Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:57 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема AWE32 pod WIN XPнови  
АвторVisitor (Нерегистриран)
Публикувано21.02.08 00:25

Soory za latinicata ama Kredora ne bachka a toku shto instalirah WIN XP i ne sum si slojil BPH.
Kajete mi molia kak da podkaram Creative SB AWE32 - ISA pod WinXP? Toku shto go instalirah i s nedoumenie ustanovih che sounda ne se raspoznava - teglih driveri ot driverguide ama ne shte.
Predvaritelni blagodrarnosti!

Тема Re: AWE32 pod WIN XPнови [re: Visitor]  
Авторivo (Нерегистриран)
Публикувано21.02.08 09:00

Я пробвай с драйвера за NT4.0:

Не забравяй да махнеш всички стари драйвери преди това

Тема Re: AWE32 pod WIN XPнови [re: ivo]  
Авторzmei (Нерегистриран)
Публикувано21.02.08 09:52

Windows XP има драйвер за AWE32, но трябва да го инсталираш ръчно, тъй като тази саунд карта не поддържа Plug and play. Процедурата е следната:
1. Отваряш Control panel и от там избираш Add hardware
2. Ще те попита, дали си свързал ваче новия хардуер и трябва да отговориш yes
3. Получаваш списък с всички инсталирани устройства и най-отдолу избираш "Add a new hardware davice"
4. На следващия екран избираш "Install the hardware that I manually select from a list"
5. Избираш "Sound, video and game controllers"
6. В полето "Manufacturer" избираш "Creative technology Ltd" и след това в полето модел избираш "Sound Blaster 16 or AWE32 compatible"
След това би трябвало да инсталира драйвера и евентуално да поиска да рестартира.

Тема Re: AWE32 pod WIN XPнови [re: Visitor]  
Автор JRoss ()
Публикувано21.02.08 14:06

Би ли казал каква ти е конфигурацията на която си подкарал XP-то ? Интересно ми е щом имаш ISA слотове какъв е компютъра. Имам един стар компютър: MB Soyo 5VA i430VX, CPU AMD K5-90MHz и звуковата му карта е Creative SB AWE64 на ISA слот и PnP, Windows98 я открива сам и инсталира драйвери.

Между другото тия звукови карти вадят страхотен звук въпреки че са стари !

Редактирано от JRoss на 21.02.08 14:07.

Тема Re: AWE32 pod WIN XP [re: zmei]  
АвторVisitor (Нерегистриран)
Публикувано21.02.08 16:02

Благодарско!
Работата стана. Аз още снощи предположих, че така ще стане ама съм много бос с ХР-то а и доста ми се спеше и нищо не се получи. Останах бая изненадан защото на старата машина 98-цата си го детектваше без проблем и не очквах такова поведение от ХР. Иначе си взех "нова" машина на старо и целта беше да има ISA именно за AWE32-ката защото съм и голям фен. Свири много яко и освен това е от тези модели дето са със слотове за 30 пинова RAM. Иначе РС-то е Siemens Primergy, Pentium III 550mhz, 256MB RAM, Riva Vanta 16MB AGP, CDROM със SCSI controler, Western Digital 20GB HDD, има даже и IomegaZIP drive :) (ако на някой му трябва и има ненужна работеща записвачка съм готов за размяна (предпочитам черна :)), 2-ISA, 5-PCI, 1-AGP, 2-USB и т.н.т. Интерено е, че има вргаден в кутията някакъв Chip-Card Reader вързан за единия COM-Port за който нямам никаква идея за какво служи. Ако някой знае да каже.
Ощв веднъж много мерси :)) !!!

Тема Re: AWE32 pod WIN XPнови [re: JRoss]  
Автор Mixy (@#$%^)
Публикувано21.02.08 16:38

И аз имам AWE32 ISA full size - навремето струваше $460, нo си заслужава и последния цент. За съжаление вече рядко пускам старата щайга, но звука наистина е много як.

Mixy

Тема Re: AWE32 pod WIN XPнови [re: Mixy]  
Автор JRoss ()
Публикувано21.02.08 17:49

Аз си го пазя в гаража тоя компютър и понякога го взимам в нас да играя стари игри като Wolfenstein 3D

Усещането да пуснеш стар компютър и да го чакаш или да работиш с дос е върховно за мен. Сегашната ми карта е боклук, някаква вградена в дъното "Realtek High Definition Audio"

Автор harry11111 (прегряващ)
Публикувано24.02.08 00:27

Шашнахте ме

Колко добър звук изкарва АВЕ 32?Че по описанията ви,човек се чуди да не е по-добра от Sound Blaster X-Fi

Бръм-бръм-бръм.........<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от harry11111 на 24.02.08 00:28.</EM></FONT></P>

Редактирано от harry11111 на 24.02.08 00:28.

Тема Re: AWE32 pod WIN XPнови [re: harry11111]  
Автор JRoss ()
Публикувано24.02.08 02:03

Намери една такава на ISA слот. Тук говорим за различни неща въпреки че са на една фирма, но да сравняваш модел на повече от 10 години с нов е неумесно.

Автор harry11111 (прегряващ)
Публикувано24.02.08 20:22

Да,знам че е неуместно,но се чудех.

Бръм-бръм-бръм.........

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.