-II Advanced, захранване CM M600.

Процесорът ми не е от К сериите и не се клоква, а и аз с такива неща не се занимавам и няма да се занимавам. Нормално е да взема дъно с H67 чипсет. Изискванията ми са за повече USB портове на задния панел (сегашното е с общо 8).
Спрял съм се на

, което според спецификациите отговаря на изискванията ми. Проблемът е, че никога не съм имал вземане-даване с интелски дъна. Може ли някой да каже мнение? Или да предложи друго дъно? Максималният ми бюджет е 200 лв., но е силно желателно да не го достигам.

Тема Re: Дъна на Intel - някой има ли впечатления? [re: easy]  
Автор kилиkaндзep (reborn)
Публикувано12.03.12 18:03

Дъна като дъна. Бюджетните им модели не са кой знае колко по различни от другите, ако и да са основен доставчик на чипсетове. Съотношението цена/възможности не са от най-добрите според мен. Аз бих взел Gigabite, MSI или Asrock. За тези пари може да се намери и с Z68. От Скай ли трябва да е? За София в момента най-изгодни са цените

.

Примерно това:

П.п. Има само 6 USB задни порта, но не е проблем мисля да изкараш повече с такива планки:

Струват около 2 лв бройката.

Редактирано от kилиkaндзep на 12.03.12 18:22.

Тема Re: Дъна на Intel - някой има ли впечатления?нови [re: kилиkaндзep]  
Автор easy (wanderer)
Публикувано12.03.12 18:35

Привет.

Тъкмо се заглеждах и аз по Z68 и по-точно това дъно. Малко ме притеснява разположението на SATA портовете горе-долу по средата на платката, иначе изглежда доста прилично. Няма eSATA, но това спокойно ще го компенсирам с кутията (с един порт и един док направо за диск). И ще ползвам един USB hub за допълнителни портове, но този път без самостоятелно захранване (именно предишният ми осакати сегашното дъно).
Иначе предпочитам да е от Скай, чарколяците ги взех преди година от тях, както и лаптоп на щерката. Нямам нерви да бърникам точно сега и да сменям, че както ми е нервно, току-виж съм съсипал нещо. Разликата от десетина лева между фирмите при тези цени е пренебрежима.

Благодаря, май ме убеди. От форума на hardwareBG.com така и не получих съвет. Ще почета ревюта и ще се консултирам утре и с момчетата от фирмата, макар че там ще ме посъветват да взема по-скъпото, естествено.

Тема Re: Дъна на Intel - някой има ли впечатления?нови [re: easy]  
Автор Naki (Company PC Guy)
Публикувано12.03.12 18:58

Пита ли във Дата.БГ форумите?

Тема Re: Дъна на Intel - някой има ли впечатления?нови [re: Naki]  
Автор easy (wanderer)
Публикувано12.03.12 19:12

Не, и няма да питам. Ориентирам се към съвета на киликандзер. Утре ще проверя дали го имат налично и ще решавам.

Автор Mixy (@#$%^)
Публикувано13.03.12 21:09

Почти всички дъна в офиса са Intel - 100% надеждни и безотказни.

Mixy

Автор tuff slim (старо куче)
Публикувано14.03.12 20:50

минал съм през какви ли не дъна, по-добро от интелското не съм имал

ПС това ASUS не искам да го чувам, само ядове...

Редактирано от tuff slim на 14.03.12 20:59.

Тема Re: Дъна на Intel - някой има ли впечатления?нови [re: tuff slim]  
Автор easy (wanderer)
Публикувано14.03.12 23:55

Точно този ASUS или по принцип?
Защото моето дъно си отиде от неизправния контакт, към който беше вързано захранването на USB хъб. Иначе си работеше абсолютно прилично. И продължи да деяни, докато си довърших работата и успях да го сменя. А това беше повече от седмица.
Между другото, смених го пак с дъно от същата марка. Просто вдругиден трябва да се хващам отново на работа, а интелското трябваше да го чакам. От ASRock в крайна сметка се отказах.
Следващата машина ще я пробвам с интелско дъно от любопитство. Само че смятам да изчакам следващия или по-следващия сокет.

И без това забелязвам, че прескачам по един.

Автор tuff slim (старо куче)
Публикувано16.03.12 00:18

По принцип. Няколко дъна заминаха малко след като им изтече гаранцията. Интелското бичи без прекъсване 4 години вече без проблеми

Тема Re: Дъна на Intel - някой има ли впечатления?нови [re: tuff slim]  
Авторdivaneto (Нерегистриран)
Публикувано29.05.12 00:44

идиот !

Вземи си интелското и забравяш за проблеми

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.