|
Тема
|
toshiba
|
|
Автор |
bobiboy (непознат
) |
Публикувано | 27.12.08 18:14 |
|
Здравейте! Децата си имат лаптоп TOSHIBA А300-1N8 (подарък от вуйчо им)
Компютъра е без софтуер и драйвери. DVD е SATA и дисковете които съм ползвал до сега не ги познава DVD . Посъветвайте ме какво да направя, как да си направя BOOT диск за SATA ? Как мога да BOOTвам от флашка?
Имам познания по компютри но не съм чак такъв голям "ХАКЕР"
| |
|
И какво като е SATA? Няма различни boot дискове. Задай в BIOS-а първото boot устройство да е DVD-то и си готов.
П.п. И имаш превратна представа за хакерството.
| |
|
Стария ми настолен компютър е със ATA интерфейс на твърдия диск и DVD
широк 80 пинов кабел. А на лаптопа е SATA. няма нужда да влизам в биоса
с F12 избира от къде да BOOTне но не в това е проблема. Развърта диска с програмите за разцепване диска на дялове и форматиране на С но започва да показва грешки за непознат SATA дивайс. само диска на Виста се Бутва но не искам да цепя диска с уиндоса.
Редактирано от bobiboy на 27.12.08 22:02.
| |
Тема
|
Re: toshiba
[re: kилиkaндзep]
|
|
Автор | lz2 (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.12.08 22:30 |
|
Абе Киликанзер....като не знаеш какво е ATA и SATA що спамиш навсякъде по темите?
| |
|
Ами друг път обяснявай по-ясно. Така както си задал въпроса излиза, че неможеш да бутнеш през DVD-то. Погледни на сайта на производителя за необходимите sata драйвери щом в инсталационното ти CD/DVD ги няма. Ако на лаптопа нямаш флопи ето примерно .
| |
|
Ти като си с претенции, че не спамиш да беше казал на човека какво да направи. Що спамиш?
| |
Тема
|
Re: toshiba
[re: bobiboy]
|
|
Автор |
Mi2 (непознат) |
Публикувано | 20.02.09 23:14 |
|
Влез в биоса и превключи режима на SATA-та да е compatible. Вече ще изглежда като обикновен АТА за програмите и няма да реве за драйвери.
След инсталацията, ако инсталираш сата драйверите, върни настройката и всичко ще е ток и жици!
All you need to fly is a heart dying to try!
| |
|
|
|
|