Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:10 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Тема разстояние между swich i lanнови  
Авторamatior (Нерегистриран)
Публикувано05.10.07 08:32

дали според вас е нормално лан карта 3com 905 сетната на 10 half duplex, 120м ftp кабел. и стар суи4 repotec да не може да прекара трафик. даже мака на другата ланка не може да види.
ина4е съпротивлението между бяло-оранжев и оранжев е 35ома. също толкова е и между бяло-зелен и зелен

Тема Re: разстояние между swich i lanнови [re: amatior]  
Авторминaвaщ (Нерегистриран)
Публикувано05.10.07 12:58

Важна е категорията на кабела.
Също така ,до колкото ми е известно дължината на кабела не може да е по-голяма от 100метра.След този метраж се слага качествен суич,а не марка житварка.

Тема Re: разстояние между swich i lanнови [re: минaвaщ]  
Авторamatior (Нерегистриран)
Публикувано05.10.07 16:04

cat 5e. не си спомням марката. от тмт елком си го поръ4ах.
до около 110-115м е, според зависи от ка4еството на кабела, как са щракнати рж-тата и суи4а. над 115м трябва да имаш суи4-хъб примерно, понеже на 100мбита няма да може да запали (с кабел пирели стига до кум 160-170м)

Тема Re: разстояние между swich i lanнови [re: amatior]  
Авторвoлkoдaв (Нерегистриран)
Публикувано05.10.07 21:52

виж кво пич, ти си си писал, че си аматьор, от това дето си го писал, не остава и съмнение, че си такъв.
от позицията на такъв обаче не се предполага да спориш и да даваш мнения. най-малкото мненията ти са далеч от истината.

Тема Re: разстояние между swich i lan [re: amatior]  
Авторвoлkoдaв (Нерегистриран)
Публикувано05.10.07 21:55

хех, просто си трогателен с глупостта си да мислиш, че дължината на кабела зависи от това каква марка е.
не се въздържах да напиша и това

а ако наистина си премерил 35 ома, значи някъде имаш късо.

Тема Re: разстояние между swich i lanнови [re: вoлkoдaв]  
АвторFalco (Нерегистриран)
Публикувано05.10.07 22:27

Тъй кат гледам, по вероятно е да го е включил в единия край а в другия да мери. За сведение само в лан картата и в суича има един галваничен разделител. Ако го премериш с омметър показва към 6-7 ома. А щом му покзва 35 ома едва ли някога ланката и суича ше са "срещнат" по тоя кабел на тая дължина. От колеги занимаващи се с интернет доставка знам че повече от 100 метра е недопустимо да се пуска каквато и да е мрежа.

Тема не е нормалнонови [re: amatior]  
Автор Milenn (турист)
Публикувано07.10.07 22:22

на 10 МБ и досега имам 200 метрови връзки , особено с 3КОмски карти
работят си вече 10 години, с 0% загубени пакети. виж, 100мб над 120-130 м става трудно.

и понякога за далечни расточния някои кучи марки хъбове се държат по-добре (аз ползвах навремето CNET

реалната макс-дължина на 10мбпс е около 2 км ( 200м за 100 мбпс) , и се определя от времената за детектване на колизия. Разбира се, трябва да имаш достатъчно дебел кабел, за да закараш сигнала на това растояние - руснаците с междуселски телефонен кабел с 1 мм жило закарват на 1 км без хъбове 10 мбпс , и на 200 м 100 мбпс

та стандартите трябва да се знаят, но по-добре е да се знае как наистина работят нещата, и тогава стандартите могат да се нарушават

Тема Re: не е нормалнонови [re: Milenn]  
Автор riptor (DaSame)
Публикувано09.10.07 02:00

Аз съм със 140м ФТП кабел Репотек, от единия край ланка репотек с риалтек чипсет, от другия - суич пак репотек. Веднъж ми рязаха кабела и е наставян. 10мбит без проблем кара.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.