Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:17 07.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Тема Видеокарта - BIOS?нови  
Автор xor ()
Публикувано17.07.09 11:17

Видеокарта GF8500.
Работи нормално до момента в който се инсталира драйвера (на картата). След това дава син екран и пълен блокаж. Пробвано е на XP и Виста с оригинални драйвери на производителя.
Предполагам, че BIOS-а е атакуван от вирус, защото и дънната платка беше с повреден BIOS, но там нещата са по-ясни.
Та въпроса ми е: Може ли да и се презапише BIOS-а на видеокартата.
Ако да - някакви напътствия как става това.

Тема Re: Видеокарта - BIOS?нови [re: xor]  
Авторxxl (Нерегистриран)
Публикувано17.07.09 12:15

Едва ли е от вирус-може да е от лошо охлаждане, проблем със захранването на графичния процесор и т.-н. Вирус поразил биоса на видеокартата и изключително екзотично и малко вероятно!

Автор walkman™ (advanced lamer)
Публикувано17.07.09 12:55

>>> Та въпроса ми е: Може ли да и се презапише BIOS-а на видеокартата.
>>> Ако да - някакви напътствия как става това.

А на сайта на производителя не казват ли нещо по въпроса? Ако там има биоси за сваляне - трябва да има и програмка за презаписване, и инструкции.

Тема Re: Видеокарта - BIOS?нови [re: walkman™]  
Автор xor ()
Публикувано17.07.09 16:13

Производителя е XFX.
В сайта им има само драйвери и то ги дават само срещу регистрация.
BIOS не видях.
Мислех си че има някаква отработена процедура по флашване, но доколкото попрочетох BIOS-а е различен за различните производители дори за една и съща карта.
Може би ще трябва да им пиша специално.

Автор lvaylo (Master)
Публикувано17.07.09 16:24

Имах подобен случай при мой клиент, картата работеше, но след инсталация на драйвера windows даваше син прозорец и се рестрартираше. Оказа се че има несъвместимост между дъното и видео картатаю. На други компютри които пробвах картата работеше без проблем, но на това дъно (MSI) не искаше. Човека се приниди да си купи друга, а старата си работи още на друг комютър.
От кога прави така ?
На мен човека ми беше казал, че работела, но доста често е рестартирал компа и с времето ситуацията се влошила

Тема Re: Видеокарта - BIOS?нови [re: lvaylo]  
АвторK. (Нерегистриран)
Публикувано17.07.09 19:39

Аз съм имал случай дъно "Asus P4P800" с "Via" чипсет напълно читаво не искаше по никакъв начин да приеме видео карта "Ati Radeon 9550" на "Gigabite" също напълно читава.оказа се хадуерна несъвместимост. В момента в който качиш драйвера и всичко се срива. Сложихме една "Nvidia" и отнесе земята а въпросното "Ати" и до ден днешен си работи при мен.

Тема Re: Видеокарта - BIOS? [re: xor]  
Автор kилиkaндзep (зелен)
Публикувано17.07.09 23:36

Както вече са ти казали проблема най-вероятно е хардуерен. Най-добре пробвай картата на друго дъно и виж дали ще се държи по същия начин. Аз също имах случай навремето с FX5200, която не се спогаждаше с RAM-a, а на други машини работеше без проблем. Иначе флашването е лесна процедура.
Трябва ти

и . Ето това са .

П.п. Абсолютно задължително прави бекъп на оригиналния BIOS преди да флашваш. Може да се флашва и с BIOS за същата карта от друг производител или с предварително моднат BIOS, но задължително чиповете на паметта трябва да са еднакви.

Тема Re: Видеокарта - BIOS?нови [re: kилиkaндзep]  
Автор xor ()
Публикувано20.07.09 09:27

Отговарям на последния пост, но благодаря на всички отзовали се.
Случая описан от lvaylo е идентичен с моя проблем.
Дъното е k9n-neo на MSI.
Работата е там, че тази конфигурация е работила повече от 2 години без проблеми. По компютъра не е сменяно нищо преди да се появи проблема.

Насочих се към BIOS-а защото и BIOS-а на дъното не беше наред, май?
Надписите при стартиране ги изкарваше с правописни грешки.
Вече смених (ъпдейтнах) BIOS-а на дъното, надписите се оправиха, но проблема с видеото си остана същия.
Вече писах на XFX да видим какво ще кажат и те.
Оставам отворен за нови хипотези...

Автор lvaylo (Master)
Публикувано20.07.09 12:24

Btw, проблема наистина беше във видео картата и по точно в биоса и, какъв точно незнам, но си имаха спречкване с въпросното дъно na MSI, даже в една компютърна фирма мой познат, който работи в сервиза ми каза, че картата има проблем с биоса.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.