Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:49 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Тема Лаптопите могат ли да се ъпгрейдватнови  
Авторядocaн (Нерегистриран)
Публикувано29.07.07 18:53

и колко ще струва слагането на нови 1 гигабайт рам (в краен случай 512) и DVD записвачка в стар HP?

Тема Re: Лаптопите могат ли да се ъпгрейдватнови [re: ядocaн]  
Авторпak (Нерегистриран)
Публикувано29.07.07 19:13

Като се замисля може би ще ми излезе по-евтино да си купя външна DVD-RW, и ще бъде по-добре, какво мислите? Значи остава само въпросът за RAM, но записвачката е по-важна. Кои марки правят добри външни записвачки и добре ли работят, има ли примерно LG и колко струва? И откъде да я купя.

Тема Re: Лаптопите могат ли да се ъпгрейдватнови [re: ядocaн]  
Авторшпaл cз (Нерегистриран)
Публикувано30.07.07 09:59

Също искам да питам дали може да му се сложи USB 2.0 ако няма.

Тема Re: Лаптопите могат ли да се ъпгрейдватнови [re: шпaл cз]  
Автор KимoнГeoprиeв ()
Публикувано30.07.07 19:25

сега започваш ли да стопляш на какъв чепат си се нахендрил купувайки си лаптоп?

/

Тема Re: Лаптопите могат ли да се ъпгрейдватнови [re: шпaл cз]  
Автор Ulysses (Eyewalker)
Публикувано31.07.07 07:36

всичко може, зависи колко пари ти се дават. дори може да си направиш сам, външната записвачка - аз имах кутия за харддиск за USB2.0 - разглобих я, вместо диск - свързах си ДВД-то от стария десктоп компютър и сега имам втора и то външна записвачка към лаптопа, ако ме питаш защо ми е ... не мога да ти дам рационален отговор. (имай предвид че ако купуваш кутия за десктоп ЦД/ДВД - тя си изглежда по-добре и не се виждат кабелите, и гледахй да са с еднакъш интерфейс - SATA или IDE/PATA).
Най-добре е да намериш нещо

- ще ти струва същите пари като да си го сглобиш, с разликата че може да си го носиш с теб (и ще е устойчиво на съртесения в известна степен). за сходни цени (а вероятно и по-ниски) има и вътрешни мобилни записвачки, но не знам дали са съвместими с всички модели мобилни комютри.

за оперативната памет е малко по-сложно ... зависи колко е стар лаптопа. Опитай преди в [url=http://asico.net/]"АСИ Къмпани"[/url] - внасят много резервни чаркове за лаптопи или в - продават HP на дребно и едро. Те могат да имат и съответния модел ДВД записвачка за лаптопа ти.

УСБ 2.0 ... мислех си, че такова нещо не може да се добави на лаптоп, но можело ... ;) . но ако нямаш PCMCIA - тогава вече не знам ...

показал съм ти РЕСЕТ - с тях работим в офиса, но периферийките ги има и на други места, като цяло за 150-200$ можеш да направиш необходмия ъпгрейд на лаптопа, за да го ползваш поне още 1-2 години. ако нямаш уайърлес карта - използвай USB портовете. като гледам вече има достатъчно алтернативи на какавто се сетиш периферия за USB, дори и видеокарта с 1024х768 ... (но едва ли става за игри ...)

Винаги има изход ...

Тема Re: Лаптопите могат ли да се ъпгрейдватнови [re: KимoнГeoprиeв]  
Авторшпaл cз (Нерегистриран)
Публикувано31.07.07 13:49

Още не съм го купил, предлагат ми стар. По принцип бих си купил нов Fujitsu-Siemens, 17 инчов, без изобщо да му мисля, но ми дават този стар HP и може да го ползвам временно. Трябва ми лаптоп, а не настолен - не ми е само за вкъщи.

Тема Re: Лаптопите могат ли да се ъпгрейдватнови [re: Ulysses]  
Авторspallsz (Нерегистриран)
Публикувано31.07.07 14:04

Всички Slim-записвачки ли стават за всички лаптопи?

Това с външните записвачки и аз го четох, и според статията (българска) една такава кутия струва 60 лева. Нова Slim-записвачка NEC e 80, a външна Samsung (не че бих взел такава, но само това продават, и Lite-On, и Plextor, но той е 200) - 100 лева. Мисля че е най-удобно да му купя вътрешна записвачка, ако става. През USB 2.0 дали става с нормална бързина записът?

Всъщност виждам че ти си ми намерил LG - точно тази ще взема ако взимам външна!

Не съм сигурен за двете години - процесорът му е около 1 гигабайт, стар малък дисплей, даже батерията му е развалена - тук трябва да питам колко струва нова оригинална батерия за HP (май прекалих с въпросите! Но още не съм го видял тоя компютър дори.) Няма начин да подкара и новия Windows.

За USB портовете, според последната непотвърдена информация, имало 1 USB 1 и един 2.0, който може би няма да е достатъчен и ще трябва да сменя единицата с още една двойка, или да добавя още - всъщност трябва ми един постоянен за мишката - единицата вероятно ще свърши работа. Но ако трябва и за интернет само една двойка едва ли?

200 долара са много пари, като имаш предвид че за 700 евро взимам най-перфектния нов Fujitsu-Siemens.

Тема Re: Лаптопите могат ли да се ъпгрейдват [re: spallsz]  
Автор KимoнГeoprиeв ()
Публикувано31.07.07 17:04

като гледам колко неща искаш да сменяш, по-добре си вземи нов лаптоп, поне ще е с гаранция...

/

Тема Re: Лаптопите могат ли да се ъпгрейдватнови [re: KимoнГeoprиeв]  
Авторcпaллcз (Нерегистриран)
Публикувано31.07.07 20:30

Е да, но този ми го дават без пари...

Не са толкова много - записвачка, рам, батерия, тва е. Всъщност 300-400 лева ще излезне, а новият е 1500.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.