|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
HP реновиран/ремаркетиран ???
|
|
Автор |
gli (минаващ) |
Публикувано | 12.03.09 20:17 |
|
Прави ми впечатление , че пазара на 17 инчови лаптопи се "наводни" с тази марка - серия dv 9000.
Тази вечер загледах една такава машинка - оказа се че е с прилични характеристики , прилична цена ,12 м гаранция и ДВА HD единия 80 другия 120 GB - продавача ми нахвали това решение като много професионално, но се чудя двата диска няма ли да повишат консумацията на батерията - да натоварят охлаждането???
Какво е вашето мнание за лаптопи с два HD и воообще за този тип оферти - реновиран/ремаркетиран ???
| |
Тема
|
Re: HP реновиран/ремаркетиран ???
[re: gli]
|
|
Автор | nepip (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.03.09 21:00 |
|
mi tova oznachava che ne sa mogli da prodadat proizvedenite broiki ot daden model, ta proizvoditelia e sabral zalezhalata stoka slozhil e po nekoia "ekstra" dopalnitelno i otnovo gi e pysnal na pazara.
obache da ne zabraviame che testovete za savmestimost,proizvoditelnost i t.n. sa praveni za parvonachalnia nabor ot ystroistva i mozhe da se kazhe che neshtata otivat malko na hazard- dali dopalnitelnite charkove podobriavat ili pak naprotiv namaliavat vazmozhnostite na taka sabranata mashina.
po printzip laptopite na HP pozvoliavat slaganeto na dopalnitelen hard disk, ima i drygi proizvoditeli koito predlagat reshenia s dva diska no pak kazvam che kypyvaiki "refurbished" laptop igraesh na toto.
| |
Тема
|
[re: nepip]
|
|
Автор |
gli (минаващ) |
Публикувано | 15.03.09 22:52 |
|
Мислиш ли , че наличието на 2 HDD е + ?
По-скоро си мисля , че е нещо негативно - по-скоро ще потърся вариант с един хард.
| |
Тема
|
|
|
Автор | nepip (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.03.09 11:36 |
|
ako vtoria hard e chast ot "originalnata" konfigyratzia i eventyalno ima RAID kontroler mozhe i da e plius - ot dryga strana korpysa na laptopa e malka kytiika v koiato i bez tova vazdyha e malko ta poveche charkove osobeno dopalnitelno postaveni vinagi sa prechka za toplootdelianeto, osnovno toplootdelianeto stava prez korpysa koito nai-obshto kazano igrae roliata i na radiator i se polychava taka che novia disk shte gree dopalnitelno a niama da ima kak toplinata otdelena ot nego da se razseiva- ili niama da ima dostatachno obdyhvane ili pak niama da ima dostatachno dopirna plosht s korpysa.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
gli (минаващ) |
Публикувано | 16.03.09 16:19 |
|
Благодаря , че оръщаш вничание на моите терзания
Благодаря и че споделяш опита си - това е висша форма на шедрост
Проверих машината , която ме интересува - без контролер е - просто два диска от 120 и 80ГВ - ще си помисля!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Milenn (турист) |
Публикувано | 16.03.09 23:45 |
|
играх си с този модел, прилична играчка за домашно ползване изглежда.
Няма хардуерен РАИД, просто 2 САТА чекмеджета. На един клиент му сложихме 2х500ГБ по негово желание.
неговия имаше дистанционно, ПСМЦИА-експресс, но не и обикновена ПЦМЦИА
и доста ефтино - той май го е платил към 800$ , със един 160ГБ ХДД и 1ГБ РАМ ( докарахме го до 2.5 ГБ РАМ )
доволен е, ама с тия лъскави екрани :) - разочарован е. Като го купувал, изглежда много красив, ама като почне да работи, особено в колата му се налага често, и ужас, блести екрана, дразни
| |
Тема
|
[re: Milenn]
|
|
Автор |
gli (минаващ) |
Публикувано | 17.03.09 00:20 |
|
Явно въпрос на определени нужди и на вкус.
НР -то cmpaq , което ползвам в момента е с матиран екран и за филми в домашни условия не е много добро.Модела, който ми предлагат е с 3Гб РАМ и nvidia 7600
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Milenn (турист) |
Публикувано | 17.03.09 01:05 |
|
ми хубаво. колко му е прилична цената?
само ме притесняват тези малки дискове - тия машинки май не са ги пускали с толкова малки. Да не би с БГ да са му подменили дисковете с нещо наистина боклучево, колкото да се продаде.
Но пък, от друга страна, цената на дисковете толкова падна, че и да го смениш. не е голям проблем. Аз купих 500гб за малко над 100$ наскоро от Buy.com
а за лъскавия екран, на мен направо ми се повръща само като го погледна :)
| |
Тема
|
[re: Milenn]
|
|
Автор |
gli (минаващ) |
Публикувано | 17.03.09 07:06 |
|
Ще ми излезе около 550-560$.
От извесно време разполагам и с външен диск 320ГВ , но ще разуча и това каква марка са ХДД , с които се продава
Благодаря за отзивите!
Леко ме притеснява само дали няма да грее много с двата диска и дали няма да се отрази върху дъното - да "изпляка" така да се каже
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Milenn (турист) |
Публикувано | 17.03.09 18:45 |
|
не вярвам - колегата ми вече над месец го ползва така, и то много интензивно, ако щеше да става нещо, да е станало. А и по дизайн е предвидено, все пак сигурно някой го е сметнал
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|