Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:11 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Какъв хард диск да си купя?нови  
АвторHDD (Нерегистриран)
Публикувано27.11.09 09:09

Препоръчайте какъв нов хард диск да си купя за моя компютър.
В момента имам инсталиран: HDT722516DLA380(160GB).
Марка,модел,да е с нисък шум при работа,бърз, с капацитет около 320GB,цена около 100лв.
На новия ще е инсталирана ОС и програмите,а стария ще се използва за съхранение на документи,видео,музика.

Тема Re: Какъв хард диск да си купя?нови [re: HDD]  
Автор skydriver (казанлъшкия)
Публикувано27.11.09 17:59

Виж тук>/www.zonacomp.com/index.php?m=320&lang=1&cat_comp=100&comp_klas=1

Автор Диaн (uguoT)
Публикувано27.11.09 18:12

Какъв трябва да е интерфейса на диска? ATA? SATA1? SATA2? Ако не знаеш кажи какво ти е дъното защото понякога поддържат 2-та стандарта а дисковете със SATA интерфейс са по-евтини.

Нищо лично но като гледам ценовата листа която е предложена ми се струва леко надута. Пролетта взех 500 гига Хитачи SATA2 за около 85 лева.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Публикувано27.11.09 21:46

Нашия приятел може би има предвид: Hitachi 160GB 7.2K SATA Hard Drive 0A31347 / HDT722516DLA380

Редактирано от skydriver на 27.11.09 21:51.

Тема Re: Какъв хард диск да си купя?нови [re: skydriver]  
АвторHDD (Нерегистриран)
Публикувано28.11.09 09:11

Нашия приятел може би има предвид: Hitachi 160GB 7.2K SATA Hard Drive 0A31347 / HDT722516DLA380

Tочно това имам в предвид. hitashi,160GB SATA Hard Drive:

АвторHDD (Нерегистриран)
Публикувано28.11.09 09:22

Tочно това имам в предвид. hitashi,160GB SATA Hard Drive:

http://www.nextag.com/Hitachi-Deskstar-T7K250-160GB-85933211/specs-html

Публикувано28.11.09 15:38

Заложи отново на Хитачи.Добри са дисковете.Остава само да намериш на добра цена.Мисля,че 80 лв за 320 GB не е лошо.Пообиколи магазините или се свържи с някой компютърен специалист който има отстъпки на едро.

Тема да допълня...нови [re: skydriver]  
Автор Диaн (uguoT)
Публикувано28.11.09 18:33

Та ще се купува диск... По принцип най-доброто е като си набележиш каво точно ти харесва най-верятно SATA2 поради ниската цена и по-вискоката скорост на трансфер. После го пускаш на гугъла и четеш какво са изписали хората. После се ориентираш към фирма (пак във гугъла проверяваш дали има проблеми с гаранцията че има тук такива постове) и се задава въпроса "има ли гаранция и при какви условия важи" мисля че на хитачитата беше 36 месеца, което не е малко, преди да дадеш парите.

Та така като гледам там от където съм купил моя за 320 гига:
Hitachi 320GB 7200 16MB SATA2 53,96 $
за 500:
Hitachi 500GB 7200 SATA2 16MB 59,56

Замисли си дали 15 лева си струват разликата.

До колкото се сещам посочените цени са без ДДС, та вземаш си касова бележка, гаранционна карта, преди да платиш хубаво четеш ситните букви (гаранцията важи само ако е монтиран в специализиран сервиз или нещо от сорта тогава носиш компа те да го сложат), После касовата бележка и гаранционната карта се поставят в плик, лепят се от вътрешната страна на кутията... и се наслаждаваш на придобивката.

Тема Re: да допълня... [re: Диaн]  
АвторHDD (Нерегистриран)
Публикувано29.11.09 09:44

Да, Мисля да взема Hitachi 500GB 7200 SATA II 16MB. Цена с ДДС-87.46лв.
А дали за монтажа и разделянето на новия диск трябва допълнително заплащане?

Тема Re: да допълня...нови [re: HDD]  
Автор Диaн (uguoT)
Публикувано29.11.09 10:56

Допълнителното заплащане е въпрос на фирмена политика или човечността на продавача. При мен го монтираха, разделиха на дялове и форматираха безплатно защото политиката на фирмата е "даваме работещ продукт, защото има много пишман-майстори и не искаме проблеми с гаранцията" и избягват да продават "насипно".

Все пак провери за отзиви в нет-а както за диска така и за фирмата от която го купуваш после да не се жалваш че са ти отказали гаранцията (дано да не се стига до там) по някакъв формален повод. Ако ще купуваш по нет-а с куриер... тук имаше един дето се жалваше че диска който му е докаран въобще не е тръгнал, и после са му отказали гаранция защото е изтърван или ударен а от фирмата куриер казват че е била здрава опаковката и т.н.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.