Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:21 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Тема Проблем с входа на ланкартата на Лаптопнови  
АвторKoцe (Нерегистриран)
Публикувано14.12.10 17:25

Здравейте.
Вчера без да искам дръпнах силно лаптопа и кабела за интернета излезе.Опитах се да го сложа,но се оказа че двете малки краченца които застопоряват буксата са се счупили.Въпроса ми е може ли да се смени входа или някакъв друг вариант понеже лаптопа е на няколко месеца.Сега като поставя кабела той влиза и има нет,но много лесно излиза.Не искам безжичен.Благодаря предварително.

Тема Re: Проблем с входа на ланкартата на Лаптопнови [re: Koцe]  
Автор Xoлдън (стипендиант)
Публикувано14.12.10 17:42

Всичко може,но струва пари.

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!

Тема Re: Проблем с входа на ланкартата на Лаптоп [re: Xoлдън]  
Публикувано14.12.10 18:36

Много ти благодаря за помоща и толкова изчерпателния отговор.Много ми помогна.

Автор skybeamer (непознат)
Публикувано15.12.10 01:41

По принцип буксата може да бъде сменена но това няма да се извърши гаранционно! щом искаш да си с кабел има външни лан карти де на USB де на PCMCIA или на express card. Купуваш такава и работиш с нея. А инъче тя ланката си е здрава има го и циганския вариант да вкараш кабела и да натъпчеш клечна за зъби да се не вади

На предишния ми лаптоп беше счупена точно така буксата и аз си я смених но то си е свързано с доста работа и инструменти като духалка за горещ въздух и т.н. Както е казал колегата "Всичко може но струва пари"

Тема Re: Проблем с входа на ланкартата на Лаптопнови [re: skybeamer]  
Публикувано15.12.10 02:47

Много ти благодаря понеже точно това исках да разбера дали има вариант с външна карта и дали евентуално може да се смени буксата.

Автор Диaн (uguoT)
Публикувано15.12.10 11:20

ето това би трябвало да спаси положението:

не е задължително да пазаруваш от китайците - има ги по компютърните магазини, техно-нещо-си, Конрад. Мисля че най-добра цена имаше в Конрад (Щайнбергер ). По спомени е около 10 лева.

Ако го ползваш най-голям проблем ще имаш с USB ако го закачиш директно - чудесията е прекалено дълга а кабела е тежък и може да изкъртиш някой порт - за това ако го ползваш най-добре през USB-хъбче или удължител. Най-простото е с Wi-FI и някой да ти настрои рутера така че да ти дава нет само на теб а не и на половината квартал.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Автор Tsveten (непознат)
Публикувано16.12.10 16:13

Чопчето , което реално застопорява е от горната страна на мъжкия куплунг (този от към кабела ) и се е счупило и то - разгледай го по внимателно . Това е бял кахър , просто трябва да си щракнеш нов куплунг на кабела . А двете пластинки от страни на женския просто центрират , но профила на куплунга е такъв ,че и без тях няма накъде да бяга.

Тема Re: Проблем с входа на ланкартата на Лаптопнови [re: Tsveten]  
Публикувано16.12.10 16:45

На самия лаптоп се счупиха.Има две много малки ушенца който трудно се виждат точно те се счупиха.В понеделник ще го откарам да ми кажат дали си заслужава да се оправи или да мина на варианта с външна карта.Благодаря на всички за помоща.

Автор AliBabach (heavy drinker)
Публикувано17.12.10 00:01

В крайна сметка, винаги можеш да го застопориш с една клечка. Грозно е, но върши работа.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.