|
Тема
|
Няма POST-бипкане
|
|
Автор |
1639 (новак) |
Публикувано | 13.09.09 23:31 |
|
Иначе компютъра работи ОК, обаче при включване не издава характерния звуков сигнал. Честно казано, досега изобщо не съм обръщал внимание на това, и не мога да кажа дали е така от скоро или винаги е било така. Спомням си обаче, че ми се е случвало да бъркам вътре и изведнъж компютъра да започне да вие много силно, но не от тонколоните (случвало ми се е и да причиня искри по видеокартата, но това е друг въпрос).
Когато включа PC-то, просто започва да работи, вентилаторите, OS... всичко. Обаче POST-звуци няма...?
| |
Тема
|
Re: Няма POST-бипкане
[re: 1639]
|
|
Автор |
Диaн (uguoT) |
Публикувано | 14.09.09 09:22 |
|
При някои дъна "пищялката" е на самото дъно, други разчитат че на дъното няма пищялка а се включва допълнителна която седи на кутията а при 3-ти с джъмпер се избира коя от 2-те пищялки да работи. Вече дали има вариант за изключване от биоса не се сещам - така че провери дъното има ли си собствена пищялка, ако няма кутията има ли и дали е включена. Вече другия вариант е да имаш преместен джъмпер.
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"
| |
Тема
|
|
|
Автор | 4O4 (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.09.09 10:34 |
|
Погледни в BIOS, при някои дъна пищенето може да се включва и изключва.
| |
Тема
|
[re: 4O4]
|
|
Автор |
1639 (новак) |
Публикувано | 17.09.09 15:07 |
|
`бе не знам. Не бипка и туй то. Гледах в биоса -- нищо. Гледах по дъното -- нищо. Иначе работи като пушка. Обезпокоително е, ако е изгорял спийкъра, ама какво да го правя. Или пък може да е такова дъно, което ако не засече никакви проблеми да не издава никакви звуци.
Ще пробвам да включа PC-то без различни компоненти (примерно с извадена рам), пък ще видим. Ако и тогава не издава сигнал -- вероятно му е изгорял speaker-а.
| |
Тема
|
|
|
Автор | 4O4 (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.09.09 10:26 |
|
Реших да потърся в мрежата информация за твоя случай и май не намерих нищо особено, но пък попаднах на това:
Реших да го пусна тук, защото според мен е много полезно. Има и други блок-схеми на този адрес:
| |
Тема
|
[re: 4O4]
|
|
Автор |
1639 (новак) |
Публикувано | 18.09.09 10:52 |
|
10x