|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
нов компютър
|
|
Автор | няkoй (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.09.09 20:55 |
|
купих си нова щайга с дъно AS Rock A770DE+ и имам проблем при инсталиране на операционната система. При стартиране тръгва да буутва на черния екран и изписва :
"STARTING CALDERA DR-DOS"
след което изписва екран и половина с глупости
и ми изкарва нов екран най отдолу на който пише:
caldera dr-dos 7.03
[dr-dos] A:\>
и ме чака да напиша нещо ...
в менюъла пише за да инсталирам ХР да вляза в биос -> Advanced settings ->
IDE Configuration
след което !!! "Set the "SATA Operation Mode" to [IDE]"
е да обаче опцийте за сетване са само:
[NON-RAID]
[RAID]
[AHCI]
а опция [IDE] няма
тва некви системни дискети ли ми иска или какво ?
| |
Тема
|
Re: нов компютър
[re: няkoй]
|
|
Автор |
AliBabach (heavy drinker) |
Публикувано | 18.09.09 23:39 |
|
Желателно е да имаш CD с операционната система която искаш да инсталираш, както и от същият тоз BIOS да зададеш да зарежда от CD-то, щото по вещите ти описания стават ясни 2 неща:
1. Зарежда ти ОС от харда
2. Нищо не разбираш и надали ще се справиш нататък без чужда помощ
| |
|
Да, бе, трябва да boot-неш от CD-то, на което ти е XP-то.
| |
Тема
|
[re: AliBabach]
|
|
Автор |
naki (Company PC Guy) |
Публикувано | 20.09.09 16:30 |
|
Аха, ясно, значи А:\ му е харда, аз пък мислех, че А:\ е флопи...
| |
Тема
|
[re: naki]
|
|
Автор |
AliBabach (heavy drinker) |
Публикувано | 20.09.09 17:50 |
|
nAki, ти може да си мислиш каквото искаш, проблема на незнаещите е, че мислят на базата на това което не знаят.
Прочети малко, пообиколи някоя и друга фирма и ще разбереш, че от близо 2 години нито един компютър не се продава с Флопидисково устройство, освен ако изрично някоя баба Счети не си го поиска.
А това каква буква е написал горепитащият хептен пък не е от значение.
Ти обаче продължавай да мислиш, ако не си подобриш оросяването на мозъка, поне хемороиди ще завъдиш от напъване.
| |
|
Е, не знам... аз флоп-флоп нямам. Прозорците монтирам като настроя да ми рита от сидито, ритам, монтирам, рестартирам, настройвам да ми рита от твърдата шайба, и туй-то.
| |
|
Ти,дето си все още без хемороиди, или си мислиш,че си без такива, случайно да си си инсталирал системата на "А" partition??? Да си чувал някога,че буквата А е запазена за определен вид хардуер? Или през това време си сукал от цицата на майка си
| |
|
1. Сложи инсталоционното СD на Windows XP в оптичното си устройство.
2. При стартиране на компютъра натисни F11 (почни да чукаш по него, за да не изпуснеш момента)
3. От излязлото меню избери "Boot from CD/DVD" и си следвай стандартните процедури за инсталация.
| |
|
2. При стартиране на компютъра натисни F11 (почни да чукаш по него, за да не изпуснеш момента)
Абе лесно е да се каже... ама това F11 при мен е F8. На сестра ми на компа е ESC...
как така при вас няма да е F11?! това на нищо не прилича - сменяйте си компютрите с такива като на канзерчо.
rust in peace
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|