|
Тема
|
Появи се проблем при четенето на харддиска...
|
|
Автор |
Ghanima (Мис Моралистка) |
Публикувано | 15.01.11 19:14 |
|
Оня ден си фраснах лаптопа, той започна да се бави адски много. Преинсталирах, инсталирах драйвъри и рестартирах, за да затвърдя настройките - дотук проблем точно с тези дейности няма. И като рестартирах, ми се появи този надпис на черен екран - появи се грешка при четенето на хардиска, натиснете ctrl+alt+delete, за да рестартирате. И повече не ще да се маха.
Къде мога да го дам, за да видят дали проблемът е в харда или само във връзката към него (кабели ли, какво, и аз не знам какво е)?
Отворих някои капаци на лаптопа, хардискът не изглежда повреден, вентилатор и рам също, но капака върху връзката на харда с останалата част на лаптопа не можах да го махна и не знам какво е там. Иначе другото е наред, няма прекъснати кабелчета, няма драскотини, отчупени неща или други щети.
Извинявам се за идиотското обяснение.
ПС Какво е дъмпинг на физическата памет?
пол - Ж
*Подпис*
| |
Тема
|
Re: Появи се проблем при четенето на харддиска...
[re: Ghanima]
|
|
Автор | pи (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.01.11 19:30 |
|
Дъмпинга на физическата памет е "моментна снимка" на съдържанието и върху друг носител. Обаче това няма да ти помогне. Диска може и да е с повредена повърност на плочите от удара, може да са прекъснати връзки на интерфейса му към дъното, може и самото дъно да се спука. Това са само най-вероятните предположения! Но са САМО ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ! Най-добрия вариант е да го носиш на специалист или сервиз иначе най-лесното което можеш да направиш е да намериш тестов софтуер за твоята марка диск и с него да опиташ, но гаранция няма.
| |
Тема
|
[re: pи]
|
|
Автор |
Ghanima (Мис Моралистка) |
Публикувано | 15.01.11 19:39 |
|
Ок, може ли някой да ми препоръча къде да го дам?
пол - Ж
*Подпис*
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
Публикувано | 15.01.11 20:01 |
|
В турската баня...
"Колко мъка има по този свят, Господи..."
Лаптопи, компютри и подобна електронна техника се дават на ремонт в сервизи за тази цел, например в "Мултирама", но има още стотици други малки сервизчета...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
tuff slim (пристрастен) |
Публикувано | 17.01.11 18:24 |
|
повечето лаптопи имат някакъв вид hard drive test в BIOS-a. Пусни го да видиш какво ще покаже и тогава вземи решение какво да правиш.
| |
|
|
|
|