Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:11 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Тема Няма POST-бипканенови  
Автор 1639 (новак)
Публикувано13.09.09 23:31

Иначе компютъра работи ОК, обаче при включване не издава характерния звуков сигнал. Честно казано, досега изобщо не съм обръщал внимание на това, и не мога да кажа дали е така от скоро или винаги е било така. Спомням си обаче, че ми се е случвало да бъркам вътре и изведнъж компютъра да започне да вие много силно, но не от тонколоните (случвало ми се е и да причиня искри по видеокартата, но това е друг въпрос).

Когато включа PC-то, просто започва да работи, вентилаторите, OS... всичко. Обаче POST-звуци няма...?

Тема Re: Няма POST-бипкане [re: 1639]  
Автор Диaн (uguoT)
Публикувано14.09.09 09:22

При някои дъна "пищялката" е на самото дъно, други разчитат че на дъното няма пищялка а се включва допълнителна която седи на кутията а при 3-ти с джъмпер се избира коя от 2-те пищялки да работи. Вече дали има вариант за изключване от биоса не се сещам - така че провери дъното има ли си собствена пищялка, ако няма кутията има ли и дали е включена. Вече другия вариант е да имаш преместен джъмпер.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Тема Re: Няма POST-бипканенови [re: 1639]  
Автор4O4 (Нерегистриран)
Публикувано15.09.09 10:34

Погледни в BIOS, при някои дъна пищенето може да се включва и изключва.

Тема Re: Няма POST-бипканенови [re: 4O4]  
Автор 1639 (новак)
Публикувано17.09.09 15:07

`бе не знам. Не бипка и туй то. Гледах в биоса -- нищо. Гледах по дъното -- нищо. Иначе работи като пушка. Обезпокоително е, ако е изгорял спийкъра, ама какво да го правя. Или пък може да е такова дъно, което ако не засече никакви проблеми да не издава никакви звуци.

Ще пробвам да включа PC-то без различни компоненти (примерно с извадена рам), пък ще видим. Ако и тогава не издава сигнал -- вероятно му е изгорял speaker-а.

Тема Re: Няма POST-бипканенови [re: 1639]  
Автор4O4 (Нерегистриран)
Публикувано18.09.09 10:26

Реших да потърся в мрежата информация за твоя случай и май не намерих нищо особено, но пък попаднах на това:

Реших да го пусна тук, защото според мен е много полезно. Има и други блок-схеми на този адрес:

Тема Re: Няма POST-бипканенови [re: 4O4]  
Автор 1639 (новак)
Публикувано18.09.09 10:52

10x

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.