Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:04 07.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Тема Проблем с гаснещо дъно ECS KA3 MVPнови  
Автор lvaylo (Master)
Публикувано11.03.08 09:37

Здравейте, наскоро закупих въпроссното дъно за да заменя един Asrock, но още със закупуването и монтирането на дъното в кутията започнаха проблемите.
Първо понякога, абе доста често при настройки в биос-а (каквито и да са) и след потрвърждение за запазване с ентер и излизане, дъното зависва, или направо изключва.
Биоса е ъпдейтнат до последния възможен от сайта на ECS .
Втория по-тревожен проблем е, че когато конвертирам някакво видео например и компютъра се натоварва повече, след около 15-30 минути дъното направо спира, не се рестартира или забива, просто спира.
Реших, че е от прегряване, но установих, че температурите на северния чисет не са чак толкова трвожни между 45-60C, на процесора, който е Athlon 6000+ x2 125W версия, варират между 35-55C, само да спопмена, че въпросния процесор работи на тези темпрератури на другото ми дъно Asrock, което исках да сменя с това без никакви проблеми на съсщите температури.
Какво съм пробвал :
Имам 4GB Adata, махал съм 2-та ...пак гасне.
Слагах 512 PQI ....пак гасне
Пробвах с по-стар биос ....пак гасне
Слагах вентилаторче на северния мост...гасне
Слагах видео картата на 2-та PCI-E слота...гасне

И сега най важното, понеже дъното ми е ново го пратих за смяна, смениха го със същото, и новото ми прави същия проблем.
За другите компоненити гарантирам на 100% , че работят, понеже съм с тях от почти година, но с друг процесор и дъно (asus p5b и Core2Duo E6300)
Идеите ми за проби на различни неща се изчерпиха, ако някой се сеща за нещо, нека да сподели, че тва мев побърка.

Конфигурацията е

Cpu Athlon 6000+ x2
Mb Elitegroup KA3 MVP
Ram 4 gb Adata 4x1 gb
Asus EN 7600 GS 256 mb 128 bits
3 хард диска Samsung 750Gb SATA, Samsung 500Gb SATA, Maxtor 300Gb PATA
Захранване Fortron 400W
2 DVD записвачки LG, Asus

Тема Re: Проблем с гаснещо дъно ECS KA3 MVPнови [re: lvaylo]  
Автор caiko (sardukar)
Публикувано19.03.08 14:30

никога ама никога не си купуваи дъна на Елитгруп
от тях нищо добро не съм видял

Само две неща са безкраини - вселената и човешката глупост.

Автор AliBabach (heavy drinker)
Публикувано19.03.08 16:07

Аз бих пробвал първом да сменя захранването. Бая консуматори има като гледам.

Авторlntel (Нерегистриран)
Публикувано20.03.08 10:21

Смени дъното и процесора - котлона с core2duo, дъното с нещо 965/975.

Тема Re: Проблем с гаснещо дъно ECS KA3 MVP [re: lntel]  
Автор lvaylo (Master)
Публикувано21.03.08 23:04

Имам два компютъра единия е именно Core2Duo на Asus P5B, разменях само дъната и процесорите....ефекта е ужасяващ...гаснееее

Тема Re: Проблем с гаснещо дъно ECS KA3 MVPнови [re: AliBabach]  
Автор lvaylo (Master)
Публикувано21.03.08 23:07

С другото дъно и процесор, макар по маломощен Core2Duo E6300 няма проблеми.
Смених дъното с Asus M2N-SLI Delux..... ми кво да ти кажа Елит Труп.....или Elitegroup - pylen bokluk

До Caiko - прав си, най големите дървета от дъната, писах им даже за проблема , отговориха ми хората , ма да съм слагал паста, да съм сменял вентилатори, абе глупости дето не помагат

Авторgibon2 (Нерегистриран)
Публикувано12.06.08 17:27

Iskam samo da ti kaja, 4e nai-veroyatno ne stiga zahranvane - i ne e problema v danoto ima6 3 golemi HDDta i 2 DVD zapisva4kin LG - tezi 5 ustroistva imat zaedno dosta seriozna konsumaciya. Probvai s po-mo6to zahranvane. Fortron 400W ni6to osobeno ne e kato zahranvane. Prepora4vam ti Zippy - serversko 620W naprimer. Tova e zahranvane specializirano da pali i poddarja mnogo diskove. 520W Zippi sam go vijdal da razvarta i zapali 16 HDDta v raid masiv na edin dosta seriozne dvuprocesoren 4 yadren server na Intel. Ako ne probvai sas 650W Corsair. Izli6no e da kazvam 4e tezi zahranvaniya sa dosta skapi - po spomen zippito be6e kam 200 USD a corsair-a e kam 200 leva grubo

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.